logo as
 
 
 
 
 
 
 
 

Παρασκευή  26/4/2024  
 
Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289

Website: www.poeppp.orge-mail: info@poeppp.org


AΠ-20141020-001273

Αθήνα, 20 Oκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α. Με πρωτοβουλία της ΠΟΕΠΠΠ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης 16ης Οκτωβρίου με την ΟΠΑΠ ΑΕ, για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία των 16.500 παιγνιομηχανημάτων [VLT’S] μέσω των πρακτορείων της ΟΠΑΠ ΑΕ. Επίσης αναβλήθηκε και η συνάντηση, την ίδια ημέρα , της επιτροπής της ΠΟΕΠΠΠ που ασχολείται με τις αλλαγές στο στοίχημα (κλιμακωτή-on line κ.τ.λ ) με την αντίστοιχη της ΟΠΑΠ ΑΕ .

Οι λόγοι της αναβολής, έχουν να κάνουν με έγγραφο της ΟΠΑΠ ΑΕ που έφτασε στην ΠΟΕΠΠΠ την παραμονή, 15-10-14, της προγραμματισμένης συνάντηση, στο oποίο η εταιρεία αναλύοντας την δική της τελική θέση για την εγκατάσταση και λειτουργία των 16.500 παιγνιομηχανημάτων αγνοεί στο σύνολο τους τις προτάσεις της ΠΟΕΠΠΠ που έχουν διατυπωθεί στις μεταξύ μας συναντήσεις, και έχουν σκοπό την διασφάλιση τόσο της βιωσιμότητας της επένδυσης όσο και την προστασία του δικτύου των πρακτόρων. Επίσης αγνοεί επιδεικτικά τις διατάξεις του νόμου 4002/11 [αρ 39-43] όσο και της κανονιστικής Απόφασης της ΕΕΕΠ με αριθ.115/2/11.7.2014 που προβλέπουν ρητά ότι οι πράκτορες ΟΠΑΠ μπορούν να πιστοποιήσουν τα καταστήματα τους στην κατηγορία ΣΤ’ και να εγκαταστήσουν από ένα έως τρία VLT’S στα καταστήματα τους.

Στο έγγραφο επίσης της ΟΠΑΠ ΑΕ δεν δίνεται απάντηση σε μια σειρά από ερωτήματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά θέματα και όχι μόνο, τα οποία είναι βασικά στοιχεία, και απαραίτητα, για να μπορούν οι πράκτορες να αποφασίσουν την συμμετοχή τους σε μια τόσο σημαντική και ακριβή επένδυση.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, να δεχθούν οι πράκτορες να απεμπολήσουν τα δικαιώματα που τους παρέχει ο Νόμος του Κράτους και η κανονιστική Απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να δεχθούν οι πράκτορες να καταβάλουν οι ίδιοι ένα πολύ υψηλό τίμημα για την κατασκευή Gaming Halls, που ζητά η ΟΠΑΠ ΑΕ , και να μην έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τα επιμέρους οικονομικά της κατασκευής, και της προμηθείας του εξοπλισμού, για τα Gaming Halls.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να έχει καταθέσει η ΠΟΕΠΠΠ οικονομική μελέτη για το ετήσιο λειτουργικό κόστος των Gaming Halls που τα στοιχεία της δεν έχουν αμφισβητηθεί, και η ΟΠΑΠ ΑΕ να μας στέλνει ξανά την δική της μελέτη για τα λειτουργικά έξοδα, που και για τον πιο αδαή, περί των οικονομικών και φοροτεχνικών θεμάτων να είναι φανερή η προχειρότητα υπολογισμών. [ Π.χ. Ετήσιο κόστος για λογιστικές υπηρεσίες 200 -300 ευρώ !!!!!!! ]

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να δεχτούν οι πράκτορες τις εκτιμήσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ όσον αφορά τα έσοδα από τη λειτουργία των VLT’S εντός των Gaming Halls, υπεραισιόδοξα κατά την άποψη μας και το έχουμε καταθέσει στις συνομιλίες, χωρίς μάλιστα να είναι γνωστό το ημερήσιο όριο παιξίματος το οποίο είναι καθοριστικό στα κέρδη και κατ’ επέκταση στην προμήθεια του πράκτορα, και στην απόσβεση της επένδυσης.

Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει στα στελέχη της εταιρίας ότι οι πράκτορες επιθυμούν να συνεργαστούν με την ΟΠΑΠ ΑΕ και να συμμετάσχουν στην εκμετάλλευση της λειτουργίας των παιγνιομηχανημάτων με όποιον τρόπο κριθεί αποδοτικότερος και για τους δυο μας, πράκτορες και ΟΠΑΠ, λαμβάνοντας πάντα υπ’οψιν, το νομικό καθεστώς, την ισονομία μεταξύ των πρακτόρων την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής, και την λειτουργικότητα κάθε πρακτορείου παρ΄όλο που η Ομοσπονδία δεσμεύεται με απόφαση Γενικής Συνέλευσης ότι και τα 16.500 VLT΄S θα μπουν μέσα στα πρακτορεία.

Όσο η ΟΠΑΠ ΑΕ επιθυμεί την επιτυχία του εγχειρήματος, των VLT’S, άλλο τόσο επιθυμούν και οι πράκτορες το ίδιο. Μόνο που η επιτυχία χρειάζεται κοινή πορεία, συναίνεση και αμοιβαία κατανόηση, για τους προβληματισμούς της κάθε πλευράς.

Όμως εδώ φαίνεται ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει επιλέξει την συνταγή του ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ !!! Μήπως αυτό θυμίζει κάτι στους συναδέλφους, από προηγούμενες πρόσφατες αποφάσεις της με τα γνωστά αποτελέσματα; (ΣΚΡΑΤΣ-ΙΝΤERNET)

Τελειώνοντας γι’ αυτό το θέμα, γνωστοποιούμε, ότι αποστείλαμε επιστολή στην ΟΠΑΠ ΑΕ με ημερομηνία 17/10/14 εκφράζοντας τις αντιρρήσεις μας στο από 15/10/14 έγγραφο-σχέδιο της ΟΠΑΠ ΑΕ για την λειτουργία των VLT’S.

Β. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ GAMING HALLS MEΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Η αναφορά που είχαμε κάνει στο δελτίο τύπου της ΠΟΕΠΠΠ της 13/10/14 σχετικά με μια πρόταση της ΟΠΑΠ ΑΕ, για ένα επενδυτικό πρόγραμμα συμμετοχής των πρακτόρων στα κέρδη από τα παιγνιομηχανήματα , επί της ουσίας πρόκειται για ένα ομολογιακό δάνειο μέσω τραπέζης , δεκαετούς διάρκειας , που θα εκδώσει η ΟΠΑΠ ΑΕ και θα κληθούν οι πράκτορες να επενδύσουν από 1.000 έως 10.000 ευρώ, με απόδοση επιτοκίου ανάλογη με τα κέρδη των 16.500 VLT’S. Το επιτόκιο δεν είναι εγγυημένο, αντίθετα με το αρχικό κεφάλαιο που είναι σύμφωνα με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Τα χρήματα από το δάνειο αυτό, που θα εισφέρουν οι ενδιαφερόμενοι πράκτορες, δεν θα χρησιμοποιηθούν από την ΟΠΑΠ ΑΕ για την κατασκευή η λειτουργία των Gaming Halls. Η ΠΟΕΠΠΠ θα αποστείλει στα σωματεία την πρόταση της ΟΠΑΠ ΑΕ καθώς και παρατηρήσεις που επεξεργάστηκε η νομική και οικονομική της υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θέση μας είναι ότι, προτεραιότητα πρέπει να δώσουμε, σε ένα επιχειρηματικό σχήμα με τη συμμετοχή του συνόλου των πρακτόρων, για την εκμετάλλευση των VLT’S, και όχι στην αύξηση της ρευστότητας της ΟΠΑΠ ΑΕ μέσω ενός ομολογιακού δανείου από τα χρήματα των συναδέλφων.

Γ. ΛΑΧΕΙΑ στα ΕΛΤΑ

Με ημερομηνία 17/10/14 η ΠΟΕΠΠΠ έστειλε επιστολή στην ΟΠΑΠ ΑΕ [έχει αναρτηθεί στο site της ΠΟΕΠΠΠ ] σχετικά με τα δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι έχει επέλθει συμφωνία ΟΠΑΠ-ΕΛΤΑ για την διάθεση κρατικών λαχείων από σταθερά σημεία πώλησης των ΕΛΤΑ. Η επιστολή της Ομοσπονδίας ζητά από την ΟΠΑΠ ΑΕ να επιβεβαιώσει η να διαψεύσει επίσημα την πληροφορία αυτή καθ’ ότι αν ισχύει, αυτό συνιστά αντισυμβατική συμπεριφορά εκ μέρους της ΟΠΑΠ ΑΕ αφού σύμφωνα με το προοίμιο της ατομικής σύμβασης πρακτόρων -ΟΠΑΠ, τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ [εκτός του στιγμιαίου λαχείου-Σκρατς] διατίθενται κατ αποκλειστικότητα μέσω του δικτύου των πρακτορείων της.

Δ. ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΠΑΠ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ

Σχετικά με το θέμα του κλεισίματος των γραφείων της ΟΠΑΠ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη μετά τις διαμαρτυρίες των σωματείων της Β. Ελλάδος και την παρέμβαση με επιστολή της ΠΟΕΠΠΠ, η απόφαση είναι να παραμείνουν για τη διευκόλυνση των συναδέλφων, το Ταμείο και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πρακτόρων. Όλα τα θέματα που απασχολούν τα πρακτορεία της Β. Ελλάδας θα τα χειρίζεται η κ. Β. Λίτσιου από τα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Αθήνα.

Ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ




18/11/2014  Gaming Halls & VLTs
31/10/2014  ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ
3/11/2014  VLTS - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/10/2014  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ
18/9/2014  GAMING HALLS
7/2014  VLTs
Facebook Twitter
Εξώφυλλο Χρυσής Στήλης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟ-ΠΟ
κάθε ΤΡΙΤΗ μαζί με το
ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Πρακτορεία ΟΠΑΠ

Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΩΝ
ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ !


ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΠΟ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ Ο.Π.Α.Π.


Διαφημιστείτε στη Χρυσή Στήλη