logo as
   [900] ΜΕΙΝΤΣΤΟΟΥΝ ΓΙΟΥΝ. - ΑΒΕΛΕΙ 2-1  [906] ΜΑΡΣΕΙΓ - ΝΙΣ 2-2  [910] AVC ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΣΑΝΤ - ΠΟΡΤΟ Β 0-2  [896] ΛΕΧΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ - ΠΟΛΟΝΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ Final 1-0  [898] ΚΟΒΕΝΤΡΙ - ΧΑΛ 2-3  [901] ΠΛΙΜΟΥΘ ΠΑΡΚΓΟΥΕΙ - ΧΕΙΣ & ΓΙΝΤΙΝΓΚ 3-1  [908] ΑΤΑΛΑΝΤΑ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 2-1  [894] ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ Final 3-0  [893] ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ Final 1-3  
 
 
 
 
 
 
 

Για το …κόλπο γκρόσο ο Παναθηναϊκός!
 18/4/2014

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε ούτε στο δεύτερο παιχνίδι του με την Ρεάλ στην Μαδρίτη και ηττήθηκε με σκορ 82-77. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν πλέον πάση θυσία νίκη στο παιχνίδι της Δευτέρας του Πάσχα στο ΣΕΦ αφού σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλειστούν…..

Ο Παναθηναϊκός δίνει το δεύτερο παιχνίδι της σειρά με την ΤΣΣΚΑ για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και σύμφωνα με τα όσα έδειξε στο πρώτο ματς δικαιούται να ελπίζει στο ροζ φύλλο αγώνα και στο «σπάσιμο» της έδρας. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 77-74 την Μεγάλη Τετάρτη στην παράταση και έδειξαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια την πανίσχυρη ομάδα του Ετόρε Μεσίνα που πολλοί την θέλουν ως το μεγάλο φαβορί για το φετινό τρόπαιο. Ο Παναθηναϊκός με τον Αλβέρτη στον πάγκο του έχει περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερο πλουραλισμό στο σκοράρισμα ενώ στην άμυνα παραμένει πάντα μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει ακριβώς όπως στο πρώτο ματς με την διαφορά ότι απόψε δεν πρέπει να χάσει την μάχη των ριμπάουντ αφού εκ των υστέρων αυτό ήταν τελικά που έκρινε την αναμέτρηση εις βάρος του. Η ΤΣΣΚΑ πήρε 39 ριμπάουντ έναντι 29 του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς και σε αυτό το επίπεδο κάτι τέτοιο είναι εκληματικό….Όπως και να χει το δεύτερο παιχνίδι είναι άλλη ιστορία αν και οι δύο ομάδες δεν έχουν μυστικά μεταξύ τους.

Εκτίμηση: Η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί αλλά ο Παναθηναϊκός θα παλέψει μέχρι τέλους, οπότε θα ρισκάρουμε στο διπλό με τους «πράσινους» να έχουν πλεονέκτημα 6,5 πόντων.

Στο Μιλάνο – Μακάμπι θα πέσουν κορμιά. Στο πρώτο ματς η Μακάμπι έκλεψε τη νίκη στην παράταση και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 12 πόντους διαφορά. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ υπερτερεί σε εμπειρία ενώ διαθέτει τον εξαιρετικό σκόρερ Χίκμαν (26 π. στο πρώτο ματς), τον Ράις, τον Σχορτσιανίτη (17π. στο πρώτο) και τους Μπλου, Σμιθ, Ινγκλς, Οχαγιόν Τάιους. Η «ομάδα του λαού» έχει περισσότερες λύσεις αλλά δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει δεύτερη σερί νίκη.

Η Μιλάνο πάλευε όλη τη χρονιά για το πλεονέκτημα της έδρας και το έχασε με τι καλημέρα. Πλέον πρέπει πάση θυσία να νικήσει το 2ο ματς και από εκεί και πέρα να πάει στο Ισραήλ την άλλη εβδομάδα και να διεκδικήσει μία νίκη στα δύο ματς που θα δώσει εκεί. Η Μιλάνο είχε 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων στο πρώτο ματς (Χάκετ 11. Λάνγφορντ 18, Τζέρελς 15, Μος 10, Σάμουελς 17 και Λαβάλ 14 ενώ ο Μέλι πέτυχε 9 πόντους. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι προηγήθηκε 70-58 στο τέλος της 3ης περιόδου και όμως κατάφερε να χάσει ένα δικό της παιχνίδι πληρώνοντας την απειρία της.

Εκτίμηση: Η Μιλάνο παίζει τα …ρέστα της απόψε και θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Λογικά καλύπτει και το χάντικαπ των 4,5 πόντων, οπότε θα πάμε με τον άσσο.