logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Σπουδαία παιχνίδια σε Γαλλία και Ιταλία
 19/4/2014

Στην Γαλλία διεξάγεται η 28η αγωνιστική με πολλά αμφίρροπα ματς και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Στο Βιλερμπάν – Σολέ οι γηπεδούχοι έχουν το κίνητρο αλλά και το πλεονέκτημα της έδρας ενώ γενικώς παίζου καλύτερο μπάσκετ φέτος από την Σολέ και από την στιγμή που δεν έχουν εξασφαλίσει σίγουρα θέση στα πλέι οφ θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Η Σολέ (11-16 ν.-ητ.) δεν προλαβαίνει τα πλέι οφ και έχει απόσταση ασφαλείας από την ουρά. Η Βιλερμπάν έχει 4 σερί εντός έδρας νίκες, 2 από αυτές όμως στην παράταση. Η Σολέ εκτός έδρας συνήθως χάνει με διαφορές μεγαλύτερες των δέκα πόντων, οπότε ο άσσος έχει πρώτη τύχη.

Στο Λιμόζ – Αντίμπ οι γηπεδούχοι έχουν εύκολη αποστολή αφού είναι ανώτεροι σε όλα τα επίπεδα και διεκδικούν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Η Λιμόζ έχει τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς και δεν έχει περιθώρια για νέα αποτυχία και η ουραγός Αντίμπ προσφέρεται για επιστροφή στις νίκες αφού είναι πολύ αδύναμη και ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια της.

Η Λιμόζ διαθέτει καλό ρόστερ με τους Άκερ, Γκομίς, Εντουαρντς, Ρέϊνολντς, Μόερμαν, Γκριν και μπορεί να νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη των 13,5 πόντων.

Το Ναντέρ – Ντιζόν δεν προσφέρεται αφού είναι ένα παιχνίδι όπου μπορεί να συμβούν τα πάντα ενώ στο Ορτέζ – Λε Μαν δεν τίθεται κανένα ζήτημα ότι οι φιλοξενούμενοι είναι ανώτεροι και λογικά θα πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα αφού διαθέτουν καλύτερο ρόστερ με τους Γουντ, Καχούντι, Τέρι, Μπατίστα, Σι και Ντούγκινς. Η Ορτέζ έχει δύο νίκες και δύο ήττες όμως η μία νίκη της ήταν στην παράταση και η άλλη με δύο πόντους διαφορά. Το διπλό έχει τύχη.

Στο παιχνίδι Στρασβούργο – Ροάν οι γηπεδούχοι έχουν μειονέκτημα 10,5 πόντων όμως μπορούν να το καλύψουν αφού διαθέτουν φέτος ομάδα ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με τους Ντιότ, Κάμπελ, Άντερσεν, Θόρντον, Ντουπόρτ, Λελούπ, Τουπάν, Αμπρομάϊτις και Λακόμπ σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η Ροάν δεν έχει νίκη εκτός έδρας (0-13) και αυτό τα …λέει όλα. Άσος από χέρι.

Τέλος στο Χάβρη – Γκραβελέν οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που καίγονται για τη νίκη για να παραμείνουν σε θέση ισχύος για την παραμονή αλλά η Γκραβελέν είναι καλύτερη ομάδα, αν και ουσιαστικά αδιάφορη. Η Χάβρη έχει τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την Γκραβελέν, οπότε αξίζει το ρίσκο στον άσσο αν και υπάρχει χάντικαπ 4,5 πόντων.

Στην Ιταλία και ξεκινώντας από το παιχνίδι Μπρίντιζι – Αβελλίνο οι γηπεδούχοι είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη αφού εντός έδρας έχουν 11 νίκες και 2 ήττες, δηλαδή μία από τις πιο δυνατές έδρες στην κατηγορία και από την άλλη πλευρά η Αβελλίνο εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος της δυναμική της με 10 ήττες σε 13 παιχνίδια. Η Μπρίντιζι έχει χάντικαπ 8,5 πόντων που μπορεί να το υπερκεράσει άνετα στηριζόμενη στους δεινούς σκόρερ Τζέιμς και Ντάισον.

Στο Σάσαρι – Ρόμα οι γηπεδούχοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας αλλά το χάντικαπ των 7,5 πόντω είναι αποτρεπτικό. Στο Καζέρτα – Σιένα επίσης όλα είναι ανοικτά και θα ήταν φρόνιμο να κρατήσουμε αποστάσεις. Στο Καντού Βενέτσια ο άσσος έχει μεγάλη τύχη. Η Καντού διεκδικεί ακόμη και την 2η θέση στην κανονική περίοδο ενώ εντός έδρας είναι άτρωτη με 13 νίκες σε ισάριθμα ματς. Την προηγούμενη αγωνιστική κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Μιλάνο αλλά έχασε μόλις με 76-71 εκτός έδρας έχοντας κορυφαίους τους Ράγκλαν (27 π.) και Τζεντίλε (14 π.). Η Βενέτσια έχει εξασφαλίσει την παραμονή και θεωρητικά κυνηγά μια θέση στα πλέι οφ αλλά με 8 ήττες στα τελευταία 10 παιχνίδια δεν παρέχει καμία εμπιστοσύνη. Ο άσσος έχει καλή τύχη έστω και αν η Καντού έχει μειονέκτημα 9,5 πόντων.

Στο Μπολόνια – Βαρέζε η έδρα αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο. Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες με το ίδιο ακριβώς ρεκόρ (11-15). Η Μπολόνια μετρά τρεις σερί νίκες όντας σε καλή κατάσταση αλλά κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Βαρέζει που έχει πάρει 3 ροζ φύλλα αγώνα στα τελευταία τέσσερα ματς. Δύσκολη η πρόβλεψη με την Μπολόνια εύθραυστο φαβορί αφού το χάντικαπ των 6,5 πόντων είναι εντελώς οριακό.

Στο Πιστόϊα – Μοντεγκρανάρο όλα τα δεδομένα συνηγορούν υπέρ των γηπεδούχων. Η Πιστόϊα έχει 9 νίκες και 4 ήττες εντός έδρας ενώ η Μοντεγκρανάρο έχει 2 νίκες και 11 ήττες εκτός έδρας και πολλά προβλήματα στο ρόστερ της. Η Πιστόϊα αναμένεται να περάσει ευχάριστο βράδυ και με τους Γουαναμέικερ, Ντάνιελ, Τζόνσον, Γκίμπσον και Γουάσινγκτον αναμένεται να πάρει τη νίκη καλύπτοντας και το χάντικαπ των 6,5 πόντων.

Στο Ρέτζιάνια – Πέζαρο τα πάντα είναι ξεκάθαρα και η Ρετζιάνα θα πάρει τη νίκη αφού η Πέζαρο απογοητεύει και εκτός έδρας έχει 11 ήττες σε 13 παιχνίδια. Η Ρέτζιο Εμίλια είναι σε τροχιά πλέι οφ και παίζει καλό μπάσκετ με τους Γουάιτ, Τσιντσιαρίνι, Σίλινς, Καουκένας, Μπελ να τηνβ οδηγούν εκ του ασφαλούς. Η Πέζαρο έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και δεν παρέχει καμία εμπιστοσύνη. Ίσως ο πιο σίγουρος άσσος.

Στην Ευρωλίγκα και δη στο τρίτο παιχνίδι της σειράς Γαλατασάραι – Μπαρτσελόνα στo «Αμπντί Ιπεχτσί» αύριο το βράδυ η Μπαρτσελόνα αναμένεται να κάνει το σουίπ, δηλαδή το 3-0 και να γίνει η πρώτη ομάδα που θα προκριθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Γαλατά με 27 πόντους διαφορά στο πρώτο παιχνίδι (88-61) και με 21 πόντους διαφορά το δεύτερο παιχνίδι (84-63) δείχνοντας πολύ ανώτερη.