logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Αναχώρησε για Ισπανία η Εθνική!
 27/8/2014

Η Εθνική Ανδρών αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Ισπανία και συγκεκριμένα τη Σεβίλλη, την πόλη που θα φιλοξενήσει την ελληνική ομάδα στην Α' φάση του Μουντομπάσκετ. Ο Νίκος Ζήσης μίλησε για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, για τα μαθήματα του παρελθόντος και την πρεμιέρα της διοργάνωσης, απέναντι στη Σενεγάλη (30/9, 21.00). Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Νίκος Ζήσης, τόνισε: "Είναι πάντα πολύ μεγάλη χαρά να βρίσκεσαι στην Εθνική Ομάδα. Ειδικά όταν ξεκινάει το τουρνουά. Κύλησε η προετοιμασία, είμαστε ευχαριστημένοι στο σημείο που έχουμε φτάσει, αλλά τώρα ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις. Κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να το δούμε ξεχωριστά. Γι' αυτό το μυαλό μας είναι μόνο στην πρεμιέρα και στη Σενεγάλη".

Σε ερώτηση για το αν το πρόγραμμα "διευκολύνει" την Εθνική Ομάδα, ξεκινώντας με Σενεγάλη και Φιλιππίνες, ο αρχηγός ήταν ξεκάθαρος: "Τα τελευταία δύο χρόνια χάσαμε από τη Νιγηρία και τη Φινλανδία, θεωρητικά από ομάδες υποδεέστερες δηλαδή. Θεωρητικά όμως... Οπότε δεν υποτιμούμε κανέναν! Από τον αγώνα με τη Σενεγάλη θα είμαστε προετοιμασμένοι και αγωνιστικά και πνευματικά, θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι. Μπορεί να φαίνεται εύκολο το πρόγραμμα, αλλά αν στραβοπατήσεις, ειδικά στην αρχή, θα φανεί μετά βουνό το πρόγραμμα. Οπότε κοιτάμε μόνο τον πρώτο αγώνα, μόνο αυτόν με τη Σενεγάλη. Μετά θα δούμε τον επόμενο".

Σε ότι αφορά τους στόχους, ο Ζήσης τόνισε: "Το όνειρο υπάρχει πάντα σε μια διοργάνωση και ατομικά και ομαδικά. Έχεις όνειρά να κάνεις κάτι καλό με την ομάδα σου. Ειδικά μετά τα τελευταία χρόνια που έχουμε αποτύχει, όνειρό μας είναι και πάλι να γεμίσουμε χαρά και περηφάνια τον κόσμο. Δεν πρέπει να κοιτάμε το μετά. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Όλες οι ομάδες είναι καλές, το επίπεδο έχει ανέβει πολύ. Μπορεί να λένε ότι υπάρχουν απουσίες στο τουρνουά, αλλά υπάρχουν καλοί παίκτες σε όλες τις ομάδες, υπάρχουν δυνατοί παίκτες που κάνουν τη διαφορά ακόμη και στις ομάδες τους στο ΝΒΑ, οπότε θα πρέπει και οι 12 να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάτι στην ομάδα".