logo as
   [279] ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 2-0  [301] ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ - ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 1-0  [365] ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΧΑΠΟΕΛ ΧΑΙΦΑ 1-0  [349] ΓΟΥΟΡΘΙΝΓΚ - ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΕ 0-1  [367] ΛΕΒΑΝΓΚΕΡ - ΚΟΝΓΚΣΒΙΝΓΚΕΡ 0-1  [286] ΟΣΤΕΡΣΑΝΤΣ - ΕΡΓΚΡΙΤΕ 0-1  [350] ΜΕΙΝΤΣΤΟΟΥΝ ΓΙΟΥΝ. - ΧΑΜΠΤΟΝ & ΡΙΤΣΜΟΝΤ 1-0  [297] ΛΑΧΤΙ - ΧΑΚΑ Half 0-1  [269] ΠΟΛΙ ΙΑΣΙ - ΒΟΛΟΥΝΤΑΡΙ Final 3-1  
 
 
 
 
 
 
 

Σφραγίζει την πρόκριση η Ελλάδα!
 1/9/2014

Πουέρτο Ρίκο – Ελλάδα
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το απογοητευμένο Πουέρτο Ρίκο. Η ομάδα της Καραϊβικής ηττήθηκε από Αργεντινή (98-75) και Σενεγάλη (82-75) και κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό αφού αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα σε άμυνα και επίθεση και δεν παρέχει καμία εμπιστοσύνη. Το Πουέρτο Ρίκο προηγήθηκε 29-20 της Σενεγάλης στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε και έδειξε πως δεν είναι ομάδα με μεγάλες αρετές. Ο Ρενάλτο Μπάλκμαν με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο μοναδικός παίκτης που ξεχώρισε για του Πουέρτο Ρίκο ενώ ο γερόλυκος Σαντιάγκο με 7 ριμπάουντ προσπάθησε στην άμυνα. Η Ελλάδα είναι πολύ ανώτερη ομάδα και αν παρουσιαστεί σοβαρή δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ενώ μπορεί να υπερκεράσει και το χάντικαπ των 13,5 πόντων.

Κροατία – Σενεγάλη
Η Κροατία παρουσίασε κακό πρόσωπο στην πρεμιέρα κόντρα στις Φιλλιππίνες όπου νίκησε στην παράταση αλλά στο δεύτερο ματς με την Αργεντινή ήταν εντυπωσιακή και πήρε υπερπολύτιμη νίκη με σκορ 90-85. Με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση και λογικά δεν θα συναντήσει κανένα πρόβλημα απέναντι στη Σενεγάλη. Η τελευταία έκανε την μεγάλη έκπληξη νικώντας 82-75 το Πουέρτο Ρίκο με κορυφαίους τους Φαγιέ (20 π.), Ντιένγκ (13 ριμπ.), Ντιόπ (3 ασίστ). Παρόλα αυτά απέναντι στην Κροατία δύσκολα μπορεί να έχει τύχη και πλέον στόχος της είναι να νικήσει τις Φιλλιπίνες στις 4/09 αφού αν όλα κυλήσουν ομαλά θα προκριθεί ως 4η του ομίλου. Η Κροατία θα νικήσει αλλά το χάντικαπ των 17,5 πόντων είναι οριακό.

Ιράν – Σερβία
Η Σερβία ηττήθηκε 74-73 στο ντέρμπι του πρώτου ομίλου με την Γαλλία και πλέον δεν έχει περιθώρια για νέα αποτυχία. Το Ιράν είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου αφού στην πρεμιέρα ηττήθηκε 90-60 από την Ισπανία και χθες; Ηττήθηκε 79-50 από την Βραζιλία, δηλαδή και στα δύο παιχνίδια η διαφορά άγγιξε τους 30 πόντους. Η Σερβία στάθηκε άτυχη απέναντι στην Γαλλία αφού είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Ραντούλιτσα έκανε φοβερά πράγματα με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ αλλά απέναντι στο Ιράν αναμένεται να αποκαταστήσει την τάξη και λογικά θα υπερκεράσει και το χάντικαπ των 16,5 πόντων.

Αργεντινή – Φιλιππίνες
Η Αργεντινή νίκησε στην πρεμιέρα εύκολα το Πουέρτο Ρίκο αλλά στο χθεσινό της ματς με την Κροατία ηττήθηκε 90-85 αφού τα περίμενε όλα από τον σπουδαίο Λουίς Σκόλα που πέτυχε 30 πόντους και πήρε 9 ριμπάουντ αλλαήταν εξαιρετικά μόνος του. Οι Φιλιππίνες έχουν δύο ήττες σε ισάριθμα ματς από Κροατία και Ελλάδα αλλά και στα δύο παιχνίδια έπαιξε αρκετά καλά, ο Μπλάτσε είναι ο ηγέτης της και αν υποτιμηθεί μπορεί να κάνει ζημιές. Η Αργεντινή είναι το φαβορί, οριακό το χάντικαπ που είναι στους 14,5 πόντους.

Γαλλία – Αίγυπτος
Η Γαλλία έδειξε πως έχει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας αφού μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Βραζιλία νίκησε την Σερβία έστω και δύσκολα (74-73) και παρέμεινε ζωντανή στην μάχη για ένα καλό πλασάρισμα ενόψει της φάσης των «16». Οι «τρικολόρ» θα περάσουν εύκολο βράδυ απέναντι στην Αίγυπτο αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Αίγυπτος ηττήθηκε με πολύ μεγάλες διαφορές στα παιχνίδια της με Σερβία (64-85) και Ισπανία (91-54) και η συμμετοχή της έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Βραζιλία – Ισπανία
Το μεγάλο ντέρμπι του 1ου ομίλου ανάμεσα σε δύο αήττητες ομάδες. Η Βραζιλία όπως είχαμε τονίσει είναι ικανή για μεγάλα πράγματα και ήδη νίκησε 65-53 την Γαλλία ενώ φυσικά απέναντι στο Ιράν έκανε περίπατο (79-50). Η διοργανώτρια Ισπανία έριξε 30 πόντους στο Ιράν και 37 πόντους στην Αίγυπτο και μετά τους Αμερικανούς είναι το δεύτερο φαβορί της διοργάνωσης. Η Ισπανία μπορεί να νικήσει την Βραζιλία αλλά δύσκολα θα ξεπεράσει το χάντικαο των 12,5 πόντων.