logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Στην 4η θέση ο Παναθηναϊκός
 22/9/2014

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά ηττήθηκε 77-74 από την Τούρκικη Μπάνβιτ και πήρε την τελευταία θέση στο 1ο διεθνές τουρνουά «Νίκος Γκάλης». Η αστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών στο φινάλε επέτρεψε στη Μπάνβιτ να προηγείται με 76-74 9’’ πριν το τέλος και να φτάσει στη νίκη αφού ο Δημήτρης Διαμαντίδης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην τελευταία επίθεση του "τριφυλλιού". Το τελικό 77-74 σημείωσε ο Μουτάφ με μία ελεύθερη βολή. Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει αρκετά νέα πρόσωπα, έχει νέο τεχνικό τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά για να φθάσει σε ανταγωνιστικά επίπεδα, κυρίως ενόψει Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-44, 64-67, 74-77. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 17(2), Φώτσης 3, Παππάς 15(1), Διαμαντίδης 8, Γκιστ 19(3), Μπατίστα 10 (8 ριμπ.)
ΜΠΑΝΒΙΤ (Λούκιτς): Βεϊσέλογλου 3, Ρόουλαντ 11(1), Ουλουσόι 2, Καντάν, Έντζε 11(1), Ντέιβις 2, Μέχια 8, Βερεμένκο 9, Σίμονς 7, Γκετσίμ 8(1), Μουτάφ 14(3), Οζέρ 2

Ιβάνοβιτς: «Θέλουμε χρόνο…»
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δήλωσε: "Εμείς δε ψάχνουμε δικαιολογίες και ούτε στεκόμαστε σε δικαιολογίες. Δε μας ενδιαφέρει ούτε το ότι μας έλειπαν παίκτες, ούτε ότι είμαστε σε προετοιμασία και είμαστε κουρασμένοι. Όλες οι ομάδες είναι σε προετοιμασία και είναι κουρασμένες. Ήρθαμε σε ένα τουρνουά με πολύ δυνατές ομάδες και βγάλαμε τα συμπεράσματα που θέλαμε. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Ούτε στο ομαδικό κομμάτι αλλά ούτε και στο ένας εναντίον ενός. Στο τέλος και αυτήν την φορά καταφέραμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, αλλά και πάλι είχαμε 7 χαμένες βολές. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε αρκετά καλά αλλά στη συνέχεια κάναμε πολλά λάθη τα οποία πρέπει να διορθώσουμε άμεσα. Το θετικό είναι ότι είδαμε κάποια πολύ αισιόδοξα στοιχεία. Είδαμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και ξέρουμε ότι στο μέλλον αυτά τα ματς θα τα κερδίζουμε". Σχετικά με τους νέους παίκτες ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: "Έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς πως βασιζόμαστε στους νέους παίκτες. Παίκτες όπως ο Παππάς, ο Γιάνκοβιτς, ο Χαραλαμπόπουλος, παίρνουν χρόνο, έχουν την εμπιστοσύνη μας, αλλά θα πρέπει να δουλέψουν πάρα πολύ σκληρά".