logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Αξίζει το ρίσκο ο Ολυμπιακός!
 24/10/2014

Την πρώτη του ήττα στην φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα γνώρισε χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ανερχόμενη Μπάγερν στο Μόναχο με σκορ 81-75. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς προηγήθηκε 32-35 στο πρώτο ημίχρονο και 57-59 στο τέλος της τρίτης περιόδου αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο δέχθηκε σερί 24-16, δεν άντεξε στην πίεση των Βαυαρών και γνώρισε την πρώτη της ήττα. Ο Παναθηναϊκός είχε σε πολύ καλό βράδυ τον Εστεμπάν Μπατίστα που πέτυχε 18 πόντους με εξαιρετική στατιστική (9/11 διπ.) και 7 ριμπάουντ, οι Γιάνκοβιτς και Φώτσης ήταν πολύ θετικοί με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα ωστόσο ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες (αν όχι την χειρότερη) εμφανίσεις της καριέρας του αφού σε 29 λεπτά δεν πέτυχε ούτε ένα πόντο (0/2 διπ. 0/6 τριπ.) αλλά τουλάχιστον έδωσε 7 ασίστ. Με άποντο τον αρχηγό ο Παναθηναϊκός ξέμεινε από δυνάμεις παρά τα ξεσπάσματα του Σλότερ (13π.) και τελικά ηττήθηκε. Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς με 20 πόντους (5/7 τρίποντα) ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά για την Μπάγερν που πέτυχε την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση.

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο μετά την παραίτηση του Μπαρτζώκα και παρουσιάζουν μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή τους αφού κέρδισαν εκτός έδρας την Βαλένθια ενώ ηττήθηκαν από την Κηφισιά! Όπως και να χει ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί απόψε το βράδυ αφού διαθέτει πολύ καλύτερο ρόστερ από την Λαμποράλ και έχει και το αβαντάζ της έδρας. Η Λαμποράλ δεν θυμίζει την πολύ καλή ομάδα των προηγούμενων ετών αφού έχει νέο τεχνικό τον Ιταλό Μάρκο Κρέσπι και απέκτησε οκτώ νέους παίκτες που ακόμη δεν έχουν βρει την κατάλληλη χημεία και ήδη στην Ισπανία έχει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Στην Ευρωλίγκα πάντως στην πρεμιέρα νίκησε εύκολα 88-69 τη Νεπτούνας έχοντας πρωταγωνιστές τους Ερτέλ (13π.), Σαν Εμετέριο (12π.), Μπερτάνς (20π.) και Σενγκέλια (12π.) ενώ απογοήτευσαν οι Πέρκινς, Τζόνσον,. Γουάιτ. Όπως και να χει ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί και λογικά θα υπερκαλύψει και το χάντικαπ των 10,5 πόντων.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Ουνίκς Καζάν του Αργύρη Πεδουλάκη και των Ζήση, Καϊμακόγλου φιλοξενεί ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης την Ρεάλ Μαδρίτης και θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή. Η Ουνίκς διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν έχει την εμπειρία της Ρεάλ Μαδρίτης που κράτησε όλα τα μεγάλα της αστέρια και απλά έκανε μερικές προσθήκες. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο με Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Γιουλ, Μπουρούση, Αγιόν, Ρίβερς, Κάρολ, Μάσιουλις, Νοτσιόνι, Ρέγες κλπ είναι υπερπλήρεις σε όλες τις θέσεις και στην καλή της μέρα δεν έχει αντίπαλο στα μέτρα της. Η «βασίλισσα» έχει μειονέκτημα 4,5 πόντους αλλά μπορεί το υπερκεράσει.

Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις φιλοξενεί τη Νιζνί Νόβγκοροντ και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρει τη νίκη αφού είναι πολύ πιο έμπειρη και έχει και το πλεονέκτημα της έδρας ενώ λογικά καλύπτει και το χάντικαπ (5,5π.). Η Λιμόζ υποδέχεται την Τσεντεβιτά Ζάγκρεμπ με στόχο την πρώτη της νίκη αφού στην πρεμιέρα ηττήθηκε 92-76 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός έδρας, Η Τσεντεβιτά επίσης ηττήθηκε εύκολα 78-63 από την Μάλαγα μέσα στο Ζάγκρεμπ και έδειξε ότι θα είναι ο αδύναμος κρίκος της φετινής διοργάνωσης. Μάλιστα η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα είναι η μοναδική που δεν έχει Αμερικανούς παίκτες στο ρόστερ της! Η Λιμόζ με τους Αμαγκού, Τζαμάρ Σμιθ, Πάουλο Μπατίστα, Μόερμαν και Μπουνγκού Κολό είναι σε θέση για την πρώτη της νίκη ενώ το χάντικαπ των 6,5 πόντων φαντάζει μικρό. Στην Ισπανία η Μάλαγα αντιμετωπίζει την Άλμπα Βερολίνου και είναι το φαβορί ωστόσο το χάντικαπ (8,5π.) είναι οριακό και θα πρέπει να κρατήσουμε ορισμένες επιφυλάξεις ενώ τέλος στην Ιταλία η σταχτοπούτα της διοργάνωσης Ντιναμό Σάσαρι αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Εφές Ανατολού του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η Εφές διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη με τους Περπέρογλου, Ντρέιπερ, Λάσμε, Κρίστιτς, Σάριτς, Τζένινγκ, Μίλκο Μπιέλιτσα, Μακ Γκραφ κλπ. και είναι φαβορί για μια θέση στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης. Η Σάσαρι δεν έχει εμπειρίες και το ρόστερ της δεν έχει το απαραίτητο βάθος με εξαίρεση τους Λόγκαν, Σόσα, Λαβάλ, Μπρουκς και Ντάισον.

* Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Λιμόζ και Εφές Ανατολού αποτελούν τα βασικά σημεία της ημέρας.