logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Αμφίρροπες μάχες!
 25/10/2014

Το παραδοσιακό ντέρμπι Άρης – Απόλλων Πατρών δεσπόζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Ελληνικό πρωτάθλημα ενώ από εκεί και πέρα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παιχνίδια ΚΑΟ Δράμας – ΠΑΟΚ, Κοροιβος Αμαλιάδας – Ρέθυμνο, Πανελευσινιακός – Κηφισιά και Πανιώνιος – Τρίκαλα ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου. Στο «Νικ Γκάλης» ο Άρης αντιμετωπίζει τον Απόλλων Πατρών με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει μειονέκτημα 5,5 πόντων. Ο Άρης με τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο νίκησε στην πρεμιέρα78-70 τον Πανελευσινιακό με κορυφαίους τους Βεζένκοφ (19π.) και Τόμας (18π.) και έδειξε καλά στοιχεία ενώ δυστυχώς το δεύτερο παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ διεκόπη. Ο Απόλλων Πατρών έδειξε δύο πρόσωπα. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε φυσιολογικά εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό αλλά την 2η αγωνιστική έδειξε τα δόντια του και επικράτησε 91-82 του Πανελευσινιακού έχοντας κορυφαίους τους Μπράντον Πεν (29 π.), Γκάλογουεϊ (14π.), Φιτζπάτρικ (18π.) και Σκορδίλη (17π.) ενώ στον πάγκο υπάρχουν οι Αργυρόπουλος, Ελ Αμίν, Μολφέτας και Αντωνάκης. Ο Απόλλων έχει καλούς παίκτες και δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Δράμα τον ΚΑΟΔ με στόχο την 2η νίκη του αφού στην πρεμιέρα νίκησε 88-79 στην παράταση το Ρέθυμνο ενώ το ντέρμποι με τον Άρη δεν τελείωσε ποτέ. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει παιχνίδια στα πόδια λόγω Γιουροκάπ εκεί όπου τα καταφέρνει μια χαρά και την περασμένη Τετάρτη νίκησε την Στέλμετ Ζ. με σκορ 85-66 και κορυφαίους τους Σαλούστρο (17π.), Βον (12π.), Λάνγφορντ (12π.), και Δέδα (9π.). Ο ΚΑΟΔ νίκησε τα Τρίκαλα 62-57 και ηττήθηκε 72-66 από το Ρέθυμνο παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα. Η ομάδα της Δράμας έχει καλό ρόστερ με τους Άτκινς, Τζόνσον, Μισέλ, Λόι, Χρυσικόπουλο αλλά υστερεί σε λύσεις στον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα και μπορεί να πάρει τη νίκη έχοντας μειονέκτημα μόλις 3,5 πόντους. Στην Αμαλιάδα ο Κοροϊβος αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο σε ένα παιχνίδι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Ο Κοροιβος νίκησε την ΑΕΚ και ηττήθηκε από τα Τρίκαλα παρουσιάζοντας καλά και κακά στοιχεία στο παιχνίδι του. Ο Ρόμπερτ Λόβερι, ο Τζος Μαγκέτι και ο Ντάριους Γκάρετ αποτελούν τους τρεις πυλώνες του παιχνιδιού του ενώ πολύ σημαντικός είναι ο Νλικος Αγγελόπουλος και ο Μιχάλης Γιανακίδης. Το Ρέθυμνο από την άλλη πλευρά επίσης έχει μία νίκη και μία ήττα και συγκεκριμένα ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ και νίκησε τον ΚΑΟΔ. Το Ρέθυμνο έχει μεγάλη δύναμη κοντά στο καλάθι με τους Φαγέ και Σίμπσον αλλά πρέπει να ανέβει η περιφέρεια και δη οι Τσέισον, Κράβιτς και Κούμπουρας. Δύσκολη η πρόβλεψη αλλά η έδρα και ο Κοροιβος έχουν το μικρό προβάδισμα.

Παιχνίδι για γερά νεύρα αναμένεται να είναι αυτό ανάμεσα στον Πανελευσινιακό και την Κηφισιά αφού και οι δύο ομάδες είναι ικανές για όλα. Η ομάδα της Ελευσίνας ηττήθηκε από Άρη και Απόλλων Πατρών και δεν έχει περιθώρια για άλλη αποτυχία. Ρόμπινσον και Μούρεϊ ξεχωρίζουν αλλά χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους Δορκοφίκη, Μάρκοβιτς και Ιωάννου. Η Νέα Κηφισιά ηττήθηκε με αξιοπρεπή εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό αλλά στη συνέχεια έκανε την μεγάλη έκπληξη αφού νίκησε τον Ολυμπιακό 68-67 με κορυφαίους τους Τσαλδάρη (12π.), Κακιούζη (11π.), Μαυροειδή (14π.). Η Κηφισιά έχει καλύτερους Έλληνες παίκτες αλλά η ομάδα της Ελευσίνας έχει καλύτερους ξένους. Δύσκολη η πρόβλεψη, μικρό προβάδισμα η Κηφισιά λόγω ψυχολογίας.

Τέλος στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τα Τρίκαλα (μειονέκτημα 2,5 π. ο Πανιώνιος) και θέλει πάση θυσία νίκη αφού μέχρι στιγμής έχει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, από Κολοσσό και ΑΕΚ με κακές εμφανίσεις. Η ομάδα του Θανάση Παπαχατζή στηρίζεται στους Κορόλεφ, Γουντς, Μπιλή, Μοραϊτη και Ξανθόπουλο αλλά δεν έχει πολλές λύσεις και οι περισσότεροι παίκτες στο ρόστερ είναι άπειροι. Τα Τρίκαλα ηττήθηκαν από τον ΚΑΟΔ αλλά νίκησαν μετά από δύο παρατάσεις τον Κοροιβο με πρωταγωνιστές τους Τζάστιν Ίνγκραμ, Καντζί και Κούπκοβιτς. Δύσκολη η πρόβλεψη αλλά λόγω έδρας και ανάγκης ο Πανιώνιος μπορεί να πάρει τη νίκη.