logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πλούσια δράση σε όλα τα μέτωπα!
 22/11/2014

Με πέντε παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της 7ης αγωνιστικής στο Ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η Νέα Κηφισιά φιλοξενεί την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί αλλά το χάντικαπ των 8,5 πόντων προβληματίζει αφού η ΑΕΚ παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση και την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε μεγάλη νίκη με σκορ 67-64 επί του Απόλλων Πατρών. Η Κηφισιά τη νίκη και θα τολμήσουμε και στον άσσο αφού είναι μέσα στις δυνατότητές της. Η Κηφισιά έχει περισσότερες λύσεις στο ρόστερ της (Κακιούζης, Μαυροειδής) κλπ, διαγράφει πολύ καλή πορεία και αξίζει της εμπιστοσύνης μας αφού σε όλα τα παιχνίδια φέτος έχει παρουσιάσει καλύτερα στοιχεία σε σχέση με τους νεοφώτιστους «κιτρινόμαυρους».

Στην Πάτρα ο τοπικός Απόλλων του Νίκου Βετούλα υποδέχεται τα Τρίκαλα και η νίκη αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για τους Πατρινούς που με ρεκόρ 2-4 δεν αισθάνονται και τόσο άνετα. Τα Τρίκαλα έχουν το ίδιο ρεκόρ αλλά την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε 65-70 εντός έδρας από τον Πανελευσινιακό και η ψυχολογία τους δεν είναι καλή. Ο Απόλλων έχει χάντικαπ 7,5 πόντων που μπορεί το ξεπεράσει ενώ καλή επιλογή ίσως θα ήταν και το Under (144,5 π.).

Στο «Νικ Γκάλης» ο Άρης αντιμετωπίζει τον Κολοσσό Ρόδου και εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τη νίκη αφού διαθέτει καλύτερη ομάδα και οι Βεζένκοφ, Πάσαλιτς και Τόμας είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Το χάντικαπ για τον Άρη είναι στους 8,5 πόντους και έστω και οριακά θα επιλέξουμε τον άσσο.

Στην Ελευσίνα η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο σε ένα παιχνίδι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα έτσι λοιπόν θα επιλέξουμε και εδώ το Under (147,5 το όριο).

Στη Νέα Σμύρνη τέλος ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Κοροιβο Αμαλιάδας σε ένα ματς χωρίς αύριο για τους γηπεδούχους που σε έξι ματς έχουν ισάριθμες ήττες και βαδίζουν ολοταχώς προς τον υποβιβασμό. Ο Πανιώνιος πάντως έχει ενισχυθεί και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του ενώ το χάντικαπ των 3,5 πόντων είναι λογικό.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια στο σημερινό κουπόνι έχουμε ξεχωρίσει το διπλό της Άρτλαντ επί της Μπεϊρούθ (πολύ καλύτερη ομάδα η Άρτλαντ), τον άσσο της Νανσί επί της Ορλέαν στη Γαλλία ενώ τέλος στην Ιταλία αξίζει το ρίσκο το διπλό της Καντού αλλά και ο άσσος της Ρετζιάνα Εμίλια. Επίσης στο ΝΒΑ το Κλίβελαντ του Λε Μπρον Τζέιμς υποδέχεται αργά το βράδυ το Τορόντο που είναι πρώτο στην Ανατολή. Το Κλίβελαντ έχει χάντικαπ 3,5 π. αλλά θέλει τη νίκη για να αποδείξει ότι έχει πρωταγωνιστικέ βλέψεις. Ο Λε Μπρον, ο Λοβ και ο Ίρβινγκ αποτελούν την κορυφαία τριπλέτα του πρωταθλήματος και εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρουν. Μεγάλο ντέρμπι αναμένεται στο Χιούστον με τους Ρόκετς του Παπανικολάου να υποδέχονται το πολύ δυνατό Ντάλας. Πρόκειται για ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και απλά λόγω έδρας θα ρισκάρουμε στο Χιούστον.