logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Στο ΝΒΑ το ενδιαφέρον!
 24/11/2014

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο το ματς με τον ΠΑΟΚ και πήρε εύκολη νίκη με σκορ 80-55 έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Αγραβάνης 11, Ντάρντεν 11, Σπανούλης 15, Μάντζαρης 10 και Χάντερ 10). Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε μόνος πρώτος και αήττητος καθώς διέλυσε τον ΚΑΟΔ με 86-55. Ο Σλότερ με 28 πόντους (5/8 τρίποντα) ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Μπατίστα (9 π. και 7 ριμπ.) και Διαμαντίδης (11 π. και 4 ασίστ).

Αναλυτικά τα απoτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 80-55

Παναθηναϊκός – ΚΑΟΔ 86-55

Πανιώνιος – Κοροϊβος 74-69

Άρης – Κολοσσός Ρόδου 65-77

Απόλλων Πατρών – Τρίκαλα 83-70

Νέα Κηφισιά – ΑΕΚ 75-80

Πανελευσινιακός – Ρέθυμνο 70-80
Το σημερινό κουπόνι ξεκινά με την αναμέτρηση Κολεϊλιλερ – Ανατολού Εφές με τους φιλοξενούμενους να έχουν χάντικαπ 7,5 π. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι από τις πιο ακριβές της Ευρώπης φέτος με στόχο το πρωτάθλημα αλλά και την είσοδό τη στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης. Η Εφές έχει ρεκόρ 4-2 στην Τουρκία και επίσης 4-2 στην Ευρωλίγκα ενώ είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να νικήσει την Ρεάλ Μαδρίτης. Με τους Τζένινγκ., Λάσμε,. Σάριτς, Περπέρογου, Ντρέιπερ, Κρίστιτς (τραυματίας), Μακ Γκραφ είναι σε θέση να πάρει τη νίκη από την Κολειλιλερ αρκε΄λι βέβαια να παίζει σοβαρά και σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Η γηπεδούχος μετρά 3 νίκες και άλλες τόσες ήττες αλλά απέναντι στην Εφές δεν έχει καθόλου καλές αναμνήσεις και πέρσι ηττήθηκε δύο φορές μέσα στο γήπεδό της, μία στο Κύπελλο με σκορ 60-76 και μία στο πρωτάθλημα με σκορ 62-74. Υπό αυτές τις συνθήκες το διπλό έχει τύχη.
Στην Ιταλία η Σάσαρι φιλοξενεί την Αβελλίνο και είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη ενώ το χάντικαπ των 9,5 πόντων είναι οριακό αλλά μέσα στις δυνατότητές της. Η Σάσαρι με ρεκόρ 5-1 διεκδικεί την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο αλλά στην Ευρωλίγκα απογοητεύει έχοντας πέντε ήττες σε έξι ματς και βρίσκεται στον πάτο του πρώτου ομίλου. Η ομάδα του Ρομέο Σακέτι διαθέτει καλούς παίκτες (Λόγκαν, Σόσα, Λαβάλ, Μπρουκς, Ντάισον) και απέναντι στην ξεπεσμένη Αβελλίνο θα έχει προβάδισμα στην υπόθεση νίκη. Η Αβελλίνο έριξε το μπάτζετ της και μοιραία αποδυναμώθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Γκέινις, Μπανκς, Χάρπερ λαο Ανοσίκε ξεχωρίζουν αλλά πίσω από αυτούς δεν υπάρχουν λύσεις αφού το ρόστερ απαρτίζεται από νεαρούς άπειρους παίκτες. Σημειώστε ότι η Σάσαρι μετρά τρεις σερί εντός έδρας νίκες επί της Αβελίνο, το 2011-12 με σκορ 87-73, την περίοδο 2012-13 με σκορ 102-81 και πέρσι με σκορ 78-75. Συνεπώς καταλήγουμε στον άσσο.
Στην Γαλλία και δη στο παιχνίδι Σολέ – Σαλόν Σαονέ όλα μπορεί να συμβούν αφού οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και σύμφωνα με την προϊστορία τα περισσότερα παιχνίδια τους είναι ντέρμπι που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η Σολέ λόγω έδρας (3-1) έχει ένα μικρό προβάδισμα πάντως δεδομένου ότι το χάντικαπ των 4,5 πόντων είναι λογικό.
Στο ΝΒΑ και χωρίς να έχουμε τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα στην διάθεσή μας προτείνουμε απλές νίκες. Το Κίβελαντ θα νικήσει εύκολα ή δύσκολα το Ορλάντο, οι Κλίπερς μπορούν το διπλό στη Σάρλοτ, ενώ από εκεί και πέρα το Τορόντο μπορεί να νικήσει το Φοίνιξ με διαφορά άνω των 10 πόντων, το Χιούστον θα κάνει πάρτι απέναντι στη Νέα Υόρκη ενώ τέλος το Ντάλας είναι το φαβορί απέναντι στην ξεπεσμένη Ιντιάνα και το Σικάγο έχει όλες τις δυνατότητες για να αποδράσει με νίκη από την έδρα των «Μορμόνων» της Γίουτα Τζαζ δηλαδή.