logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Κλειδί… οι αδιάφοροι!
 17/12/2014

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στο Μαυροβούνιο την Μπούντουτσνοστ στο τελευταίο του παιχνίδι στην πρώτη φάση των ομίλων του Γιουροκάπ και επί της ουσίας είναι αδιάφορος αφού έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή του και συγκεκριμένα την 3η θέση του 6ου ομίλου ενώ με προϋποθέσεις μπορεί να τερματίσει ακόμη και 2ος. Ο Σούλης Μαρκόπουλος πάντως δεν αναμένεται να ζορίσει τους παίκτες του αφού υπάρχει δύσκολη συνέχεια και θα ξεκουράσει ορισμένους από τους βασικούς αφού παίζουν συνέχεια Τετάρτη και Σάββατο. Υπό αυτό το πρίσμα ο άσσος έχει προβάδισμα αν και το χάντικαπ στους 7,5 πόντους για τους γηπεδούχους είναι οριακό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια το τοπίο της πρόκρισης έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους ομίλους και συγκεκριμένα μέχρι χθες ήταν γνωστές οι 23 από τις 24 ομάδες που θα συνεχίσουν στην δεύτερη φάση των ομίλων και η μοναδική εκκρεμότητα αφορούσε την ομάδα που θα έπαιρνε το τελευταίο εισιτήριο από τον τρίτο όμιλο. Τελικά και εκεί η υπόθεση ξεκαθάρισε αφού η Νίμπουργκ νίκησε 91-82 στην παράταση την Σεβίλλη και έτσι τα πάντα τελείωσαν και στον τρίτο όμιλο με τις Ρόμα, Νίμπουργκ, Νανσί και Σεβίλλη να εξασφαλίζουν τα 4 εισιτήρια. Αναλυτικά οι 24 ομάδες που θα συνεχίσουν στην φάση των «32» (θα προστεθούν 8 ομάδες που θα αποκλειστούν από την Ευρωλίγκα) είναι οι παρακάτω: Στρασβούργο, Μπάμπεργκ, Παρί, Σαραγόσα, Γκραν Κανάρια, Οστάνδη, Ντιζόν, Καντού, Ρόμα, Νίμπουργκ, Νανσί, Σεβίλλη, Κίμκι, Μπεσίκτας, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Λιέτουβος Ρίτας, Μπάνβιτ, Βόλγκογκραντ, Ασεσόφτ Πλοϊέστι,, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Καρσίγιακα, ΠΑΟΚ, Μπουντούτσνοστ.

Από τα σημερινά παιχνίδια και υπό φυσιολογικές συνθήκες αφού οι ομάδες έχουν την ευχέρεια να …διαλέξουν τον επόμενο όμιλό τους αξίζει το ρίσκο στις σταθερές αξίες που είναι η Λοκομοτίβ Κούμπαν, η οποία αντιμετωπίζει στην Τουρκία την Καρσίγιακα. Η Κούμπαν έχει ρεκόρ 9-0 και είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης ενώ το γεγονός ότι η Καρσίγιακα έχει ήδη προκριθεί αυξάνει τις πιθανότητες της για νίκη. Εξάλλου έχει και πλεονέκτημα 2,5 πόντων, οπότε το διπλό αξίζει το ρίσκο ενώ υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο Λοκομοτίβ Κούμπαν – Καρσίγιακα 75-63.

Καλή περίπτωση φαντάζει ο άσσος της Όλντενμπουργκ επί της αδιάφορης Ρόμα. Η Όλντενμπουργκ θέλει να αποχαιρετήσει τους φίλους της με μία νίκη γοήτρου, το χάντικαπ των 4,5 πόντων είναι λογικό και έχει τύχη αφού η Ρόμα ακόμη και με ήττα θα τερματίσει στην πρώτη θέση.

Η Μπεσίκτας φιλοξενεί την αδύναμη Ολάϊ από την Ουγγαρία και αναμένεται να πάρει εύκολη νίκη αφού είναι κλάσεις ανώτερη και το χάντικαπ των 14,5 πόντων φαντάζει μεγάλο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αφού η Ολάϊ στα περισσότερα παιχνίδια της φέτος ηττήθηκε με μεγάλες διαφορές

Τέλος θα ρισκάρουμε στον άσσο της Γκραν Κανάρια επί της Βιλερμπάν και στον άσσο της Σαραγόσα επί της Μπάμπεργκ. Η Γκραν Κανάρια με ρεκόρ 9-0 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ενώ η Βιλερμπάν είναι σε κάκιστη κατάσταση και μάλιστα άλλαξε και προπονητή. Το χάντικαπ στους 11,5 πόντους είναι οριακό αλλά εφικτό για την πολύ καλή ομάδα του αειθαλή Αϊτο Ρενέσες που διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ με τους Όλιβερ, Κάιλ Κούριτς, Ταβάρες, Μπάεθ και Νιούλει. Η Σαραγόσα λόγω έδρας μπορεί να πάρει τη νίκη από την αδιάφορη Μπάμπεργκ (ότι και να γίνει θα είναι 2η) ενώ διαθέτει καλό ρόστερ με τους Λομπάρτ, Γκόουλντινγκ, Κάτιτς, Γέλοβατς, Λάντρι.

Στο ΝΒΑ και χωρίς να γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα προτείνουμε απλές νίκες για Κλίβελαντ (παίζει το ντέρμπι με την Ατλάντα), Μαϊάμι, Ντάλας, Τορόντο, Κλίπερς και Χιούστον.