logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός!
 24/1/2015

Με τον Βασίλη Σπανούλη να προσθέτει μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση στην μεγάλη καριέρα του ο Ολυμπιακός επικράτησε 76-64 της Λαμποράλ Κούτσα χθες βράδυ στο ΣΕΦ και συνέχισε την αήττητη πορεία του στο «ΤΟΠ 16» της Ευρωλίγκα θέτοντας πλέον γερές βάσεις για την κατάληψη μιας από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα και μάλιστα ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο με 9 πόντους διαφορά 28-37! Στη συνέχεια όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε, ο Σπανούλης το πήρε πάνω του και με 27 πόντους, έξοχα στατιστικά και 6 ασίστ, οδήγησε την ομάδα του στην 4η σερί νίκη. Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Χάντερ με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ αλλά και ο Μάντζαρης (7π. και καλή άμυνα). Από την Λαμποράλ ο Άντμας με 12 πόντιυς και 5 ασίστ και ο Σονγκάϊλα με 10 πόντους ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 28-37, 54-53, 76-64

Ολυμπιακός: Πετγουέι 7(1/6τρ), Χάντερ 14(6/8δ, 7ρ), Ντάνστον 7(7ρ), Σπανούλης 27(6/9δ, 4/8τρ, 6ασ), Σλούκας 2, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης 7, Κατσίβελης, Ντάρντεν 5, Λοτζέσκι 5(1)

Μπασκόνια: Άνταμς 12(2τρ, 5ασ), Τζέιμς 4, Άιβερσον 6(8ρ), Κοζέρ 3, Σενγκέλια 10, Τιλί 6, Μπέγκιτς 8(9ρ), Σαν Εμετέριο 4, Χάνσπροου 5(1), Μπέρτανς 6(2/7τρ)

Αμφίρροπα παιχνίδια σε όλα τα μέτωπα
Οι αγώνες της 14ης αγωνιστικής του \Ελληνικού πρωταθλήματος ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα του μπάσκετ ενώ από εκεί και πέρα διαθέσιμοι για στοίχημα είναι αγώνες από την Τουρκία, την Γαλλία και την Ισπανία. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα η αγωνιστική είναι αρκετά αμφίρροπη αλλά παρόλα αυτά έχουμε επιλέξει δύο σημεία που έχουν καλές πιθανότητες να μας οδηγήσουν στο ταμείο. Πρώτη επιλογή το διπλό του ΠΑΟΚ επί του ΑΓΟ Ρεθύμνου με τους Κρητικούς να έχουν οριακό πλεονέκτημα 1,5 π. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο φέτος, έχει αποκτήσει εμπειρίες από την συμμετοχή του στο Γιουροκάπ ενώ διαθέτει πολύ πιο δυνατό ρόστερ από τους Κρητικούς. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είναι το φαβορί και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Δεύτερη επιλογή η νίκη του Άρη επί του Πανελευσινιακού με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει υψηλό χάντικαπ (9,5 π.) αλλά λόγω έδρας και διαφορά δυναμικότητας μπορεί να τα καταφέρει. Ο Άρης είναι πανίσχυρος εντός έδρας με 5 νίκες σε 6 ματς ενώ στον αντίποδα η ομάδα της Ελευσίνας εκτός έδρας έχει ρεκόρ 2 νίκες και 4 ήττες ενώ γενικότερα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η νίκη του Άρη αξίζει το ρίσκο.

Από τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια έχουμε διαλέξει τον άσσο της Μπάνβιτ επί της Καρίσγιακα και το διπλό της Γαλατασαράι επί της Ουσάκ στην Τουρκία, το διπλό της Μπάγερν επί της Άρτλαντ στην Γερμανία αλλά και το διπλό της Μάλαγα επί της Ανδόρα στην Ισπανία ενώ τέλος θα ρισκάρουμε και με τον άσσο του Στρασβούργου στην Γαλλία.

Η Μπάνβιτ βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα αφού μετρά τέσσερις σερί νίκες και με ρεκόρ 10-5 διεκδικεί θέση στην πρώτη τετράδα ενώ η Καρσίγιακα διαγράφει επίσης πολύ καλή πορεία (9-6) αλλά στα τελευταία πέντε παιχνίδια της έχει δύο ήττες (αμφότερες εκτός έδρας) και σε κάθε περίπτωση έχει χειρότερο ρόστερ από την Μπάνβιτ. Στο Ουσάκ – Γαλατασαράι οι φιλοξενούμενοι καίγονται για νίκη αφού με ρεκόρ 8-7 κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πλέι οφ. Η Ουσάκ έχει φέτος 6 νίκες και 9 ήττες αλλά σε κάθε περίπτωση το ρόστερ της είναι υποδεέστερο πολύ της Γαλατά και θα χρειαστεί να ξεπεράσει τον εαυτό της για να πάρει τη νίκη. Η Γαλατά εξάλλου έχει πολύ καλή παράδοση με 4 νίκες και 1 ήττα στα τελευταία 5 ματς με την Ουσάκ, εντός και εκτός έδρας από την περίοδο 2013014 και μετά.

Στο Άρτλαντ – Μπάγερν δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις. Η Άρτλαντ με 1 νίκη και 6 ήττες στα τελευταία επτά παιχνίδια της βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση ενώ η Μπάγερν μετρά 8 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια της και δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα….

Στην Γαλλία το Στρασβούργο μετρά 8 νίκες στα τελευταία 10 ματς βρίσκεται στην 2η θέση μαζί με τη Ναντέρ και είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να απειλήσει σοβαρά την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Λιμόζ. Η Χάβρη δίνει μάχη για να μπει στα πλέι οφ και έχει 6 νίκες και 4 ήττες στα τελευταία 10 παιχνίδια της αλλά μέσα στο άνδρο του Στρασβούργου δύσκολα μπορεί να έχει τύχη, Σημειώστε ότι το Στρασβούργο μετρά 9 σερί νίκες (5 από αυτές εκτός έδρας) σε βάρος της Χάβρης από την περίοδο 2010-11 και μετά.

Τέλος στο Ανδόρα – Μάλαγα τα πράγματα είναι …απλά. Η Μάλαγα αριθμεί 14 νίκες και 3 ήττες και οδηγεί μόνη πρώτη την κούρσα της βαθμολογίας μπροστά από ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπάρτσα και μάλιστα έχει 8 νίκες σε 10 ματς από τις 23 Νοεμβρίου και μετά. Η Ανδόρα έχει εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία, προέρχεται από 4 σερί ήττες και 8 στα τελευταία 10 ματς και απέναντι στην Μάλαγα μόνο με …θαύμα μπορεί να αποφύγει την ήττα!

Συνοπτικά
ΠΑΟΚ, Άρης, Μάλαγα, Μπάνβιτ, Γαλατά, Μπάγερν και Στρασβούργο είναι οι βασικές μας επιλογές.