logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ντέρμπι κορυφής στο ΟΑΚΑ!
 5/3/2015

Θα πέσουν κορμιά
Η Άλμπα Βερολίνου άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα χθες βράδυ στην Γερμανία και πήρε νίκη γοήτρου από την Ζαλγκίρις με σκορ 80-72. Το «Τοπ 16» της Ευρωλίγκα συνεχίζεται σήμερα με τέσσερα παιχνίδια και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην Ιταλία με αντίπαλο την Μιλάνο. Στο σημερινό πρόγραμμα στο προσκήνιο βρίσκεται η κλασική κόντρα Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην 3η θέση του 5ου ομίλου με ρεκόρ 5-3 και ουσιαστικά μόνο η νικήτρια θα συνεχίσει να ελπίζει στην 2η θέση και στο πλεονέκτημα έδρας που αυτή δίνει…Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τη νίκη αν λάβουμε υπόψη την εμφάνισή του στην Βαρκελώνη στον πρώτο γύρο αλλά και το γεγονός ότι στο ΟΑΚΑ είναι πολύ δυνατός. Η Μπαρτσελόνα παραμένει στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά θεωρείται δεδομένο πως δεν είχε την ίδια πολύ καλή ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Ο Παναθηναϊκός έχει μειονέκτημα 2,5 πόντων και αξίζει το ρίσκο…
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας θα πάμε με τα φαβορί. Η Φενέρ του Ομπράντοβιτς βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, θέλει να παραμείνει τουλάχιστον 2η για να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας και εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει αφού η Νιζνί έχει ξεμείνει από στόχους. Στην Βιτόρια η Λαμποράλ Κούτσα υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Αντρέι Κιριλένκο και του Δημήτρη Ιτούδη. Η ομάδα του στρατού είναι πολύ ανώτερη και μετά την εντός έδρας ήττα από την Φενέρμπαχτσε την προηγούμενη αγωνιστική δεν έχει περιθώρια για νέα αποτυχία.
Τέλος στο παιχνίδι Ερυθρός Αστέρας – Μακάμπι Τελ Αβίβ θα ρισκάρουμε στο διπλό έστω και αν οι Ισραηλινοί έχουν μειονέκτημα 4,5 πόντων.

Προτάσεις:
Η Ούλκερ Φενέρμπαχτσε, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελούν τις σημερινές μας επιλογές ενώ αξίζει το ρίσκο και στον άσσο του Παναθηναϊκού αφού έχει και πλεονέκτημα 2,5 πόντων. Στο ΝΒΑ θα πάμε με το διπλό της Οκλαχπομα και με τη νίκη του Πόρτλαντ στο Όρεγκον επί του πολύ καλού Ντάλας…Καλή τύχη σε ότι επιλέξετε.