logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Δεν έφθανε ο Αντετοκούνμπο…
 31/3/2015

Κινδυνεύει το Μιλγουόκι!
Το Μιλγουόκι ηττήθηκε 101-88 εκτός έδρας από την Ατλάντα τα ξημερώματα και πλέον κινδυνεύει να χάσει την 6η θέση από το Μαϊάμι που βρίσκεται μία νίκη πίσω του ενώ τρεις νίκες λιγότερες έχουν οι Μπόστον Σέλτικς που βρίσκονται στην 8η και τελευταία θέση της Ανατολής περιφέρειας που αποφέρει πρόκριση στα πλέι οφ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση με 18 πόντους 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ αλλά δεν ήταν αρκετός για την ομάδα του Τζέισον Κιντ που στο πιο κρίσιμο σημείο της περιόδου έχει καταρρεύσει και είναι ενδεικτικό ότι στα 10 πιο πρόσφατα παιχνίδια έχει υποστεί 8 ήττες.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι δύο Έλληνες του Μέμφις, οι Κουφός και Καλάθης βοηθώντας την ομάδα τους να επικρατήσει εύκολα με σκορ 97-83 του Σακραμέντο. Ο Κουφός αναδείχθηκε κορυφαίος ριμπαουντερ της αναμέτρησης μαζεύοντας 12 ενώ ο Καλάθης τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Σαρλότ Χόρνετς – Μπόστον Σέλτικς 104-116
Φιλαδέλφεια – Λος Άντζελες Λέικερς 111-113 (παράταση)
Ατλάντα Χοκς – Μιλγουόκι Μπακς 101-88
Τορόντο Ράπτορς – Χιούστον Ρόκετς 99-96
Μέμφις Γκρίζλις – Σακραμέντο Κινγκς 97-83
Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Γιούτα Τζαζ 84-104
Πόρτλαντ – Φοίνιξ Σανς 109-86

Με Ατλάντα και Σαν Αντόνιο!
Το ΝΒΑ βρίσκεται στην τελική του ευθεία καθώς απομένουν 6-7 αγώνες για κάθε ομάδα για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και να προκύψουν οι 16 ομάδες (8 από την Ανατολή και 8 από την Δύση) που θα συνεχίσουν στα πλέι οφ για τον τίτλο. Στην Ανατολή την πρόκριση έχουν ήδη εξασφαλίσει 5 ομάδες (Ατλάντα, Κλίβελαντ, Σικάγο, Τορόντο και Ουάσινγκτον) και υπάρχει αγωνία για άλλα τρία εισιτήρια τα οποία διεκδικούν το Μιλγουόκι, το Μαϊάμι, η Βοστώνη, το Μπρούκλιν και η Ιντιάνα. Στην Δύση την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει 5 ομάδες (Γκόλντεν Στέιτ, Μέμφις, Χιούστον, Πόρτλαντ, Λ.Α.Κλίπερς) ενώ ακολουθούν Σαν Αντόνιο, Ντάλας, Οκλαχόμα (φαβορί) και Νέα Ορλεάνη. Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι Κλίπερς – Γκόλντεν Στέιτ ωστόσο δεν αξίζει να ρισκάρουμε σε ένα παιχνίδι όπου όλα μπορεί να συμβούν. Ωστόσο μπορούμε να εμπιστευθούμε τους πρωταθλητές Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι μπορούν να περάσουν με άνετη νίκη από το Μαϊάμι σε μια επανάληψη των περσινών τελικών ενώ αξίζει το ρίσκο και στο διπλό της Ατλάντα στο εκτός έδρας ματς με το Ντιτρόϊτ με τους Χοκς να έχουν μειονέκτημα μόλις 1,5 π.! Τέλος στο Μπρούκλιν οι Νετς αντιμετωπίζουν την Ιντιάνα με τις δύο ομάδες να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για τα πλέι οφ. Οι Νετς έχουν ρεκόρ 32 νίκες και 40 ήττες και βρίσκονται στην 9η θέση, μία νίκη πίσω από τους 8ους Σέλτικς και τα πλέι οφ ενώ η Ιντιάνα έχει 31 νίκες και 42 ήττες και βρίσκεται στην 10η θέση. Το Μπρούκλιν έχει ρεκόρ 7-3 στα τελευταία 10 ματς ενώ η Ιντιάνα έχει μόλις 3 νίκες στα τελευταία 7 ματς και υπό αυτό το πρίσμα ο άσσος έχει προβάδισμα….