logo as
   [120] ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΤΖΕΤΣ - ΓΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ ΦΟΙΝΙΞ Half 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Τώρα αρχίζουν τα πλέι οφ!
 9/5/2017

Τώρα αρχίζουν τα πλέι οφ!
Η ημιτελική φάση των πλέι οφ στο Ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ ξεκινά σήμερα το απόγεμα με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Άρης στομ ΣΕΦ και συνεχίζεται την Τετάρτη με το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ στην κοινή έδρα των δύο ομάδων του ΟΑΚΑ. Την πρόκριση στους τελικούς θα πάρουν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν πρώτες τρεις νίκες, δηλαδή μάξιμουμ μπορεί να γίνουν πέντε παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Ολυμπιακός Άρης
Ο Ολυμπιακός ξεκινά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του από το ΣΕΦ κόντρα στον Άρη αλλά είναι γεγονός ότι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει το μυαλό της στο επερχόμενο φάιναλ φορ της Πόλης στην Ευρωλίγκα το τριήμερο 19-21 Μάη. Ο Ολυμπιακός είναι μια κλάση ανώτερος και λογικά θα προκριθεί με σουίπ. Ο Σφαιρόπουλος θα ξεκουράσει τους Σπανούλη και Πρίντεζη που έχουν τραβήξει το περισσότερο ...κουπί φέτος και συνέστησε την προσοχή του για να μην γίνει κανένας τραυματισμός…Ο Άρης βλέπει τα παιχνίδια αυτά περισσότερο ως προετοιμασία για τα παιχνίδια για την 3η θέση που θα δώσει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου με την ΑΕΚ. Χάκετ και Λοτζέσκι είναι εκτός δράσης για τους «κόκκινους», ο Σανικίτζε θα απουσιάσει για τον Άρη. Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί και λογικά μπορεί να καλύψει και το χάντικαπ των 16,5 πόντων αν και το τελευταίο είναι και θέμα διάθεσης….

(Φέτος: Άρης – Ολυμπιακός 63-70 και Ολυμπιακός – Άρης 69-55)
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τα δεινά που του προκάλεσε ο αποκλεισμός του από την Φενέρμπαχτσε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και μπορεί η διοίκηση να εξέδωσε ανακοίνωση που λέει ότι «προχωράμε ενωμένοι για το πρωτάθλημα»…αλλά είναι κοινό μυστικό ότι το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας δεν είναι διόλου καλό και οι …επαναστάτες Φώτσης, Σίνγκλετον, Τζέιμς και Γκάμπριελ θα πρέπει να θεωρούνται τελειωμένοι….Βέβαια ακόμη και έτσι ο Παναθηναϊκός είναι ανώτερος από την ΑΕΚ εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρει την πρόκριση. Πάντως η ΑΕΚ είναι σε θέση να διεκδικήσει τουλάχιστον μια νίκη….

(Φέτος: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 77-68 και ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 87-106)