logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Στα προημιτελικά η Ελλάδα!
 9/9/2017

Στα προημιτελικά με την ...αύρα του Γκάλη!
Η Εθνική Ελλάδας νίκησε 77-64 την Λιθουανία στην "Σινάν Ερντέμ Αρίνα" στην Πόλη και προκρίθηκε στα προημιτελικά του 40ου Ευρωμπάσκετ. Η Ελληνική ομάδα πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση, προηγήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Λιθουανούς. Διπλή χαρά για τους Έλληνες η σημερινή μέρα καθώς εκτός από την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής ομάδας, μπήκε στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ ο άνθρωπος που έδειξε πρώτος τον δρόμο, ο τεράστιος Νίκος Γκάλης.... Στα του αγώνα η Ελλάδα με τους Σλούκα, Καλάθη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Παπαγιάνη έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα και με τον Καλάθη να κάνει όργια στην επίθεση προηγήθηκε με σκορ 25-17. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε, μπήκαν στην εξίσωση της επίθεσης και οι Σλούκας, Παπανικολάου και με λέι άπ του Νικ Καλάθη το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο +7 για την ομάδα του Κώστα Μίσσα. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο για την Εθνική μας, ο Σλούκας ήταν ασταμάτητος και με συνεχή τρίποντα αύξησε την διαφορά στο + 14 (50-36), η Λιθουανία απάντησε με τον Κουζμίνσκας και με καλθι του Μπουρούση το τρίτο δεκάλεπτο τέλειωσε στο 61-48 υπέρ της Ελλάδας. Το νερό είχε μπει για τα καλά στο ...αυλάκι αλλά εντελώς ξαφνικά η Λιθουανία κατάφερε με τρίποντα και 5 σερί πόντους στην ίδια φάση(!) μείωσε στους τέσσερις πόντους (63-59) πέντε λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι από το πουθενά. Σε εκείνο το σημείο μίλησε η κλάση και η εμπειρία του αρχηγού Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος πέτυχε μεγάλο καλάθι και έκανε το 65-59, ακολούθησε τρίποντη βόμβα του Θανάση Αντετοκούνμπο (68-59) ενώ με τρίποντο του Σλούκα 2 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα για το τέλος έγραψε το 73-61 και ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη - πρόκριση. Η Λιθουανία δεν είχε τρόπο να αντιδράσει. Ο Βαλαντσιούνας έμεινε στα ρηχά με 13 πόντους και μόνο ο Κουζμίνσκας (20π.) ήταν αυτός που πάλεψε. Η Εθνική ομάδα απέδειξε ότι έχει κότσια και χαρακτήρα για κάτι μεγάλο και κυρίως απέδειξε ότι οι κακές εμφανίσεις της Φινλανδίας ήταν απλά ζήτημα κακών συγκυριών. Η Εθνική ομάδα έχει πολλές λύσεις στον πάγκο της και σε σίγουρα όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει ακριβά. Δεν υπήρξε Έλληνας παίκτης που να υστέρησε αλλά ο Νικ Καλάθης, ο Κώστας Σλούκας, ο Δημήτρης Παπανικολάου και ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν αυτοί που έκαναν την διαφορά. Συγχαρητήρια σε όλους!Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής θα είναι ο νικητής του αγώνα Κροατία - Ρωσία (10/9) και ο προημιτελικός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.

Λιθουανία - Ελλάδα 64-77
Τα δεκάλεπτα: 17-25, 30-37, 48-61, 64-77
ΛΙΘΟΥΝΙΑ: Καλνιέτις 11 (1/6 τρίπ., 7 ασ.), Γιουσκεβίτσιους, Ματσιούλις 5 (1/5 τρίπ.), Γκετσεβίτσιους, Βαλαντσιούνας 13 (15 ριμπ.), Μοτιεγιούνας 1, Μιλάκνις, Γκριγκόνις 7 (1), Γκουντάιτις, Ουλανόβας 7 (1)
ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 14 (2), Μπουρούσης 11 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Σλούκας 21 (5), Παππάς 3, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 8 (1), Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 5 (1)