logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Επικίνδυνες αποστολές στο Τσάμπιονς Λιγκ
 12/11/2019

Επικίνδυνες αποστολές για ΠΑΟΚ και Περιστέρι στην 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Μπρίντιζι στην Θεσσαλονίκη και επιζητεί την πρώτη του νίκη στην διοργάνωση ενώ ανάλογο στόχο έχει και το Περιστέρι που αντιμετωπίζει στο Μαυροβούνιο την Μόρναν Μπαρ.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναταραχή μετά την ήττα – αποκλεισμό σοκ στο Κύπελλο με θύτη τον Διαγόρα Δρυοπεδίων αλλά η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον κόουτς Κώστα Χαραλαμπίδη. Η Μπρίντιζι είναι στην 6η θέση του ομίλου με ρεκόρ 2-2, ενώ στο πρωτάθλημα είναι 2η με ρεκόρ 6-2, πίσω από την Βίρτους Μπολόνια ενώ έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 84 πόντους μέσο όρο. Στον πάγκο της από πέρσι βρίσκεται ο Φρανσέσκο Βιτούτσι και στηρίζεται στους Αμερικανούς Άντριαν Μπανκς (20,3 π. μέσο όρο), Τζον Μπράουντ και Ντάριους Τόμπσον. Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει στο παρελθόν 45 παιχνίδια κόντρα σε ιταλικές ομάδες, μετρώντας 23 νίκες και 22 ήττες.

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει στο Μαυροβούνιο την Μόρναρ Μπαρ. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ελπίζει να δώσει συνέχεια στο αρνητικό εντός έδρας σερί της Μόρναρ, αλλά, για να το πετύχει, θα πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την απειλή του Ντέρεκ Νίνταμ. Στα τελευταία 15 παιχνίδια της στο BCL, η Μόρναρ Μπαρ έχει κερδίσει μόνο το ένα, ενώ εντός έδρας έχει έξι συνεχόμενες ήττες. Το Περιστέρι είναι η μοναδική ομάδα του BCL με μονοψήφια διαφορά πόντων και στα τέσσερα μέχρι στιγμής ματς της διοργάνωσης (δύο νίκες, δύο ήττες).

Το Περιστέρι είναι, μαζί με τη Νίμπουρκ, η ομάδα με τα περισσότερα κοψίματα στους φετινούς αγώνες του BCL διοργάνωση (16). Ο πλέι μέικερ των «κυανοκιτρίνων» Σκούτσι Σμιθ έχει πετύχει συνολικά 42 πόντους στους τέσσερεις αγώνες του BCL και έχει την υψηλότερη επίδοση μεταξύ όλων των παικτών που έχουν μ.ό. συμμετοχής κάτω από 15' (έχει 14').