logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Χάμιλτον για τίτλο!
 25/10/2015

Πίστα για… θέαμα!
Με το 16ο γκραν-πρι της σεζόν συνεχίζεται η Φόρμουλα Ένα, που διεξάγεται στο Όστιν του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια πίστα που ο αγώνας γίνεται μόλις για τέταρτη φορά (μέχρι το 2007 στην Αμερική, οι αγώνες γινόντουσαν στην πίστα της Ινδιανάπολης).

Πρόκειται λοιπόν για έναν από τους τελευταίους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, με τον τίτλο στους οδηγούς να έχει μεγάλο φαβορί τον Χάμιλτον (δύσκολα θα τον προλάβει ο ομόσταυλός του Ρόσμπεργκ) ενώ στους κατασκευαστές να έχει οριστικοποιηθεί και να καταλήγει και πάλι στην Mercedes.

Η αποκλειστική προμηθεύτρια ελαστικών στην Φόρμουλα Ένα, η Pirelli για τον συγκεκριμένο αγώνα δίνει δυο γόμες στις ομάδες. Πρόκειται για την μαλακή και την μεσαία γόμα ενώ η ομοσπονδία παρά τις αρκετές στροφές (20) στην πίστα από πέρσι έδωσε το δικαίωμα στις ομάδες για χρησιμοποίηση του DRS σε δυο περιπτώσεις. Πρόκειται για την ευθεία ανάμεσα στις στροφές 11-12 αλλά και στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ (ΟΣΤΙΝ)
Ημέρα διεξαγωγής αγώνα: Κυριακή 25 Οκωβρίου 2015
Αριθμός γύρων: 56
Χιλιομετρική απόσταση του γύρου: 5,513 χλμ
Σύνολο κάλυψης για τερματισμό: 308,405 χλμ
Ρεκόρ γύρου στην πίστα: 1.39,347 από τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull (2012)

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
2014: Λιούϊς Χάμιλτον Mercedes
2013: Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull-Renault
2012: Λιούϊς Χάμιλτον Mac Laren-Mercedes
Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, το πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα επέστρεψε το 2012 στην Αμερική αλλά όχι στην «γνωστή» πίστα της Ινδιανάπολης (που γινόταν μέχρι το 2007) αλλά στην νέα κατασκευή, στην πόλη Οστιν του Τέξας. Όπως είναι λοιπόν λογικό, φέτος θα είναι μόλις ο τέταρτος αγώνας στην συγκεκριμένη πίστα.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
01 Νοεμβρίου (Μέξικο Σίτι-Μεξικό)
15 Νοεμβρίου (Σάο Πάολο-Βραζιλία)
29 Νοεμβρίου (Γιας Μαρίνα-Αμπού Ντάμπι)
* Επιστρέφει στο καλεντάρι και η πίστα στο Μεξικό, όπου τελευταία φορά έγινε αγώνας το 1992. Κόπηκαν τα γκραν-πρι σε Ινδία (λόγω οικονομικών χρεών στην FIA), Κορέα και πρόσφατα αυτό της Γερμανίας καθώς δεν βρέθηκε η χρυσή τομή (σε οικονομικό επίπεδο), οπότε φέτος θα γίνουν 19 αγώνες.