logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ασταμάτητος ο Ρόσμπεργκ!
 10/10/2016

Την 9η φετινή νίκη πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, που πήρε την πρώτη θέση στο ιαπωνικό Grand Prix στην Σουζούκα και… αγκαλιάζει πλέον τον τίτλο, ενώ η Mercedes πανηγύρισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στους κατασκευαστές τους πρωταθλήματος. Όλα κρίθηκαν στην εκκίνηση όταν ο Χάμιλτον ξεκίνησε αρνητικά και… κατρακύλησε στην 8η θέση και ο Γερμανός πιλότος της Mercedes, έφθασε άνετα στην τελική επικράτηση.

Ο Ρόσμπεργκ πανηγύρισε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία και έκανε ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην F1, μιας και μεγάλωσε την απόσταση στους 33 βαθμούς, από τον "ομόσταβλό" του Λουίς Χάμιλτον που έμεινε τρίτος, με μόνο 4 αγώνες να απομένουν. Ή αν προτιμάτε, 100 βαθμούς να είναι διαθέσιμοι.

Ανάμεσα στις δύο Mercedes μπήκε... σφήνα ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν, ενώ τους τρεις πρώτους ακολούθησαν οι δύο Ferrari των Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν, με τους Ντάνιελ Ρικιάρντο, Σέρχιο Πέρεζ, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Φελίπε Μάσα να παίρνουν σειρά και τον Βαλτέρι Μπότας να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Ο Ρόσμπεργκ είναι τώρα στους 313 βαθμούς ,ενώ ο Χάμιλτον στους 280 και ακολουθεί τρίτος ο Ρικιάρντο με 212. Στους κατασκευαστές η Mercedes κατέκτησε τον τίτλο με 593 πόντους.

Ο επόμενος από τους συνολικά τέσσερις εναπομείναντες αγώνες θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.