logo as
   [969] ΖΟΥΒΕΝΤΟΥΔΕ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ Final 2-0  [970] ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ - ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ Final 0-1  [968] ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΙΡΟ - ΚΡΙΣΙΟΥΜΑ Final 1-1  [971] ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ - ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ Final 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Και το όνειρο καλά κρατεί!
 19/4/2014

Η γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι με την Σάντερλαντ έδωσε αέρα στους «κόκκινους» του Ανφιλντ, που μάλιστα την μεθεπόμενη αγωνιστική υποδέχονται την Τσέλσι σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά μπορεί να παιχτεί ο τίτλος.

Από εκεί και πέρα, για αυτήν την αγωνιστική κρίσιμα παιχνίδια υπάρχουν και για την αποφυγή του υποβιβασμού ενώ πλέον είναι ανοιχτή και η 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Εβερτον να πιέζει την Αρσεναλ.

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΦΟΥΛΑΜ
Η Τότεναμ έχει μείνει επτά βαθμούς πίσω από την τέταρτη Άρσεναλ, οπότε η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ δυσκολεύει για την ομάδα του Τιμ Σέργουντ. Εκτός ο επιθετικός Λαμέλα, ο μέσος Καπουέ, ο μπακ και αρχηγός Ντόσον, ο μπακ Βερτόνχεν και ο μπακ Γουόκερ. Ο επιθετικός Σολδάδο και οι μέσοι Ντεμπελέ και Σάντρο μπορεί να επιστρέψουν. Η Φούλαμ πήρε τα πάνω της στη μάχη για την παραμονή πετυχαίνοντας δύο συνεχόμενες νίκες και πλέον έχει μόλις δύο πόντους απόσταση από τη σωτηρία και τη Νόργουιτς. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ τρέφει βάσιμες ελπίδες παραμονής όμως είναι υποχρεωμένη να κυνηγά τη νίκη σε κάθε παιχνίδι μέχρι και το τέλος. Ο μέσος Νταφ και ο επιθετικός Γούντροου είναι τραυματίες, μπορεί να επιστρέψει ο Μήτρογλου.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ
Η Άστον Βίλα πάνω που έδειχνε έτοιμη να σωθεί, μετρά πλέον τέσσερις συνεχόμενες ήττες και ξαναμπλέκει σε περιπέτειες, μια και η απόστασή της από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι μόλις τέσσερις πόντοι. Επομένως, επιβάλλεται να πάρει αυτό το παιχνίδι στην έδρα της για να κάνει το σημαντικότερο βήμα για την επιβίωση. Η Σαουθάμπτον δεν έχει κίνητρο και όσο καλή ομάδα και να είναι, από τη στιγμή που δεν έχει κάτι να κυνηγήσει έχει χαλαρώσει με δύο συνεχόμενες ήττες, οπότε καλείται να σταθεί αξιοπρεπώς.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ
Η Γουέστ Χαμ έχασε το τελευταίο της παιχνίδι εκτός έδρας από τη Αρσεναλ, αλλά παραμένει μακριά σχετικά από τη ζώνη του υποβιβασμού και με δύο νίκες ακόμα θα είναι σίγουρα στην κατηγορία και του χρόνου. Θέλει να πάρει την πρώτη σε αυτό το λονδρέζικο ντέρμπι. Η Πάλας πήρε σπουδαία νίκη μεσοβδόμαδα με την Έβερτον και ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής της.

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΣΤΟΟΥΚ
Η Κάρντιφ πήρε φιλί ζωής την προηγούμενη αγωνιστική με τη νίκη στο Σαουθάμπτον, αλλά παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού και οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της. Εννοείται πως πρέπει να πάρει οπωσδήποτε αυτό το παιχνίδι στην έδρα της και αν δεν το κάνει θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Η Στόουκ με ένα ντεμαράζ τις τελευταίες αγωνιστικές κατάφερε να εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή της στην κατηγορία, οπότε δεν έχει άγχος και μπορεί να παίξει πιο ελεύθερα χωρίς άγχος επιβίωσης στο ματς της Ουαλίας.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΣΟΥΟΝΣΙ
Η Νιούκαστλ είναι αδιάφορη εδώ και καιρό και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια της, μια και έχει συμπληρώσει τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Δεν έχει κάποιο άλλο κίνητρο εκτός από το να αποζημιώσει το κοινό της για τις γκέλες των προηγούμενων αγωνιστικών. Αντίθετα η Σουόνσι, προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της, οπότε θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αδιαφορία του αντιπάλου και να πάρει ένα πολύ ουσιαστικό αποτέλεσμα, ώστε να κρατά την τύχη της στα χέρια της στη συνέχεια.

ΤΣΕΛΣΙ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ
Η Τσέλσι έχοντας και το μυαλό της στο πρώτο ματς των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, υποδέχεται την Σάντερλαντ με τους «μπλε» να θέλουν μόνο νίκη για να πάνε την επόμενη εβδομάδα στο «Ανφιλντ» και να παίξουν ουσιαστικά το παιχνίδι-τίτλου. Η Σάντερλαντ παρά την ισοπαλία που απέσπασε εκτός με την Μάντσεστερ Σίτι, παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα πρέπει να κάνει πολλές υπερβάσεις από εδώ και πέρα για να μπορέσει να διατηρηθεί στην κατηγορία. Μόλις τρεις νίκες σε 17 εξορμήσεις μετρούν οι «μαύρες γάτες».

ΝΟΡΙΤΣ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Η Νόργουιτς με την ήττα από τη Φούλαμ συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες και πλέον έχει τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά την παραμονή της, καθώς την περιμένουν τέσσερα πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια με Λίβερπουλ, Σίτι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον τα «καναρίνια» δεν έχουν περιθώρια απωλειών. Η Λίβερπουλ με την επική νίκη επί της Σίτι συμπλήρωσε δέκα σερί τρίποντα και έχει την τύχη της στα χέρια της όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με το ίδιο επιθετικό στυλ θα προσπαθήσει να κάνει άλλο ένα βήμα προς τον τίτλο.

ΧΑΛ-ΑΡΣΕΝΑΛ
Η Χαλ πήρε την ιστορική πρόκριση για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει την προσεχή της αντίπαλο στο πρωτάθλημα Άρσεναλ. Η ομάδα του Στιβ Μπρους θέλει ακόμα έξι πόντους για να είναι σίγουρα στην κατηγορία και την επόμενη σεζόν, οπότε επικεντρώνεται εκεί προς το παρόν. Είναι εκτός λόγω τραυματισμών οι μπακ ΜακΣέιν και Ντάντζεον αλλά και ο μέσος Μπρέιντι, όπως και ο βασικός τερματοφύλακας ΜακΓκρέγκορ (παίζει ο Χάρπερ). Η Άρσεναλ μπορεί να προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και να επέστρεψε στις νίκες μεσοβδόμαδα για το πρωτάθλημα, αλλά ο βασικός στόχος παραμένει η διατήρηση στην τετράδα. Λείπουν ο μέσοι Ντιαμπί και Γουίλσιρ, καθώς και ο εξτρέμ Γουόλκοτ. Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Φλαμινί. Ο μπακ Μονρεάλ, ο μέσος Οζίλ και ο επιθετικός Γκναμπρί μπορεί να επιστρέψουν.

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.
Εχασε την ευκαιρία η Εβερτον να προσπεράσει στην βαθμολογία την Αρσεναλ για την διεκδίκηση της 4ης προνομιούχο θέσης (που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ) μετά την ήττα μεσοβδόμαδα από την Σάντερλαντ εντός και πλέον καλείται να παίρνει νίκες περιμένοντας γκέλα των «κανονιέρηδων». Για το παιχνίδι με την Μαν. Γιουν., όπου ο Μόγιες επιστρέφει στο Γκούντισον Πάρκ, θα λείψουν οι τραυματίες μέσοι Πίενααρ, Οβιέδο, Γκίμπσον, ο επιθετικός Κονέ και ο στράικερ Τραορέ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πλέον μόνο μαθηματικές πιθανότητες να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν και φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να τα καταφέρει. Ο Ντέιβιντ Μόγιες επιστρέφει στα παλιά του λημέρια, με την ομάδα του να προέρχεται από τον άδοξο αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ με την ήττα από τη Μπάγερν. Λείπει το βασικό επιθετικό δίδυμο των Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ αλλά και ο μέσος Φελαϊνί.





Βαθμολογία 2023-24