logo as
   [855] ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ - ΛΙΓΚΑ ΝΤΕΠ. ΟΥΝ. ΚΙΤΟ Final 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Εκτός έδρας αποστολές
 19/4/2014

Κατάνια – Σαμπντόρια

Η Κατάνια έχασε τις πρώτες δύο ευκαιρίες στο ματς με τη Μίλαν, δέχθηκε γκολ στο 23’ από μακρινή απόσταση, δικαίως ζήτησε πέναλτι, τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες και σε αρκετές φάσεις γλίτωσε το 2-0. Καλή εμφάνιση, αλλά και έκτη σερί υποταγή, η σωτηρία απομακρύνεται. Οι διοικούντες έβαλαν εισιτήρια με 2 ευρώ. Τιμωρημένοι ο μέσος Ρινάουντο (13/0) και ο αρ. μπακ/στόπερ Ρολίν (22/0).

Η Σαμπντόρια δεν πτοήθηκε από το 0-1 στο 13’, στο 18’ κέρδισε πέναλτι που χάθηκε, στο 20’ έμεινε με δέκα, αλλά πίεζε κι έχανε ευκαιρίες, το 0-2 στο 60’την οδήγησε στην κατάρρευση. Δεύτερη σερί ήττα, ηρεμία ζητάει ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς. Τιμωρημένοι είναι ο φορ Εντερ (29/9, 5 ασίστ), ο στόπερ – αρχηγός Γκασταλντέλο (28/2) και ο μεσοεπιθετικός Σοριάνο (25/3).

• Η Κατάνια μετρά έξι σερί ήττες.
• Η Σαμπντόρια δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία ματς.
• Η Κατάνια μετρά πέντε νίκες στα έξι τελευταία εντός έδρας ματς με την Σαμπντόρια.

Αταλάντα – Βερόνα

Γειτονικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Αταλάντα έχασε μία ευκαιρία στο 2-0 και μείωσε στο φινάλε, ήταν τυχερή που δεν δέχθηκε έξι γκολ από τη Ρόμα. Δεύτερη σερί υποταγή, μετά το σερί των έξι νικών βρίσκεται σε φάση διόρθωσης, δεν κυνηγάει το Γιουρόπα. Στο 9-5-1 εντός έδρας με τη Βερόνα. Εκτός οι μέσοι Μπριέντσα (16/0), Κάτσολα, αμφίβολοι ο αμ. μέσος Καρμόνα (29/2), ο επ. μέσος Μοράλες (28/5, 5 ασίστ) και οι αμυντικοί Λουκίνι (17/1), Στεντάρντο (27/2).

Η Βερόνα προηγήθηκε της Φιορεντίνα με τη 2η ευκαιρία της, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσε να ανακόψει τον εκπληκτικό αντίπαλο, το 1-3 στο 63’, μείωσε ενώ είχε μείνει με δέκα παίκτες, δεν απέτρεψε τη συντριβή. Πέντε ήττες στα τελευταία επτά, η πρόωρη σωτηρία έφερε χαλάρωση, απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η εν γένει πορεία της. Τιμωρημένοι είναι οι αμυντικοί μέσοι Ντοναντέλ (19/1), Σάλα (11/1) και ο στόπερ Μαϊέτα (24/0).

Κιέβο – Σασουόλο

Η Κιέβο δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ της Λιβόρνο, στο 23’ έκανε το 1-2, το 2-2 έγινε με ανύπαρκτο πέναλτι, πήρε προβάδισμα στο 45’, για να καθαρίσει στο 56’ (είχε ευκαιρίες για επτά γκολ). Δύο στα τέσσερα για την ομάδα του Τζίνο Κορίνι, είναι έμπειρη και σκληροτράχηλη, στο χέρι της η σωτηρία. Οι διοικούντες έβαλαν πιο φθηνά εισιτήρια για να… ζεστάνουν το «Μπεντεγκόντι». Αμφίβολος ο αρ. μπακ/χαφ Ντραμέ (23/0), δίχως επιβεβαιωμένα προβλήματα.

Η Σασουόλο ήταν ελαφρώς καλύτερη από την Κάλιαρι, προηγήθηκε στο 36’, αλλά στο 47’ δέχθηκε το 1-1, «σκύλιασε» στη συνέχεια, είχε τρεις καλές ευκαιρίες, αλλά δεν ανταμείφθηκε με το 2-1, στο φινάλε λίγο έλειψε να χάσει. Δεύτερο σερί ματς δίχως νίκη, παραμένει στην τελευταία τριάδα, αν και παλεύει. Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Αριάουντο (11/0), εκτός οι στόπερ Ατσέρμπι (13/0), Μπιάνκο (16/0), Τερανόβα (3/0) και οι μέσοι Μπρίγκι (5/0) και Αλέξε (6/0).

• Η Σασουόλο μετρά τρία σερί εκτός έδρας under.

Λάτσιο – Τορίνο

Η Λάτσιο προηγήθηκε της Νάπολι, έχασε τετ α τετ για το 0-2, δέχθηκε πίεση και το 1-1 στο 41’, στο 49’ χρεώθηκε με πέναλτι και αποβολή, ενώ έχει προηγηθεί οφσάιντ (εκεί κρίθηκε το ματς). Τέλος το μίνι σερί των δύο νικών, αισιόδοξος ο τεχνικός Εντι Ρέια. Τιμωρημένος ο στόπερ – αμ. μέσος Τσάνα (23/2), εκτός ο φορ Κλόζε (22/7), οι μέσοι Γκονσάλες (22/1), Εντερσον (15/1) και ο στόπερ Ντίαζ (14/1).

Η Τορίνο δεν υπερείχε ξεκάθαρα της Τζένοα, υποτονικό το ματς, δέχθηκε το γκολ στο 85’, αλλά δεν τα παράτησε και με δύο διαδοχικά τέρματα μετά το 90’ πήρε μία… τρελή νίκη. Τρία στα τρία για την «γκρανάτα», παίρνει τα πάνω της. Στα τελευταία έξι εκτός με Λάτσιο έχει πάρει πέντε «Χ». Τιμωρημένος ο ηγετικός επιθετικός Τσέρτσι (33/13, 9 ασίστ), εκτός ο μέσος Φάρνερουντ (23/4) και οι αρ. μπακ/χαφ Πασκουάλε (12/0), Μασιέλο (8/0), νέα απώλεια ο αμ. μέσος Μπάσα (24/0).

• Η Λάτσιο είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία εντός έδρας ματς με την Τορίνο σε όλες τις διοργανώσεις.
• Η Λάτσιο έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές στα τρία τελευταία ματς.
• Η Τορίνο έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές στα τρία τελευταία ματς.

Μίλαν – Λιβόρνο

Η Μίλαν δεν έθελξε με την Κατάνια, ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στον αντίπαλο, είχε ευκαιρίες, νίκησε με 1-0. Τέσσερα στα τέσσερα για πρώτη φορά φέτος. Ρεπορτάζ θέλουν τον Κλάρενς Ζέεντορφ να παραμένει μόνο αν η Μίλαν βγει στο Γιουρόπα μέσω της 5ης θέσης. Ο ίδιος μίλησε για ύπαρξη… τυφλοπόντικα στα αποδυτήρια, κάτι που αποτυπώνει το κακό κλίμα. Εκτός ο φορ Ελ Σααράουι (4/0) και ο μπακ Ντε Σίλιο (13/0).

Η Λιβόρνο μπήκε δυνατά με την Κιέβο, προηγήθηκε στο 6’, είχε πάθος, αλλά στην άμυνα πελαγοδρομούσε και μοιραία ηττήθηκε με βαρύ σκορ, παρά το ότι ισοφάρισε σε 2-2 με πέναλτι… φάντασμα. Μόλις ένας βαθμός στα τελευταία πέντε, στα οποία έχει δεχθεί 13 γκολ! Η σωτηρία αποτελεί υπέρβαση. Στα τελευταία δύο εκτός με Μίλαν πήρε ισάριθμα «Χ». Τιμωρημένος ο αμ. μέσος Μπιατζιάντι (22/0), εκτός ο μέσος – αρχηγός Λούτσι (22/1) και ο δ. μπακ/χαφ Εμπαγέ (25/2).

• Η Λιβόρνο μετρά 12 εκτός έδρας ήττες στα 14 ματς.
• Η Μίλαν μετρά τρεις σερί ισοπαλίες με την Λιβόρνο σε όλες τις διοργανώσεις.
• Η Λιβόρνο χάνει από το πρώτο ημίχρονο στα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς.

Ουντινέζε – Νάπολι

Η Ουντινέζε δεν μπορούσε να ακολουθήσει τη Γιουβέντους στο ξεκίνημα, δέχθηκε δύο γκολ μέχρι το 26’, απείλησε δις, αλλά μετά το 85’, όταν τα πάντα είχαν κριθεί. Δεύτερη σερί υποταγή, μία κακή χρονιά οδεύει προς το φινάλε δίχως ιδιαίτερο στόχο πλέον. Γίνονται προσπάθειες για να μην σταματήσει το καλοκαίρι ο Ντι Νατάλε. Δεν έχει χάσει στα τελευταία πέντε εντός με τη Νάπολι (2-3-0). Εκτός ο 2ος πορτιέρε Κέλαβα (10/0), δύσκολα ο μέσος Λατζάρι (21/0).

Η Νάπολι αιφνιδιάστηκε από τη Λάτσιο και αφού γλίτωσε το 0-2, πέρασε μπροστά και ισοφάρισε, ενώ στο 49’ έκανε το 2-1, κερδίζοντας πέναλτι – αποβολή κι ενώ στη φάση υπάρχει οφσάιντ (ευνοήθηκε). Τρία γκολ για τον εντυπωσιακό Ιγκουαΐν, τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, τερματίζει στην 3η θέση. Τιμωρημένος ο μεσοεπιθετικός Μέρτενς (29/8, 3 ασίστ), εκτός ο δ. μπακ Μάτζο (20/0).

• Η Ουντινέζε είναι αήττητη στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς με τη Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις.
• Η Ουντινέζε μετρά πέντε σερί εντός έδρας under.

Πάρμα – Ιντερ

Η Πάρμα έκανε καλό πρώτο ημίχρονο στην Μπολόνια, αλλά δέχθηκε το γκολ στο 44’ και στη συνέχεια είχε προβλήματα, για να γλιτώσει τρεις φορές το 2-0 και να κάνει το 1-1 στο 79’ (σχετικά τυχερός βαθμός). Παρά τη μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι, η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι κρατάει την 6η θέση, διεκδικεί ακόμη και την 5η. Στα τελευταία τέσσερα ματς εντός με την Ιντερ μετράει 3-1-0. Αμφίβολος ο φορ Κασάνο (29/11, 5 ασίστ), δίχως δεδομένα κενά.

Η Ιντερ προηγήθηκε της Σαμπντόρια στο 13’, στο 18’ γλίτωσε από πέναλτι, στο 20’ έμεινε με παίκτη παραπάνω, αλλά καλύτερος παίκτης ήταν ο πορτιέρε Χαντάνοβιτς, το 0-2 στο 60’ έφερε την κατάρρευση του αντιπάλου. Νίκη μετά από τέσσερα ματς για την ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι, κάθε άλλο παρά σταθερή είναι, τουλάχιστον έχει το πάνω χέρι για το Γιουρόπα. Τιμωρημένος ο στόπερ Ρακόνια (20/1), εκτός ο παρτενέρ του, Ζουάν (27/0), αμφίβολος ο δ. μπακ/χαφ Ζόναταν (29/3).

• Η Πάρμα είναι αήττητη στα δέκα τελευταία εντός έδρας ματς.
• Η Πάρμα μετρά τρεις σερί εντός έδρας νίκες επί της Ιντερ σε όλες τις διοργανώσεις.
· Η Ίντερ μετρά μόλις μια ήττα στα 11 τελευταία ματς.

Τζένοα – Κάλιαρι

Η Τζένοα περιόρισε σημαντικά την Τορίνο, έπαιξε κατά βάση για την ισοπαλία στο «Ολίμπικο», το γκολ του Τζιλαρντίνο στο 85’ έδωσε σαφές προβάδισμα, αλλά δύο γκολ του αντιπάλου μετά το 90’ έφεραν την ήττα. Τρίτη σερί υποταγή για την ομάδα του Τζιάν Γκασπερινι, στα τελευταία δύο ματς είναι κατά βάση άτυχη. Εκτός ο μέσος Κούτσκα (9/0) και ο φορ Καλαϊό (20/2), αμφίβολοι οι μέσοι Ματουζάλεμ (21/0), Βρισάλικο (18/0) και Σεντούριον (9/0).

Η Κάλιαρι ήταν χειρότερη της Σασουόλο, αλλά ισοφάρισε στο 47’, γλίτωσε το 2-1, στο φινάλε λίγο έλειψε να «κλέψει» το ματς. Παρά τη μία νίκη σε επτά ματς, αναπνέει με σχετική άνεση. Αμερικανοί ενδιαφέρονται για την αγορά των μετοχών (πουλάει ο Τσελίνο), αλλά οι εξελίξεις αναμένονται σε περίπου δύο μήνες. Εκτός οι μέσοι Εκνταλ (22/1), Αντριαν (5/0), Βεσίνο (9/2).

• Η Κάλιαρι μετρά εννέα under στα δέκα τελευταία εκτός έδρας ματς.
• Η Τζένοα μετρά έξι νίκες στα επτά τελευταία εντός έδρας ματς με την Κάλιαρι σε όλες τις διοργανώσεις.
• Η Κάλιαρι παραμένει χωρίς διπλό στα 22 τελευταία εκτός έδρας ματς.

Γιουβέντους – Μπολόνια

Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στο Ούντινε, στο 26’ έκανε το 2-0, εύκολη νίκη, έχασε ευκαιρίες για πέντε γκολ. Δύο στα δύο για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, αγκαλιάζει τον τίτλο, ενώ οι 100 βαθμοί είναι εφικτοί, αρκεί να πάρει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Ακολουθεί ο 1ος ημιτελικός του Γιουρόπα με την Μπενφίκα. Τιμωρημένοι ο στόπερ Μπονούτσι (26/2, 3 ασίστ) και ο δ. μπακ/χαφ Λιχστάινερ (23/2, 6 ασίστ), αμφίβολος ο βασικός στόπερ Μπαρτζάλι (22/0).

Η Μπολόνια προηγήθηκε της Πάρμα στο 44’, δίχως να το αξίζει ιδιαίτερα, αλλά στο 2ο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερη, άγγιξε τρεις φορές το 2-0, δεν το πέτυχε και το κόστος ήταν το 1-1 στο 79’ (πάλεψε μέχρι τέλους). Δεύτερη σερί μοιρασιά, παραμένει εκτός της τελευταίας τριάδας, υπάρχει αισιοδοξία. Στα τελευταία τέσσερα στην έδρα της Γιούβε μετράει 1-2-1. Εκτός ο μέσος Ντέλα Ρόκα (9/0).

• Η Γιουβέντους μετρά 16 σερί εντός έδρας νίκες.
• Η Γιουβέντους δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε από τα επτά τελευταία εντός έδρας ματς.
• Η Μπολόνια δεν έχει σκοράρει στα δέκα από τα 11 τελευταία εκτός έδρας ματς.

Φιορεντίνα – Ρόμα Η Φιορεντίνα δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ της Βερόνα, απάντησε με το 1-3 στο 63’, το 2-3 δεν την άγχωσε, έφτασε στο 2-5 στο 86’, δίκαιη νίκη, μπορούσε περισσότερα γκολ. Δύο στα δύο για την ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα, βγάζει φρεσκάδα μετά τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα, φαβορί για την 4η θέση. Εκτός σταθερά ο φορ Ρόσι (18/14, 3 ασίστ), κατά 95% θα λείψει ο φορ Γκόμεζ (9/3).

Η Ρόμα… έκρυψε την μπάλα απέναντι στην Αταλάντα, είχε ευκαιρίες για έξι γκολ, κινδύνευσε μόλις μία φορά (στο 2-0), δέχθηκε το γκολ όταν όλα είχαν κριθεί. Επτά στα επτά για την ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά, έχει πάρει ήδη 17 βαθμούς σε σχέση με πέρυσι, αν νικήσει «κλειδώνει» τη 2η θέση. Τιμωρημένος ο φορ Ντέστρο (18/13), εκτός ο μέσος Στρούτμαν (25/5, 6 ασίστ) και ο στόπερ Μπενατιά (30/5), επιστρέφουν οι μέσοι Φλορέντσι (33/6, 6 ασίστ) και Πιάνιτς (31/5, 6 ασίστ).

• Η Ρόμα έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές στα επτά τελευταία ματς.
• Η Ρόμα μετρά επτά νίκες από το πρώτο ημίχρονο.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

Φιορεντίνα – Ρόμα Over
Γιουβέντους – Μπολόνια NG
Τζένοα – Κάλιαρ Under
Λάτσιο – Τορίνο G





Βαθμολογία 2023-24