logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Προβάδισμα τα… ονόματα
 23/4/2014

Η αήττητη εντός έδρας Παρί υποδέχεται την Εβιάν και με νίκη έρχεται ακόμα πιο κοντά στην επιβεβαίωση του τίτλου πρωταθλητή, ενώ η Λυών αν περάσει νικηφόρα από την Τουλούζη πιάνει την Σεντ Ετιέν και μπαίνει δυναμικά στην μάχη της Ευρώπης…

ΠΑΡΙ Σ.Ζ.-ΕΒΙΑΝ
Ο Καβάνι ντύθηκε… Ιμπραΐμοβιτς και η Παρί κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, νικώντας 2-1 τη Λιόν στον τελικό του λιγκ καπ. Ήταν μια πειστική απάντηση στην ήττα πρωταθλήματος από τους «γκον» μια εβδομάδα νωρίτερα, η οποία ήταν η δεύτερη εφετινή της ομάδας του Μπλαν. Ακόμη πάντως κι αν δεν κερδίσει, θα παραμείνει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Σαμπιονά.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά θέματα, τραυματίας είναι ο ηγετικός φορ Ιμπραΐμοβιτς και τιμωρημένος ο δημιουργικός κόφτης Μότα.

Όλο και πιο κοντά στην παραμονή η Εβιάν. Το 2-1 με ανατροπή στο παιχνίδι με την Μπαστιά ήταν η δεύτερη νίκη νίκη σε αήττητο τεσσάρων αγώνων για την ομάδα του Ντιπράζ, η οποία μολονότι δεν ευνοήθηκε από το κυριακάτικο διπλό της Σοσό εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια της. Είναι μια από τις δυο που υποχρέωσαν εφέτος την Παρί σε ήττα.

Στον αγωνιστικό τομέα, λαβώθηκε ο βασικός μπακ Μονγκονγκί, προλαβαίνει ο επιθετικός Ντε Μέλο.

ΤΟΥΛΟΥΖ-ΛΥΏΝ
Δύσκολες στιγμές πέρασε η Τουλούζ στο «Μπονάλ». Έχανε ήδη από το 15’, είχε σωθεί δυο φορές από τα δοκάρια, ενώ στο 49’ δέχθηκε δεύτερο γκολ από τη Σοσό. Προσπάθησε ν’ αντιδράσει και απείλησε με τον Μπεν Γεντέρ (οριζόντιο δοκάρι), αλλά δεν κατόρθωσε να μειώσει για να επιστρέψει και έχασε για δεύτερη σερί αγωνιστική. Ξέμεινε χωρίς νίκη δε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι.

Αγωνιστικά, τιμωρημένοι ο στόπερ Γιαγκό και ο χαφ Σαντόμ, περισσότερο πονάει η απουσία του δεύτερου.

Η Λιόν δεν μπόρεσε να… διπλασιάσει τις νίκες της επί της Παρί και το τρόπαιο του λιγκ καπ χάθηκε (2-1). Το μόνο που της απομένει πλέον είναι να κατακτήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της πέμπτης θέσης στο πρωτάθλημα, αφού πιο ψηλά μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να φτάσει. Με νίκη θα πιάσει τη Σεντ Ετιέν στην τέταρτη και θ’ απομακρυνθεί από τη Μαρσέιγ.

Στον αγωνιστικό τομέα, τιμωρημένοι είναι ο εφεδρικός γκολκίπερ Βερκούτρ και ο επιτελικός Γκρενιέ, σταθερές άλλες απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Παρί Σ.Ζ.-Εβιάν 4-6 G
Τουλούζ-Λυών 2





Βαθμολογία 2023-24