logo as
   [950] ΦΕΡΜΑΝΑ - ΡΙΜΙΝΙ 1912 1-0  [948] ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΖΙΟΥΛΙΑΝΟ ΚΑΛΤΣΙΟ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Και τώρα οι δύο τους!
 23/4/2014

Ξεκούραστη φτάνει στον πρώτο ημιτελικό η Ρεάλ, αφού ο αγώνας με τη Βαγιαδολίδ αναβλήθηκε. Η Ρεάλ καλείται να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει και απέναντι στη Μπάγερν και απέναντι στον Πεπ Γκουαρντιόλα (μόνο 2 νίκες σε 15 ματς).

Οι Μαδριλένοι φτάνουν στο ματς σε εξαιρετική ψυχολογική κατάσταση μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στη Μπαρτσελόνα και με τον Ρονάλντο να επιστρέφει, πιθανότατα ως βασικός. Ετοιμος και ο Μαρσέλο. Εχασε την προπόνηση της Δευτέρας λόγω γρίπης ο Μπέιλ, αλλά οι πιθανότητες είναι υπέρ της συμμετοχής του.

Το μυαλό για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν μπορεί να διακρίνει κάποιος ένα πρόβλημα στην φετινή Μπάγερν της Ευρώπης, είναι η άμυνα. Σε δώδεκα παιχνίδια φέτος έχει κρατήσει μόνο τέσσερις φορές το μηδέν και οι δύο απέναντι στην χειρότερη ομάδα του ομίλου, την Πλζεν!

Στο πρωτάθλημα ξεκουράστηκαν οι Αλάμπα και Νόιερ για να είναι έτοιμοι με την Ρεάλ ενώ ήταν τιμωρημένοι Ραφίνια και Κρόος. Σίγουρα εκτός είναι οι Τιάγο, Κοντέντο, Σακίρι, Μπάντστουμπερ λόγω τραυματισμών ενώ για προσωπικούς λόγους θα απουσιάσει ο αναπληρωματικός στόπερ φαν Μπάουτεν.

Πιθανές συνθέσεις:
Ρεαλ: Casillas; Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao; X. Alonso, Modric, Di Maria; Bale, Benzema, Ronaldo
Μπάγερν: Neuer; Lahm, Boateng, Dante, Alaba; J. Martinez, Schweinsteiger, Kroos; Ribery, Robben, Muller

• Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στα ημιτελικά του 2012, όπου και οι δύο επικράτησαν 2-1 εντός έδρας και τελικά έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με την Μπάγερν να επικρατεί.
• Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί εννέα φορές συνολικά, με την Ρεάλ να μετρά πέντε νίκες έναντι τεσσάρων της Μπάγερν.
• Οι «μερένχες» μετρούν τέσσερις σερί εντός έδρας νίκες κόντρα στην Μπάγερν, ενώ έχουν γενικότερα θετικό απολογισμό κόντρα σε γερμανικές ομάδες (20 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες, δύο ήττες).
• Η Ρεάλ παραμένει αήττητη στα τελευταία 17 εντός έδρας ματς του Champions League και αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία της ήττα ήταν από την Μπαρτσελόνα του Γουαρδιόλα τον Απρίλιο του 2011 (2-0)!
• Η Μπάγερν έχει αγωνιστεί 21 φορές στην Ισπανία και μετρά έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και δέκα ήττες.
• Οι Βαυαροί είναι αήττητοι στα δέκα τελευταία εκτός έδρας ματς στην διοργάνωση!
• Ο Πεπ Γουαρδιόλα έχει αντιμετωπίσει 15 φορές την Μπάγερν Μονάχου ως προπονητής της Μπαρτσελόνα και έχει εξαιρετικό ρεκόρ (9 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες, δύο ήττες, 33-15 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Ρεάλ – Μπάγερν 1/G