logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Δεύτερη στροφή!
 22/7/2014

ΑΥΣΤΡΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ
Τι κι αν αγωνίστηκε με διοργανώτρια και σε «εχθρικό» κοινό; Η Αυστρία με εξαιρετική εμφάνιση, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε της Ουγγαρίας και με το… καλημέρα, έδειξε τις διαθέσεις της για διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο μέσος Μπουτούκι (Μάντσεστερ Σίτι) σκόραρε και δικαίωσε τα… προγνωστικά, που τον χαρακτηρίζουν ως ένα από τα αστέρια της διοργάνωσης.

Εξέτισαν και είναι διαθέσιμοι οι Γκούκανιγκ (αμυντικός), Μπράτνερ (μέσος) και Γκρίλιτς (επιθετικός) αλλά δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές από το επιτυχημένο σχήμα της πρεμιέρας.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΑΥΣΤΡΙΑ 1-3
Εντυπωσιακή εμφάνιση για την Αυστρία που επικράτησε των διοργανωτών με γκολ των Μπουτούκι (15’ πεν.), Μπλούτς (18’) και Μίτσορλ (58’). Η Ουγγαρία μείωσε με τον Βάργκα (60’).

Το Ισραήλ τα βρήκε… σκούρα στην παρθενική του παρουσία σε τελική φάση και στην πρεμιέρα ηττήθηκε με το «καθαρό» 3-0 από την καλύτερη Πορτογαλία. Ανταγωνιστικό μόνο στο ξεκίνημα της επανάληψης όπου είχε ευκαιρίες για να επιστρέψει στο ματς, αλλά τελικά δέχτηκε και δεύτερο γκολ και μοιραία καλείται στην δεύτερη αγωνιστική να… τσιμπήσει κάποιον βαθμό για να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο τεχνικός Ελι Οχάνα παραδέχτηκε την ανωτερότητα των νικητών και απαίτησε βελτίωση από τους ποδοσφαιριστές του. «Σε αυτό το επίπεδο, δεν επιτρέπονται λάθη. Χρειάζεται να βελτιωθούμε».

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ 3-0
Λίγα πράγματα από το Ισραήλ που δεν κατάφερε να… αναστατώσει την Πορτογαλία. Τα γκολ των νικητών οι Μάρκος Λόπες (39’, 78’) και Αντρέ Σίλβα (64’).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ
Επιβλητική νίκη για την Γερμανία που με το… καλημέρα (γκολ στο 1’) έδειξε τα… δόντια της κόντρα στην Βουλγαρία και κατέκτησε εύκολα τους τρεις βαθμούς, δικαιώνοντας όσους την χαρακτηρίζουν φαβορί και για το τρόπαιο. «Όλα κύλησαν όπως επιθυμούσαμε. Ήμασταν οργανωμένοι και πειθαρχημένοι» τόνισε εμφανώς ικανοποιημένος ο τεχνικός Μάρκους Σόργκ.

Πρωταγωνιστής στην πρεμιέρα για την Γερμανία, ο επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης, Σέλκε που σκόραρε δις και υπογράμμισε: «Το γρήγορο γκολ μας βοήθησε. Είναι ιδανικό να ξεκινάς το τουρνουά με νίκη».

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0-3
Άνετη επικράτηση της Γερμανίας, που επιβλήθηκε της Βουλγαρίας με τέρματα των Σέλκε (1΄, 56’) και Σίρε (28’).

Άτυχη παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Σερβία, που παρότι δέχτηκε γκολ στο πρώτο λεπτό, αντέδρασε άμεσα και απάντησε στο 7’ αλλά στην συνέχεια είχε δύο δοκάρια και μοιραία περιορίστηκε στην ισοπαλία με την Ουκρανία. Συμμετέχει σε τέταρτο διαδοχικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ούσα μάλιστα η κάτοχος του τίτλου.

«Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και όχι βέβαια από το αποτέλεσμα. Ελέγξαμε το ματς αλλά δεν είχαμε την τύχη στο πλευρό μας» δήλωσε ο τεχνικός Πάουνοβιτς.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ 1-1
Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν στο 1’ με τον Μπούρντα, αλλά οι Σέρβοι απάντησαν άμεσα με τον Μαξίμοβιτς (7’).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Κατώτερη του αναμενόμενου παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα η Ουγγαρία, που γνώρισε την ήττα από την καλύτερη Αυστρία, πληρώνοντας ουσιαστικά το προβληματικό ξεκίνημα (2-0 στο 18’). Δεδομένη η νευρικότητα της, ούσα διοργανώτρια όπως παραδέχτηκε και ο τεχνικός Γκέρα Μέσζολι, που έδωσε πάντως σύνθημα αντεπίθεσης. «Μπορούμε να δείξουμε περισσότερα και ελπίζω να το πράξουμε».

Το κοινό σπεύδει πάντως να ενισχύσει τους Μαγυάρους πιτσιρικάδες και χαρακτηριστικό είναι ότι ελάχιστα εισιτήρια δεν έχουν διατεθεί για την αναμέτρηση με την Πορτογαλία.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΑΥΣΤΡΙΑ 1-3 Με το… αριστερό ξεκίνησαν οι διοργανωτές που δεν τα κατάφεραν κόντρα στην Αυστρία. Μπουτούκι (15’ πεν.), Μπλούτς (18’) και Μίτσορλ (58’) σκόραραν για τους νικητές, ενώ η Ουγγαρία μείωσε με τον Βάργκα (60’).

Ιδανικό ξεκίνημα στο ευρωπαίκό πρωτάθλημα για την εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Πορτογαλία, που επιβλήθηκε δίκαια του Ισραήλ, συνεχίζοντας την… φόρμα των προκριματικών (μόνο νίκες). Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Έλιο Σόουζα ήταν ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Μάρκος Λόπες που σκόραρε δις.

Οι Πορτογάλοι χαρακτηρίζονται φαβορί και ο Έλιο Σόουζα αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί… προειδοποιώντας τους αντιπάλους. «Δείξαμε ότι διαθέτουμε καλή ομάδα και που μπορούμε να φθάσουμε».

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ 3-0
Άνετη νίκη για τους Πορτογάλους, που επικράτησαν του Ισραήλ με τέρματα των Μάρκος Λόπες (39’, 78’) και Αντρέ Σίλβα (64’).

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κάθε αρχή και δύσκολη! Η Βουλγαρία στην επιστροφή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 2009, τα βρήκε σκούρα στην πρεμιέρα όπου ηττήθηκε με το «καθαρό» 3-0 από την καλύτερη Γερμανία. Το πρώτο τέρμα στο πρώτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, φανερώνει την απειρία των ποδοσφαιριστών του Αλεξάντερ Τοντόροφ που μοιραία «ψάχνει» βαθμούς στο δεύτερο ματς για να μην μείνει από νωρίς εκτός μάχης.

«Το γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε είναι ενδεικτικό της απειρίας μας» παραδέχτηκε ο Τοντόροφ που ενδέχεται να προχωρήσει σε περιορισμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0-3
Με το… αριστερό ξεκίνησε την διοργάνωση η Βουλγαρία που δεν αντιστάθηκε στους Γερμανούς. Τα τέρματα των νικητών οι Σέλκε (1΄, 56’) και Σίρε (28’).

Παρά το ονειρεμένο ξεκίνημα (1-0 στο 1’), η Ουκρανία ήταν μάλλον τυχερή που κράτησε στην ισοπαλία την καλύτερη Σερβία, που είχε αρκετές ευκαιρίες (και δύο δοκάρια) για τη νίκη. Καθοριστικής σημασίας το ματς με την Βουλγαρία που θεωρείται η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και σε περίπτωση νίκη, θα πραγματοποιήσει το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Δεν είμαστε έτοιμοι και αυτό φάνηκε! Ξέρετε τι συμβαίνει στην χώρα μου, οπότε και ο βαθμός με τους πρωταθλητές κρίνεται επιτυχία» δεν δίστασε να παραδεχτεί ο Αλεξάντρ Πετράκοφ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ 1-1
Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν στο 1’ με τον Μπούρντα, αλλά οι Σέρβοι απάντησαν άμεσα με τον Μαξίμοβιτς (7’).

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Αυστρία – Ισραήλ 1
Γερμανία – Σερβία G