logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Δοκιμασία για Πέλετς
 23/8/2014

ΣΤΟΥΡΜ-ΓΚΡΑΤΣ-ΒΑΚ ΠΕΛΕΤΣ
Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε στις αρχές της επανάληψης να ισοφαρίσει για το τελικό 1-1 εντός κόντρα στην Αούστρια. Θετικό κρίνεται από τον τεχνικό, Ντάρκο Μίλανιτς ότι η ομάδα δεν έχασε αλλά παραμένει με μόλις μια νίκη σε πέντε ματς. Ενισχύθηκε με τον Σκίκ (μέσος) από την Αντμίρα.

Αγωνιστικά, εξέτισε και επιστρέφει ο Οφενμπάχερ (μέσος). Συνεχίζουν να είναι εκτός λόγω τραυματισμών οι Ερενράϊχ (μπακ), Πίνγκστερ (στόπερ), Τάντιτς (φορ) και Σαρίφι (μπακ).

«Δεν αισθάνθηκα σε καμιά περίπτωση ότι θα χάναμε το ματς παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ». Τάδε έφη ο τεχνικός της Πέλετς, Ντιέτμαρ Κούχμπαουερ με την ομάδα να πετυχαίνει με ανατροπή και εξαιρετική εμφάνιση την 5η σερί νίκη στο πρωτάθλημα (σε ισάριθμες αγωνιστικές), με 4-1 εντός επί της Ριντ, που την διατηρεί στην κορυφή μαζί με την Σάλτσμπουργκ.

Στον αγωνιστικό τομέα, συνεχίζουν να λείπουν οι Ζάϊντλ (μέσος) και Μπέργκερ (μπακ) που δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους.

ΝΕΟΥΣΤΑΝΤ-ΑΝΤΜΙΡΑ
Δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί σε κανένα σημείο του αγώνα την Γκρόντιγκ και ηττήθηκε με 3-0 (δεχόμενη δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο που ανοίχτηκε περισσότερο). Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα η ομάδα του Πφάϊφενμπεργκερ (μόλις μια ισοπαλία) και από νωρίς γίνεται κατανοητό ότι η προσπάθεια παραμονής θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μεγάλο πρόβλημα αμυντικά όπου δέχεται περίπου 3 γκολ κατά μέσο όρο ανά ματς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, συνεχίζουν να απουσιάζουν οι Μιμ (στόπερ) και Πρετεντάλερ (στόπερ, νεοφερμένος) που είναι τραυματίες. Δεν έχει αγωνιστεί ακόμα ο επίσης νεοαποκτηθείς Ο’ Μπράϊαν (μέσος).

Δεν είχε τύχη απέναντι στην Σάλτσμπουργκ και μοιραία ηττήθηκε με 3-0 εντός. «Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς αυτό το παιχνίδι και μπορούμε να δουλέψουμε κάποια κομμάτια στις προπονήσεις», τα λόγια του τεχνικού, Βάλτερ Κνάλερ που παρά τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, παρουσιάζει ένα μαχητικό σύνολο στην προσπάθεια παραμονής.

Στα αγωνιστικά, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο Γουίντμπιχλερ (στόπερ) και δεν θα αγωνιστεί. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουν να λείπουν οι επίσης τραυματίες Ντομορό (εξτρέμ), Λάκνερ (στόπερ), Σουλιμανί (φορ) και Σχάνερ (εξτρέμ).

ΡΙΝΤ-ΓΚΡΟΝΤΙΓΚ
Μόνο στα πρώτα λεπτά όπου προηγήθηκε, φάνηκε η Ριντ στο γήπεδο, γιατί η συνέχεια ήταν ένας μονόλογος της Πέλετς, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 4-1 εκτός. Πέραν της νίκης στην πρεμιέρα, η ομάδα το Όλιβερ Γκλάσνερ μετράει τέσσερα ματς χωρίς τρίποντο, με τον τεχνικό να σκέφτεται επιπλέον ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Στα αγωνιστικά θέματα, συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος ο Στρέκερ (μέσος). Συνεχίζει να δίνεται αμφίβολος για συμμετοχή ο Γιάνετσεκ (στόπερ) λόγω τραυματισμού.

Δεν επηρεάστηκε από την 8αρα που είχε δεχτεί από την Σάλτσμπουργκ και με καλή εμφάνιση, επικράτησε με 3-0 εντός της Νέουσταντ. «Ήταν σημαντικό που καταφέραμε να αντιδράσουμε άμεσα και να επιστρέψουμε στις νίκες», τα λόγια του τεχνικού, Μίκαελ Μπάουρ που μετά και τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα, εστιάζει μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, συνεχίζουν να λείπουν οι Αντίλοβιτς (αν/κος κίπερ), Καμπρέρα (μπακ), Πότσμαν (στόπερ), Γκβάϊντλ (φορ) και Σούμπερτ (στόπερ) που δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΑΛΤΑΧ
Ένα λάθος στις καθυστερήσεις (ανάμεσα στο κίπερ και στον κεντρικό αμυντικό) «χάρισε» στην Μάλμε την μείωση του σκορ σε 2-1, στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί εστιάζει η Σάλτσμπουργκ για να μπει για πρώτη φορά στην ιστορία της, στους χρυσοφόρους ομίλους, ενώ στο πρωτάθλημα μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς με μέσο όρο σχεδόν 5 γκολ ενεργητικό ανά παιχνίδι.

Αγωνιστικά, δεν ήταν στην 11αδα και στο ευρωπαϊκό ματς, ο βασικός Χιντερέγκερ (στόπερ) που δίνεται και πάλι εξαιρετικά αμφίβολος. Από εκεί και πέρα, λείπουν οι Βόρσα (στόπερ) και Μπερίσα (εξτρέμ) που είναι μακροχρόνια τραυματίες.

Δεν ήταν καλύτερη της Ραπίντ στο ματς αλλά ένα γκολ στο 70΄, ήταν αρκετό (με μαζική άμυνα από εκεί και μετά) για να χαρίσει την νίκη στην Άλταχ με 1-0 εκτός. Δεύτερη νίκη μετά από αυτήν της πρεμιέρας για την νεοφώτιστη ομάδα του Νταμίρ Καναντί, με στόχο την παραμονή. 4/5 under και 4 no goal σε πέντε ματς.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, δεν έχουν προκύψει νεότερα προβλήματα, με τους Ζεκ (στόπερ) και Όρτις (στόπερ, νεοφερμένος χωρίς να έχει αγωνιστεί) να παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών.

Εκτίμηση
Στουρμ Γκρατς-Πέλετς Χ2
Ριντ-Γκρόντιγκ Over/ 4-6 goal





Βαθμολογία 2023-24