logo as
   [939] ΒΑΣΤΕΡΑΣ - ΜΙΑΛΜΠΙ 0-1  [940] ΚΑΛΜΑΡ - ΓΚΑΙΣ 0-1  [937] ΧΕΡΕΝΦΕΝ - ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ 0-3  [933] ΦΡΕΝΤΕΡΙΤΣΙΑ - ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ 2-1  
 
 
 
 
 
 
 

Με απουσίες η Άρσεναλ
 27/8/2014

Η Αρσεναλ (Αγγλία) δεν είχε καλή παρουσία στην Τουρκία, αλλά το 0-0 της δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, αν και άπαντες στην ομάδα αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα... πονηρό αποτέλεσμα. Το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ πήρε μετά κόπων και βασάνων το 2-2 από την Εβερτον, οι τέσσερις βαθμοί σε δύο ματς είναι μία ανεκτή συγκομιδή. Σε τρία εντός έδρας ματς με τουρκικές ομάδες έχει απολογισμό 2-1-0, ενώ το 0-0 της Πόλης σταμάτησε το σερί των 12 νικών (εντός – εκτός) στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τιμωρημένος είναι ο μέσος Ράμσι, εκτός δράσης ο μπακ Γκιμπς, ο μέσος Αρτέτα και οι επιθετικοί Ουόλκοτ και Ποντόλσκι, δύσκολα ο πορτιέρε Οσπίνα.

Η Μπεσίκτας (Τουρκία) είχε πολύ καλή παρουσία απέναντι στην Αρσεναλ και έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Το 0-0 αφαιρεί σημαντικό ποσοστό πιθανοτήτων για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά άπαντες πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν μία ισοπαλία με γκολ στην έδρα των «κανονιέρηδων». Ο τεχνικός Σλάβεν Μπίλιτς είναι τιμωρημένος και θα βρίσκεται στην εξέδρα. Εχει αγωνιστεί έξι φορές επί αγγλικού εδάφους και δεν έχει ισοπαλία (2-0-4).

Ο μέσος Χάτσινσον προέρχεται από τραυματισμό και δίνεται αμφίβολος. Δεν έχουν προκύψει έτερα σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ
Μπεσίκτας – Αρσεναλ 0-0
Το πάλεψαν, κυρίως οι γηπεδούχοι, αλλά η λευκή ισοπαλία κρατάει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Πιθανές συνθέσεις:
Άρσεναλ:
Σέζνι – Ντεμπισί, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ – Φλαμινί, Γουίλσιρ – Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Καθόρλα – Σάντσες
Μπεσίκτας: όλγκα – Κοϊμπάσι, Φράνκο, Γκουλούμ, Ραμόν Μότα – Οζιακούπ, Καβλάκ, Πεκτεμέκ – Χάτσινσον, Ολτσάι Σαχάν – Ντεμπά Μπα

ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Άρσεναλ και Μπεσίκτας αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ στο πρώτο τους ματς στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη εβδομάδα στο Ολυμπιακό στάδιο της Τουρκίας και έτσι τα πάντα θα κριθούν στον αγώνα ρεβάνς του Λονδίνου στο «Έμιρεϊτς» την προσεχή Τετάρτη 27 Αυγούστου. Η Άρσεναλ δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν την Μπεσίκτας ωστόσο έχει υποδεχθεί τρεις φορές την Φενέρμπαχτσε και έχει σημειώσει δύο νίκες και μία ισοπαλία. Στις 19/09/79 η Άρσεναλ νίκησε 2-0 την Φενέρμπαχτσε σε ματς για τον πρώτο γύρου του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης. Στις 5 Νοεμβρίου 2008 η Άρσεναλ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε σε ματς για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και τέλος πέρσι στις 27/08/13 η Άρσεναλ νίκησε 2-0 την Φενέρμπαχτσε στο δεύτερο ματς της φάσης των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης. Η Μπεσίκτας από την άλλη πλευρά έχει αγωνιστεί έξι φορές επί Αγγλικού εδάφους και έχει σημειώσει δύο νίκες και τέσσερις ήττες. Η Μπεσίκτας νίκησε 2-0 την Τσέλσι την 1η Οκτωβρίου 2003 στην 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και επίσης νίκησε με σκορ 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ μέσα στο «Όλντ Τράφορντ» στις 25/11/09 για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι τέσσερις ήττες της Μπεσίκτας σημειώθηκαν στις 15/09/82 με σκορ 3-1 από την Άστον Βίλλα στο πρώτο ματς του Α γύρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, στις 26/09/00 ηττήθηκε 6-0 από τη Λιντς στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 6/11/07 γνώρισε την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού ηττήθηκε με σκορ 8-0 από την Λίβερπουλ και τέλος στις 29/09/11 στην τεελευταία της επίσκεψη στην Γηραιά Αλβιόνα ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Στόουκ σε ματς για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Άρσεναλ – Μπεσίκτας Over