logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πρεμιέρα με… ερωτηματικά
 2/9/2014

Τι ισχύει
Ξεκινάει ο 31ος θεσμός του Λιγκ-Τρόφι. Πρόκειται για διοργάνωση που συμμετέχουν οι ομάδες από την Λιγκ1 και την Λιγκ2 Αγγλίας, χωρισμένες σε Βόρεια και Νότια περιφέρεια, με το έπαθλο της κατάκτησης να είναι χρηματικό (αρκετά σημαντικά χρήματα για τα δεδομένα των ομάδων).

Για να γίνει πιο ανταγωνιστικός ο θεσμός, η ομοσπονδία υποχρέωσε τις ομάδες να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον έξι βασικούς στην ενδεκάδα (βάση των συμμετοχών που έχουν φέτος ή να είχαν αγωνιστεί στο προηγούμενο ματς βασικοί ή να αγωνιστούν στο επόμενο του πρωταθλήματος).

Στον πρώτο γύρο δεν συμμετέχουν όλες οι ομάδες καθώς οχτώ από κάθε περιφέρεια (συνολικά 16) περνούν χωρίς αγώνα, μετά από κλήρωση. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις Μπέρι, Πορτ Βέϊλ, Τρανμίρ, Γουόλσολ, Μπέρτον, Ντονκάστερ, Χάρτλπουλ, Σέφιλντ Γιουν. από Βόρεια περιφέρεια και τις Μπρίστολ Σίτι, Εξετερ, Νορθάμπτον, Πλίμουθ, Κόλτσεστερ, Ντάγκεναμ, Λούτον, Μ.Κ. Ντονς από την Νότια περιφέρεια.

Στον πρώτο γύρο (όπως και στους επόμενους μέχρι τα ημιτελικά) οι αγώνες είναι μονοί και σε περίπτωση ισοπαλίας, διεξάγεται απευθείας η διαδικασία των πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση). Μόνο οι τελικοί περιφερειών (ή αλλιώς ημιτελικά διοργάνωσης) είναι διπλοί αγώνες. Πέρσι το Λιγκ-τρόφι κατέκτησε η Πιτέρμπορο, επικρατώντας με 3-1 στο «Γουέμπλεϊ» της Τσέστερφιλντ.

ΚΡΟΥ-ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ
Δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί την Τζίλιγχαμ και ηττήθηκε εύκολα και δίκαια με 2-0 εκτός. Η Κρου παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό ακόμα στην Λιγκ1 Αγγλίας (πέντε σερί ήττες) και δεδομένα πλέον υπάρχει πίεση, κυρίως στον τεχνικό, Στηβ Ντέϊβις για άμεσα αποτελέσματα. Πάντως η αποδυνάμωση του ρόστερ το καλοκαίρι έχει φανερώσει χτυπητές αδυναμίες.

Αγωνιστικά, και πάλι εκτός ο χρήσιμος Νες (μέσος). Συνεχίζουν να λείπουν οι τραυματίες Ντέϊβις (στόπερ) και Κολκλάφ (φορ) που δεν έχουν αγωνιστεί φέτος καθόλου (λογίζονται ουσιαστικά μακροχρόνιοι).

Είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ, δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-0 εντός από την Μπράντφορντ. «Το παιχνίδι ήταν ρώσικη ρουλέτα. Πρέπει να δείξουμε περισσότερη γενναιότητα στην τελική προσπάθεια», τα λόγια του τεχνικού, Κιθ Χιλ, με την Ρότσντεϊλ να παραμένει με μόλις μια νίκη σε πέντε ματς πρωταθλήματος. Ενισχύθηκε με την προσθήκη του Φένελον (φορ), δανεικός από την Μπράϊτον.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, παραμένουν εκτός οι βασικοί Λίλις (κίπερ) και Λουντ (μέσος). Εξαιρετικά αμφίβολος δίνεται εκ νέου ο Λανκασάϊρ (στόπερ) που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

ΟΛΝΤΑΜ-ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ
Γειτονική αναμέτρηση όπου υπάρχει το στοιχείο της αντιπαλότητας. Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε η Ολνταμ με το 2-0 εκτός επί της Ντονκάστερ. «Αξίζαμε 100% να κερδίσουμε», τα λόγια του τεχνικού, Λι Τζόνσον που ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια. Μάλιστα ήταν και η πρώτη φορά που κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Στον αγωνιστικό τομέα, παραμένει εκτός ο Λόκγουντ (στόπερ) που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του (δεν έχει αγωνιστεί ακόμα). Από εκεί και πέρα δεν έχουν προκύψει νεότερα προβλήματα.

Ήταν πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια και έφυγε με το τρίποντο η Μπράντφορντ, από την έδρα της Ρότσντεϊλ με 2-0. Τρεις νίκες (και μόλις μια ήττα) για την ομάδα του Φιλ Πάρκινσον στο πρωτάθλημα που δείχνει ότι μπορεί φέτος να αποτελέσει την ομάδα-έκπληξη. Μάλιστα εκτός έδρας έχει αποδειχτεί ως τώρα πιο επικίνδυνη.

Αγωνιστικά, θα λείψει για περίπου δυο μήνες ο Ντέϊβις (στόπερ) που είχε τραυματιστεί σοβαρά. Κάποιο μικροπρόβλημα του Μοράϊς (εξτρέμ) δεν θα του στερήσει την συμμετοχή.

ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ-ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ
Έχασε πέναλτι στο 4ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ, τα κατάφερε όμως στην συνέχεια και επικράτησε με 3-1 εκτός της Κόλτσεστερ παρότι για μεγάλο διάστημα αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο. Τέσσερις νίκες σε πέντε ματς για την ομάδα του Ντάρεν Φέργκιουσον, με τον ίδιο πάντως να κρατάει χαμηλούς τόνους για την συνέχεια. Ενισχύθηκε επιθετικά με την προσθήκη του Μάντισον (φορ) από την Γκέϊτσχεντ.

Αγωνιστικά, δύσκολα και πάλι ο χρήσιμος Μέντεζ-Λενγκ (εξτρέμ/φορ). Παραμένουν εκτός οι Μπάλντγουϊν (στόπερ), Μπόστγουϊκ (στόπερ) και Τέϊλορ (μέσος) λόγω τραυματισμών. Αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Ν’ Ντλε (μπακ), τραυματίστηκε ο Μπρίσλεϊ (μπακ). Επέστρεψε στην αποστολή ο Μακ Ιβόϊ (εξτρέμ).

Πήρε ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα όπως της Φλίτγουντ με 1-1, αν και ο τεχνικός, Ράσελ Σλέϊντ θεωρεί ότι θα μπορούσε και την νίκη (είχε αρκετές καλές στιγμές μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι). Τρεις σερί ισοπαλίες (και τέσσερα ματς αήττητη) για την Λέϊτον Οριεντ που και φέτος έχει υψηλές βλέψεις, με στόχο την άνοδο. Πλέον τελεί υπό Ιταλικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, παραμένει σημαντική απώλεια ο Λίσμπι (φορ), λογικά δεν προλαβαίνει και πάλι ο Μπατ (μέσος) που δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του.

ΣΚΑΝΘΟΡΠ-ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ
Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Λιγκ1, σημείωσε η Σκάνθορπ, με το αγχωτικό 2-1 εντός επί της Γουόλσολ (πιέστηκε στα τελευταία λεπτά). Ικανοποιημένος ο τεχνικός, Ρας Γουίλκοξ που υποστήριξε: «Σιγά-σιγά βρίσκουμε τα πατήματα μας». Πάντως σε κανένα παιχνίδι ως τώρα δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν πίσω.

Αγωνιστικά, πλήγμα με τον τραυματισμό του Σίερς (εξτρέμ) που χάνει την σεζόν. Αμφίβολος ο Σλόκομπ (βασικός κίπερ), εκτός και ο αναπληρωματικός Σέβερν (κίπερ) οπότε συνεχίζει κάτω από τα δοκάρια, ο δανεικός Όλετζνικ (κίπερ). Απώλεια και ο Μπέρτον (μεσοεπιθετικός), παραμένει εκτός ο Μίρφιν (στόπερ).

Με καλή εμφάνιση, η Τσέστερφιλντ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-1 εκτός της Πορτ Βέϊλ. «Ελέγξαμε το παιχνίδι και ήμασταν αποτελεσματικοί όσο έπρεπε», τα λόγια του τεχνικού, Πολ Κουκ. Αν και νεοφώτιστη, η ομάδα δείχνει ικανή να πετύχει τον βασικό στόχο της παραμονής, χωρίς να κάνει λόγο για το κάτι παραπάνω. Ενισχύθηκε μεσοεπιθετικά με την προσθήκη του Αριγίμπι (εξτρέμ) που έμεινε ελεύθερος από την Λιντς.

Στα αγωνιστικά, τραυματίστηκε και μένει εκτός ο Χερντ (μέσος), ενώ αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Εβατ (μπακ). Παραμένει εκτός ο Χάμφρεϊς (εξτρέμ) που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αμφίβολοι οι Γκάρντερ (μέσος) και Μποκό (εξτρέμ) ενώ κοντά στην επιστροφή είναι ο Τάλμποτ (εξτρέμ).

Εκτίμηση
Πιτέρμπορο-Λέϊτον Οριεντ Over
Σκάνθορπ-Τσέστερφιλντ 2