logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ματς-κλειδί...
 30/9/2014

ΜΙΚΡΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
· Ο ΑΠΟΕΛ στις δυο προηγούμενες φορές που αγωνίστηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, σε σύνολο 8 αγώνων μετράει εντός έδρας τρεις νίκες και μια ισοπαλία.
· Ο Αγιαξ έχει χάσει τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε στην Ευρώπη εκτός έδρας. Μάλιστα είναι χωρίς νίκη για επτά εξορμήσεις με τελευταία νίκη το 2-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον Οκτώβριο του 2011.
· Τελευταία φορά που ο Αγιαξ αγωνίστηκε στην Κύπρο, ήταν την σεζόν 2001-02 για το κύπελλο Ουέφα όπου επικράτησε με 3-0 του Απόλλων Λεμεσού.

ΑΠΟΕΛ-ΑΓΙΑΞ
Από την πρώτη του βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα προέρχεται ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έμεινε στην ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΛ, σε ένα ματς όπου ο Γιώργος Δώνη ξεκούρασε βασικούς ενόψει Άγιαξ. Οι "γαλαζοκίτρινοι" μπήκαν στον όμιλο θετικά, χάνοντας... μόνο 1-0 από τη Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου", αλλά ξέρουν ότι τα σημαντικά ματς τους είναι αυτά με τον Άγιαξ.

Βέβαιος απών είναι ο στόπερ Παπάζογλου. Αναμένεται να επιστρέψει στην αποστολή ο Τζεμπούρ (επιθ.), αλλά δεν είναι έτοιμος για ενδεκάδα. Πρόβλημα αποκόμισε ο Σέρινταν (φορ) στο ματς με την ΑΕΛ, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι βασικός.

Μαχητική πρεμιέρα για τον Άγιαξ, που παρά τα προβλήματα του πρώτου ημιχρόνου όπου δικαίως βρέθηκε πίσω στο σκορ, στην επανάληψη ισορρόπησε και επιβραβεύτηκε με την ισοπαλία με την πανίσχυρη Παρί, ενώ είχε και δοκάρι μετά το 1-1. Ο ανανεωμένος Αίας μετά τις προβληματικές εντός συνόρων εμφανίσεις, δείχνει βελτιωμένος προερχόμενος από τρεις κολλητές νίκες (13-4 γκολ). Παραμένει χωρίς διπλό στο Τσάμπιονς Λιγκ στις επτά τελευταίες εξορμήσεις.

Ο σκόρερ με την Παρί, Σούνε που δεν έχει αγωνιστεί λόγω τραυματισμού μετά την ευρωπαϊκή πρεμιέρα, επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Μακροχρόνια απουσιάζει ο βασικός πέρυσι αλλά χωρίς συμμετοχή φέτος εξτρέμ Φίσερ.

Εκτίμηση
ΑΠΟΕΛ-Αγιαξ 1