logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Τελευταίο χαρτί για Παναθηναϊκό
 23/10/2014

Άτυχη στάθηκε στην Ρωσία η Αϊντχόφεν, που… άγγιξε τον βαθμό αλλά τελικά με γκολ στις καθυστερήσεις δεν απέφυγε την πρώτη ήττα στην φάση των ομίλων από τη Ντιναμό. «Θέλουμε την διάκριση» τόνισε ο Φιλίπ Κοκού. Δύο σερί τριάρες μετρά στο πρωτάθλημα Ολλανδίας, που συνάμα μετρά και την καλύτερη αμυντική και επιθετική επίδοση. Στην Ευρώπη μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, όλες με 1-0.

«Έχουμε διαπιστώσει στην ανάλυση μας ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνεται ακόμη. Για παράδειγμα, έχει δοκιμάσει διαφορετικά συστήματα όπως το 4-4-2 και το 4-3-3. Πρεσάρει πολύ και σπάνια ανοίγεται. Αλλά είναι μία σπουδαία ομάδα και αδίκως κατέχει τόσο χαμηλή θέση στη διοργάνωση. Ξεκάθαρα, η βαθμολογική συγκομιδή του δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα που έχει. Δεν βλέπω τον Παναθηναϊκό ως τον αδύναμο κρίκο του ομίλου. Έχει καλούς παίκτες, αλλά μερικοί θα απουσιάσουν. Διαθέτει μία σκληρή ομάδα και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να νικήσει. Οφείλουμε να της δώσουμε αυτή τη δυνατότητα. Εάν παίξουμε όπως με την Άλκμααρ, πιστεύω ότι θα νικήσουμε» υπογράμμισε ο Φιλίπ Κοκού.

Ο βασικός και διεθνής επιθετικός Μέμφις επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από απουσία πέντε εβδομάδων και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ενώ συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος εξέτισαν οι Μπρούμα (βασικός στόπερ) και Μπρένετ (αναπληρωματικός μπακ). Ανέτοιμος ο αρχηγός Βαϊνάλντουμ, εκτός ο αναπληρωματικός μπακ Ταμάτα.

Τελευταίος αγώνας:
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 1-0

Η Αϊντχόφεν πάλεψε αλλά ηττήθηκε τελικά από τη Ντιναμό με γκολ του Ζιρκόφ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Παναθηναϊκός παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά στην Ολλανδία απέναντι στην Ολλανδία. Με δύο ήττες στο ξεκίνημα δεν έχει άλλα περιθώρια και καλείται να πάρει αποτέλεσμα, αν θέλει να έχει ελπίδες να προλάβει τη δεύτερη θέση στον όμιλό του.

«Είναι το τρίτο ματς των ομίλων και μετά από δύο ήττες για μας τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται δύσκολα. Η PSV είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι πολύ γρήγορη, με νέους παίκτες και παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικά αυτά τα ματς για να δούμε το επίπεδο που βρίσκονται τα δικά μας νέα παιδιά για να ξέρουμε πού πρέπει να εστιάσουμε για να βελτιωθούμε. Αποκτήσαμε εμπειρίες και θέλουμε να συνεχίσουμε για να γινόμαστε καλύτεροι σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Μετά από μια ήττα πάντα υπάρχει προβληματισμός, αλλά στην ομάδα υπάρχει πλάνο και κοιτάμε την εξέλιξη της ομάδας. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο η ομάδα να γίνεται καλύτερη» τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο Αναστασίου κάνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει για άλλη μίαν φορά τον σκόρερ Μπεργκ, που λείπει πολύ από την επίθεση, ενώ από τραυματισμό προέρχεται και ο Μέντες και αποκλείστηκε από την αποστολή. Τα πλάνα του μπορεί να επηρεαστούν και λόγω του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τελευταίος αγώνας:
ΕΣΤΟΡΙΛ – ΠΑΝΑΘΗΥΝΑΙΚΟΣ 2-0

Ο Παναθηναϊκός έχασε στη δεύτερη αγωνιστική στην Πορτογαλία από την Εστορίλ με 2-0 (52’ Κλέμπερ, 62’ Ντιόγο).

Πιθανές συνθέσεις:
Αϊντχόφεν:
Ζουτ, Αρίας, Μπρουμά, Ρέκικ, Βίλεμς, Μάχερ, Χέντριξ, Γκουαρδάδο, Νάρσινγκ, Ντε Γιόνγκ, Ζόζεφοον
Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης, Λαγός, Μπούι, Ζέκα, Ντίνας, Κλωναρίδης

ΠΑΡΑΔΟΣΗ:
Για δεύτερη φορά στην ιστορία του, ο Παναθηναϊκός θα διασταυρώσει τα ξίφη του με την Αϊντχόφεν. Οι δύο ομάδες είχαν κοντραριστεί στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2004-05 και είχαν επικρατήσει στο εντός έδρας ματς. Η Αϊντχόφεν είχε επικρατήσει 1-0 στο «Φίλιπς» ενώ οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 4-1 στην Αθήνα. Η Αϊντχόφεν πέραν του 1-0 με τον Παναθηναϊκό, έχει να επιδείξει εξαιρετική παράδοση στις εντός έδρας αναμετρήσεις με ελληνικές ομάδες, όπου σε πέντε συνολικά ματς μετρά ισάριθμες νίκες με απολογισμό τερμάτων (16-2). Ανταγωνιστικός παρουσιάζεται πάντως στην Ολλανδία και ο Παναθηναϊκός, όπου έχει ηττηθεί μόνο στον αγώνα από την Αϊντχόφεν, έχοντας επικρατήσει αντιθέτως του Άγιαξ στον ιστορικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (1995-96) ενώ απέσπασε ισοπαλία από την Φέγενορντ (0-0) την σεζόν 1984-85.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Αϊντχόφεν – Παναθηναϊκός Over