logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Το απόλυτο ντέρμπι!
 25/10/2014

ΡΕΑΛ Μ.-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 504χλμ
Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης και το απέδειξε και στο "Ανφιλντ" (Λίβερπουλ, 3-0), όπου κέρδισε εύκολα και έκανε και συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο ενόψει clasico. Στο ντέρμπι όμως έχει την μεγαλύτερη πίεση, αφού είναι στο -4 από τη Μπαρτσελόνα και γνωρίζει ότι πρέπει να κερδίσει.

«Δεν με απασχολεί είτε παίξει είτε όχι ο Λουίς Σουάρεθ. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τις ιδέες που έχουμε για το παιχνίδι. Βλέπω μια Μπαρτσελόνα με μεγαλύτερο κίνητρο αυτή την χρονιά. Έχει νέο προπονητή, και νέους παίκτες. Και είναι σοβαρή αμυντικά. Το να προετοιμαστείς για ένα τέτοιο παιχνίδι είναι εύκολο. Πρέπει να είσαι καλός παντού» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο τεχνικός Κάρλος Ανσελότι και πρόσθεσε:

«Οφείλω να σεβαστώ την ιστορία μου και την ιστορία των ομάδων που έχω κατά καιρούς αναλάβει. Έχοντας προπονήσει τη Ρεάλ, αποκλείεται να κάνω το ίδιο στην Μπάρτσα. Μου φαίνεται αδιανόητο να περάσω τόσο μεγάλο διάστημα σε μία ομάδα, αλλά θα ήθελα να ολοκληρώσω την καριέρα μου στη Ρεάλ».

Ερωτηματικό αποτελεί ο Μπέιλ, ο οποίος φαινομενικά είναι εκτός, αλλά μπορεί να "πιεστεί" για να είναι στην αποστολή. Έτοιμος ο βασικός στόπερ Σέρχιο Ράμος, δεν υπολογίζονται και πάλι οι Κοεντράο (μπακ), Χεσέ (επιθετικός).

Τελευταίος αγώνας
ΛΕΒΑΝΤΕ-ΡΕΑΛ Μ. 0-5

13' πέν., 61΄Ρονάλντο, 38' Ερνάντες, 66' Χάμες Ροντρίγκες, 82' Ισκο

Ανεβάζοντας στροφές στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Εϊμπάρ και παρέμεινε στην… καταδίωξη της κορυφής. Την Τρίτη επιβλήθηκε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες του Άγιαξ (3-1) για τη 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Για το ντεμπούτο του ετοιμάζεται ο Λουίς Σουάρες, καθώς λήγει η τιμωρία του το Σάββατο. Ο Μέσι με δύο γκολ γίνεται πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Πριμέρα και παρά την κουβέντα που έγινε για το αν πρέπει να διακοπεί το ματς για να τιμηθεί, σε περίπτωση που αυτό συμβεί, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Πάντως η FIFA έδωσε το ΟΚ.

«Το Clasico είναι πάντα μία δύσκολη, σκληρή αναμέτρηση. Πρέπει να είσαι καλύτερος σε κάθε σημείο του παιχνιδιού για να κερδίσεις τη Ρεάλ. Πρέπει να επικρατείς σε κάθε περιοχή του αγωνιστικού χώρου. Δεν είναι απλά ένα ακόμα παιχνίδι. Πότε δεν είναι. Η Ρεάλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με τον Ινιέστα να σχολιάζει: "Τα Clasico είναι πάντα απρόβλεπτα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ρεάλ είναι πολύ δυνατή και το να αγωνίζεται στην έδρα της δεν είναι εύκολο» υπογράμμισε ο… μπαρουτοκαπνισμένος στο ντέρμπι, Αντρές Ινιέστα.

Διαθέσιμος ο βασικός μέσος Μπουσκέτς, ενώ δεν υπολογίζεται ο αμυντικός Βερμόλεν. Έτοιμος για το αρχικό σχήμα ο Σουάρεθ, παρότι ο Λουίς Ενρίκε δεν αποκάλυψε τα σχέδια του.

Τελευταίος αγώνας
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΕΪΜΠΑΡ 3-0

60' Τσάβι, 72' Νεϊμάρ, 74' Μέσι

Πιθανές συνθέσεις:
Ρεάλ Μ.:
Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Ισκο, Κροος, Μόντριτς, Ροντρίγκες, Ρονάλντο, Μπενζεμά
Μπαρτσελόνα: Μπράβο, Άλβες, Ματιέ, Μασεράνο, Άλμπα, Ινιεστα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Σουάρεθ, Νεϊμάρ, Μέσι

• Η Ρεάλ μετρά 30 νίκες στα 34 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος.
• Η Μπαρτσελόνα δεν έχει δεχτεί γκολ στα οκτώ τελευταία ματς.
• Στα 14 από τα 15 τελευταία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες σημειώθηκε over.
• Η Ρεάλ μετρά 12 over στα 13 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος.
• Η Ρεάλ μετρά πέντε σερί νίκες, επικρατώντας από το πρώτο ημίχρονο.
• Η Μπαρτσελόνα μετρά επτά νίκες στα οκτώ τελευταία ματς πρωταθλήματος.
• Η Ρεάλ έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές στα εννέα από τα έντεκα τελευταία ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Ρεάλ Μ. – Μπαρτσελόνα 1





Βαθμολογία 2023-24