logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ενδιαφέροντα παιχνίδια…
 17/12/2014

ΚΕΡΚΥΡΑ- ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Εξαιρετική ήταν η προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες της Κέρκυρας στην Τούμπα, κόντρα στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, με επιθετικογενές παιχνίδι, ευκαιρίες και δοκάρι στο φινάλε, αλλά από βαθμούς… μηδέν. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έπειτα από το ματς με τον Ατρόμητο, όπου οι Φαίακες έμειναν με την αίσθηση πως δικαιούνταν κάτι περισσότερο.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου περιμένει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κόντρα στον Εργοτέλη και μια νίκη στο νησί που την έχουν ανάγκη. Επανέρχεται ο κεντρικός αμυντικός Μαραγκός.

Αν μπορούσαν οι παίκτες και οι επιτελείς του Εργοτέλη να επιλέξουν που θα δώσουν τους αγώνες τους τότε είναι βέβαιο πως θα ήθελαν να παίζουν μονίμως μακριά από το νησί. Το επιβεβαίωσε μια ακόμα καταστροφική εμφάνιση και ήττα από την Ξάνθη στο Παγκρήτιο που τους έφερε σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με την παραμονή στην κατηγορία. Αποτέλεσμα όμως αυτών ήταν και η απομάκρυνση του Παύλου Δερμιτζάκη από την τεχνική ηγεσία.

Εκτός έδρας πάντως οι κιτρινομαυροι έχουν χάσει μόνο μία φορά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Ο υπηρεσιακός προπονητής, δεν υπολογίζει στον αριστερό μπακ Λυκογιάννη.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Σαν να μην μπήκε στο γήπεδο της Λεωφόρου ο Πανθρακικός έγινε έρμαιο στις διαθέσεις του Παναθηναϊκού και γνώρισε φυσιολογικά τη συντριβή. Εντός προγράμματος ήττα για μια ομάδα που σε άλλα ματς στοχεύει, αλλά και πάλι ο Μανουέλ Ρόκα ενοχλήθηκε από την εικόνα των πράσινων και ζητά άμεση ανάκαμψη.

Στην Κομοτηνή πάντως οι ακρίτες πορεύονται αήττητοι, έστω και αν έχουν κερδίσει μόνο δύο από τα πέντε ματς. Για τη συνάντηση με τον Αστέρα δεν υπολογίζεται ο επιθετικός Ιγκόρ. Αμφίβολος ο στόπερ Σερφά.

Σε καλό φεγγάρι βρίσκεται ο Αστέρας που προέρχεται από την επικράτηση με συνοπτικές διαδικασίες επί της ισχυρής Βέροιας. Επιπλέον στις δυο πιο πρόσφατες εξόδους τους οι Αρκάδες κέρδισαν με πειστικό τρόπο και εδραιώνουν την θέση τους στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Πόσω μάλλον τώρα που ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή συμμετοχή και θα υπάρχει μεγαλύτερη ξεκούραση για τους παίκτες με πολύ αγωνιστικό χρόνο στα πόδια τους. Αμφίβολος ο δεξιός εξτρέμ Μπαντιμπανγκά,

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Μια του ύψους και μια του βάθους ο Ατρόμητος δεν καταφέρνει να σταθεροποιήσει την απόδοση και την αποτελεσματικότητά του σε υψηλά επίπεδα όπως θα ήθελε ο Ρικάρντο Σα Πίντο, με συνέπεια την υποχώρηση στην ένατη θέση της κατάταξης. Η επιθετική δυσλειτουργία εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη και το ματς στα Γιάννινα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Τουλάχιστον στο Περιστέρι το «Αστέρι» συνήθως λάμπει και εκεί ποντάρει ο Πορτογάλος για επιστροφή στις νίκες. Αγώνας δρόμου για τον κεντρικό αμυντικό Ταυλαρίδη και τον κεντρικό χαφ Δημούτσο.

Το μαχητικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τις πρόσφατες εμφανίσεις του ανέδειξε ο Λεβαδειακός και στη συνάντηση με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο ηττήθηκε στις καθυστερήσεις. Προφανής η πίκρα στις τάξεις των Βοιωτών, αλλά ο Σάββας Παντελίδης διατείνεται πως με τέτοια ανταγωνιστική παρουσία θα επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία.

Βελτιωμένοι εσχάτως και στις εξόδους τους οι πράσινοι με νίκες σε Γιάννινα και Ηράκλειο. Δεν υπολογίζονται ο κεντρικός αμυντικός Πίντερ και ο κεντρικός μέσος Σάντσες.

ΒΕΡΟΙΑ- ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
Έχασε από τον ανώτερο Αστέρα στην Τρίπολη αλλά την βόλεψαν τα υπόλοιπα αποτελέσματα και έστω στην ισοβαθμία βρίσκεται στα όρια της πρώτης πεντάδας. Προφανώς οι στόχοι δεν είναι τόσο υψηλοί σε βάθος χρόνου για την Βέροια, αλλά όσο έρχονται τα αποτελέσματα παραμένει ψηλά και ο πήχης.

Στο… κάστρο της μάλιστα η «βασίλισσα του βορρά» είναι πανίσχυρη έχοντας παραχωρήσει μόλις μία ισοπαλία σε έξι ματς. Ο Χοσέ Γκρανέρο δεν υπολογίζει στον κεντρικό χαφ Μπαλάφα. Επανέρχεται ο αριστερός μπακ Αμαραντίδης.

Από κάπου να πιαστεί ψάχνει η Νίκη, αλλά όσο παραδίδεται αμαχητί όποτε ξεμυτίζει από τον Βόλο δε μπορεί να ελπίζει σε πολλά. Σε κομβικής σημασίας αποστολή στην Κρήτη ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τον Πλατανιά και υπέστη την έβδομη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις εκτός έδρας.

Προφανώς ένα ακόμα ταξίδι στην Τρίπολη δεν βοηθά τους κυανόλευκους του Παναγιώτη Τζαναβάρα. Σταθερά η χειρότερη άμυνα και η χειρότερη επίθεση στη Σούπερ Λίγκα συνοδεύουν τους Θεσσαλούς.

ΟΦΗ- ΚΑΛΛΟΝΗ
Δύο κομβικής σημασίας ματς με τον Λεβαδειακό στο Γεντί Κουλέ και τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη κατέληξαν σε ισάριθμες ήττες με 2-0 για τον ΟΦΗ. Δεν είναι να απορούν μετά οι Κρητικοί για το πώς κατέληξαν στην φωτιά της ζώνης του υποβιβασμού.

Ακόμα ένα ματς που χαρακτηρίζεται τελικός ακολουθεί για τους παίκτες του Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος υπολογίζει στον στόπερ Τριποτσέρη και στον αριστερό μπακ Μιλιάζες. Θα λείψουν ξανά ο χαφ Κάλαϊτζιτς και οι επιθετικοί Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης.

Την αναμενόμενη για όλες τις μεσαίες ομάδες της κατηγορίας «κοιλιά» κάνει η Καλλονή που συμπλήρωσε τέσσερα παιχνίδια μακριά από τις νίκες. Αν υπάρχει κάτι που δεν αλλάζει για τους Νησιώτες είναι η εξαιρετική αμυντική λειτουργία, έχοντας δεχθεί τα μακράν λιγότερα γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Μακριά από το νησί μετρούν δύο σερί ήττες και φυσικό είναι να μη θέλουν να τριτώσει το κακό. Ο Γιάννης Μαντζουράκης ενδέχεται να φρεσκάρει με μια-δυο αλλαγές την ενδεκάδα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Βελτιωμένη είναι η εικόνα του Πανηλειακού το τελευταίο δίμηνο και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός πως έχει χάσει μόνο ένα από τα πιο πρόσφατα εννιά παιχνίδια του. Ένα ζητούμενο είναι να μπορέσουν τα καναρίνια να καταγράψουν περισσότερες νίκες στο ενεργητικό τους, αφού για την ώρα αναδεικνύονται σε πρωταθλητές της… ισοπαλίας στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Μάκης Χάβος περιμένει αποτελεσματικότητα και νίκη επί του Πλατανιά. Εκτός πλάνων παραμένουν ο πρώτος σκόρερ Μορένο και οι χαφ Θεοδωρίδης, Βιγιαφάνες.

Ότι ακριβώς χρειαζόταν ο Πλατανιάς ήταν το τρίποντο κόντρα στη Νίκη Βόλου. Μια τονωτική ένεση και για τη βαθμολογική θέση των ερυθρόλευκων αλλά και για το ηθικό των παικτών που ήθελαν ένα καλό ματς στο σπίτι τους. Οι Κρητικοί, πάντως, παραμένουν μια από τις δύο ομάδες στη Σούπερ Λίγκα με περισσότερους βαθμούς μακριά από το γήπεδό τους.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος ζητά διαρκώς βελτίωση, ενώ δεν υπολογίζει στον στόπερ Αγκιλέρα και στον μεσοεπιθετικό Γουνδουλάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Με την ψυχή στο στόμα ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Λιβαδειά και παρέμεινε στο κατόπι του ΠΑΟΚ. Προφανώς οι ερυθρόλευκοι δεν αποδίδουν στο επίπεδο που θα περίμεναν οι επιτελείς και οι οπαδοί τους και ιδιαίτερα μέσα στο Καραϊσκάκη οι απαιτήσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Πέρα από τη νίκη ζητούμενο είναι και η εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο και αυτό το γνωρίζει καλά πλέον και ο Μίτσελ. Δεν υπολογίζεται ο κεντρικός χαφ Μιλιβόγεβιτς. Πιθανές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα.

Τη δουλειά την έκανε και με το παραπάνω ο Πανιώνιος στο «εξάποντο» ματς με τον ΟΦΗ, τον οποίο κέρδισε, προσπέρασε και πλέον βρίσκεται έξω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Οι κυανέρυθροι δίνουν με αξιώσεις τη μάχη για τη σωτηρία μετρώντας τέσσερις νίκες στη Νέα Σμύρνη αλλά μακριά από την Πλατεία «υποφέρουν» με έναν κερδισμένο βαθμό σε έξι αποστολές.

Χωρίς άγχος, προφανώς, το ματς στο Καραϊσκάκη για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του.

Εκτίμηση
Κέρκυρα-Εργοτέλης Over
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης 2
Βέροια-Νίκη Βόλου 1-1 (Η-Τ)
Παναιτωλικός-Πλατανιάς 1
Ολυμπιακός-Πανιώνιος Over





Βαθμολογία 2023-24