logo as
   [393] ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ - ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ Final 2-0  [419] ΒΑΝΤΟΥΖ - ΒΙΛ 1900 1-0  [400] ΑΛΤΑΧ - ΜΠΛΑΟΥ ΒΑΙΣ ΛΙΝΤΣ 2-2  [413] ΓΚΟΡΝΙΚ ΛΕΤΖΝΑ - ΛΕΧΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ Half 0-0  [407] ΟΣΙΓΕΚ - ΙΣΤΡΑ 1961 1-2  [415] ΜΑΛΜΕ - ΒΑΣΤΕΡΑΣ Half 0-0  [416] ΒΑΑΣΑ - ΓΝΙΝΣΤΑΝ Half 2-1  [414] ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΑΛΟΥΜΙΝΙ Half 1-0  [398] ΚΡΑΙΟΒΑ 1948 - ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ Final 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Δοκιμασία για Παρί Ζεν Ζερμέν
 25/1/2015

ΛΙΟΝ – ΜΕΤΣ 458χιλ.
Μονόδρομος είναι πλέον για τη Λιόν το πρωτάθλημα μετά τον αποκλεισμό της Τρίτης στο κύπελλο, 3-2 από τη Ναντ. Χάρη στο -τυχερό- 2-0 επί της Λανς η ομάδα του Φουρνιέ οδηγεί την κούρσα του τίτλου, στο +1 από τη Μαρσέιγ, τρέχοντας -με τον δαιμονισμένο Λακαζέτ στη σύνθεσή της- ένα εντυπωσιακό σερί έξι νικών και έντεκα στα τελευταία 13 παιχνίδια! Πεντάδα απουσιών στο Κόπα Άφρικα (Μπεντιμό, Κονέ, Ζεφάν, Γιαταρά, Ενζιέ), μπήκε στις προπονήσεις ο στόπερ Μπίσεβατς.

Από τις 8 Νοεμβρίου η Μετς νικάει μόνο στο κύπελλο. Το ίδιο έκανε την Τρίτη, έστω κι αν δυσκολεύτηκε, αποκλείοντας με 3-0 στην παράταση την άσημη Αβράνς (δ' κατηγορία) και προκρίθηκε στους 16. Στο πρωτάθλημα αντίθετα συμπλήρωσε εννέα παιχνίδια δίχως νίκη, παίρνοντας βαθμό μόνο στα δύο που ήρθε 0-0, και διατηρείται εκτός ζώνης λόγω γκολ αβερέιτζ. Χωρίς τους διεθνείς Αφρικανούς Εμφά (εφ.γκολκίπερ), Σασί, Κασί, Ντουκουρέ (χαφ) και Μαϊγκά (φορ) η αποστολή, τραυματίας ο φορ Γιουσέφ.

• Η Λυών μετρά εννέα σερί εντός έδρας νίκες.
• Η Λυών μετρά επτά νίκες στα οκτώ τελευταία εντός έδρας ματς με την Μετς.
• Η Μετς μετρά εννέα ματς χωρίς νίκη.

ΡΕΜΣ – ΛΑΝΣ 183χιλ.
Σαν να επαναπαύτηκε η Ρεμς στις δάφνες του α' γύρου. Για το 4-1 από την Καέν έβαλε το χέρι της και η διαιτησία (γκολ οφσάιντ, πέναλτι), αλλά η ομάδα του Βασέρ δεν έκανε πολλά για ν' αποτρέψει τη μοίρα της και με δεύτερη σερί ήττα στο '15 έπεσε στη δεύτερη 10άδα. Την Πέμπτη έπαιξε στην έδρα της Ρεν για το κύπελλο, όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι. Πληγωμένη από τις απουσίες των Μαντί (μπακ), Ονιανγκέ (χαφ), Φορτές (εξτρέμ), Μουκαντζό (επιθετικός) στο Κόπα Άφρικα. Εκτός οι Ντιέγκο (επιτελικός), Ρομπέρζ (μπακ).

Η Λανς έκανε ό,τι καλύτερο απέναντι στη Λιόν, αλλά αυτοκαταδικάστηκε. Ο Γκμπαμέν πέτυχε αυτογκόλ και ο Σιλά υπέπεσε σε πέναλτι, με αποτέλεσμα μετά το 2-0 του 26' να έχει ένα βουνό ν' ανέβει. Έφτιαξε ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραρε και η δεύτερη σερί ήττα την άφησε προτελευταία. Στα τελευταία δέκα ματς έχει μόνο δύο νίκες. Αρκετά τα προβλήματα για τον Κομπουαρέ, περιμένει αν Κανταρί, Λαντρ (στόπερ), Μπααλ (ακραίος), Γιαντεγιουί, Νομενζαναρί (εξτρέμ) θα υπολογίζονται. Μέσα ο φορ Τουζγκάρ.

• Η Ρεμς μετρά επτά σερί over.
• Η Λανς μετρά επτά under στα οκτώ τελευταία ματς.
• Η Λανς μετρά πέντε εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη.

ΡΕΝ – ΚΑΕΝ 183χιλ.
Τρίτο σερί παιχνίδι στην έδρα της δίνει η Ρεν, καθώς χθες βράδυ (Πέμπτη) υποδέχθηκε τη Ρεμς για το κύπελλο όπου πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Είχε προηγηθεί το 0-0 με τη Σεντ Ετιέν για το πρωτάθλημα, στο οποίο πάλεψε, ήταν επικίνδυνη και κράτησε το μηδέν πίσω. Από τις αρχές Δεκεμβρίου (οκτώ παιχνίδια) έχει νίκες μόνο σε νοκ άουτ ματς, όχι στο Σαμπιονά, χάνοντας έδαφος. Ο εξτρέμ/αρχισκόρερ Ντεπ είναι τραυματίας και ο αμυντικός Εμπένγκ στο Κόπα Άφρικα. Εξετάζονται οι κόκκινες των Λενζάνι (μπακ) και Κόνραντσεν.

Υπάρχει ζωή στην Καέν! Στο 4-1 επί της Ρεμς όλα πήγαν πρίμα για την ομάδα του Γκαράντ, αφού και καλά έπαιξε και η διαιτησία την ευνόησε. Προηγήθηκε νωρίς, διπλασίασε τα τέρματά της με γκολ οφσάιντ και στο φινάλε πήρε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι για να σφραγίσει την πρώτη νίκη της ύστερα από εννέα παιχνίδια. Μείωσε την απόσταση από τη σωτηρία, αλλά έχει δρόμο. Λείπει στο Κόπα Άφρικα ο στόπερ Μουσαβού, ο φορ Ντιαμέλ διεκδικεί θέση στην 11άδα.

• Η Ρεν μετρά εννέα under στα δέκα τελευταία ματς με την Καεν.
• Η Καέν μετρά τρεις σερί εκτός έδρας ήττες.
• Η Ρεν δεν έχει νικήσει στα πέντε τελευταία ματς.

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 527χιλ.
Φορτωμένο το πρόγραμμα για τη Σεντ Ετιέν, η οποία θα δώσει έκτο παιχνίδι από τις αρχές του χρόνου. Βγάζει κούραση και φαίνεται, αφού και στο μεσοβδόμαδο ματς κυπέλλου με την Τουρ χρειάστηκε την παράταση και το 5-3 για να προκριθεί. Ο Γολγοθάς ολοκληρώνεται μ' ένα δεύτερο ματς απέναντι στους Παριζιάνους, από τους οποίους είχε αποκλειστεί στο λιγκ καπ (1-0) πριν από δέκα ημέρες. Αμφίβολος οι βασικοί Σαλ (στόπερ), Αμουμά (εξτρέμ). Εκτός Πογκμπά (στόπερ), Κοάντ, Ντιομαντέ (χαφ), Κορνιέ, Γκραντέλ (εξτρέμ).

Η Παρί καταφέρνει έστω και δύσκολα να "επιβιώνει". Το 4-2 επί της Εβιάν στο πρωτάθλημα, αποτέλεσμα που την επανέφερε στην τριάδα, δεν ήταν όσο εύκολο δείχνει, πόσο μάλλον το 2-1 επί της Μπορντό στο κύπελλο την Τετάρτη. Προκρίθηκε πάντως, με γκολ Καβάνι ξανά, και η ηρεμία διατηρήθηκε. Αν ξανακερδίσει στο "Γκισάρ", θα πάρει αποστάσεις από την τέταρτη θέση. "Φρέσκοι" οι Ντ.Λουίζ (στόπερ), Ματουιντί (χαφ), Ιμπραχίμοβιτς (φορ). Λείπει στο Κ.Άφρικα ο δεξ.μπακ Οριέ, τιμωρημένος ο στόπερ Καμαρά.

• Η Σεντ Ετιέν δεν έχει δεχτεί γκολ στα επτά από τα οκτώ τελευταία ματς.
• Η Σεντ Ετιέν έχει ηττηθεί μόλις μια φορά στα 22 τελευταία εντός έδρας ματς.
• Η Παρι δεν έχει δεχτεί γκολ από την Σεντ Ετιέν στα τρία τελευταία ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:
Λυών – Μετς 1/1
Σεντ Ετιέν – Παρί 2





Βαθμολογία 2023-24