logo as
   [120] ΑΝΤΕΛΑΙΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 3-1  
 
 
 
 
 
 
 

Τα βλέμματα στο «Μεστάγια»
 25/1/2015

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ-ΓΡΑΝΑΔΑ
Από συντριβή στην έδρα της από τη Μπαρτσελόνα προέρχεται η Λα Κορούνια, η οποία έπεσε θύμα της εκτελεστικής δεινότητας του Μέσι. Παίζει πάλι στο "Ριαθόρ", αλλά με πολύ πιο βατό αντίπαλο, και τώρα κόντρα στη Γρανάδα είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει το τρίποντο, καθώς αντιμετωπίζει ομάδα με τον ίδιο στόχο, την παραμονή.

"Με τη Γρανάδα έχουμε μπροστά μας ένα ματς έξι βαθμών", συμφωνεί και ο Μεντουτζανίν. Αμφίβολος ο εξτρέμ Καβαλέιρο, αλλά πιθανότατα θα προλάβει.

Τελευταίος αγώνας
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-4
10', 33', 62' Μέσι, 83' αυτ. Σίντνεϊ

Με υπηρεσιακό προπονητή βρέθηκε η Γρανάδα στο "Βιθέντε Καλντερόν" (Γιοσέμπα Αγκουάντο), αφού η διοίκηση δεν είχε καταλήξει στον αντικαταστάτη του Χοακίν Καπαρός. Ο Αμπελ Ρεσίνο παραλαμβάνει μία ομάδα ουραγό και χωρίς νίκη στις 15 τελευταίες αγωνιστικές!

Σημαντική η πρεμιέρα του στο "Ριαθόρ", όπου δεν παίζουν ο τιμωρημένος αμυντικός Νιόμ και οι τραυματίες Ρίκι (φορ), Φραν Ρίκο (χαφ), Μουρίγιο (αμυν.). Υπάρχουν και καλά νέα, αφού αποθεραπεύτηκαν Μάρτινς (μπακ) και Κόρδοβα (φορ).

Τελευταίος αγώνας
ΑΤΛΕΤΙΚΟ-ΓΡΑΝΑΔΑ 2-0
34' Μάντζουκιτς, 88' Ραούλ Γκαρσία

ΜΙΚΡΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
• Η Λα Κορούνια έχει αποτύχει να σκοράρει στα επτά από τα εννιά τελευταία της παιχνίδια στην Πριμέρα.
• Η Γρανάδα δεν έχει κερδίσει στα 15 τελευταία της παιχνίδια στην Πριμέρα.
• Η Γρανάδα έχει ηττηθεί από το πρώτο ημίχρονο και στα τρία τελευταία της ματς εκτός έδρας.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΜΑΛΑΓΑ
Δεν λέει να συνέλθει η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε. Έχασε και από τη Βιγιαρεάλ, φτάνοντας τις τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα! Οι Βάσκοι είναι πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη παρά στην Ευρώπη που ήταν ο στόχος. Η Ευρώπη φαντάζει πιο εφικτή μέσω του Κυπέλλου κι εκεί την Τετάρτη η Μπιλμπάο πήρε μικρό προβάδισμα με την λευκή ισοπαλία που πήρε στη Μάλαγα.

Αυτήν υποδέχεται και τώρα πριν την φιλοξενήσει ξανά μεσοβδόμαδα για τη ρεβάνς. Εκτίει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του ο μεσοεπιθετικός Μουνιάιν.

Τελευταίος αγώνας
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ 2-0
42' Σερίσεφ, 83' πέν. Μπρούνο

Στο -4 από την ευρωπαϊκή ζώνη βρίσκεται η Μάλαγα μετά την ήττα της στη Σεβίλλη την περασμένη εβδομάδα. Οι Ανδαλουσιανοί έχουν χάσει το ρυθμό τους στο ξεκίνημα του νέου έτους κι ακόμη δεν έχουν κάνει νίκη στο πρωτάθλημα.

Μετά την ισοπαλία με τη Μπιλμπάο στο πρώτο ματς Κυπέλλου, τώρα έχουν δύο σερί επισκέψεις στο "Σαν Μαμές", για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στο πρώτο χρονικά δεν παίζει ο μέσος Ρέθιο λόγω τιμωρίας. Σταθερά εκτός και ο Φλάβιο Φερέιρα (αμυν.).

Τελευταίος αγώνας
ΣΕΒΙΛΛΗ-ΜΑΛΑΓΑ 2-0
36' Μπάκα, 68' Σουάρες

ΜΙΚΡΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
• Η Μπιλμπάο έχει ηττηθεί και τις τέσσερις τελευταίες φορές που αγωνίστηκε στην Πριμέρα.
• Η Μπιλμπάο έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της και τις τρεις τελευταίες φορές που υποδέχτηκε την Μάλαγα σε οποιαδήποτε διοργάνωση που συναντήθηκαν.
• Η Μπιλμπάο είναι αήττητη στα έξι τελευταία ματς που φιλοξένησε την Μάλαγα σε όλες τις διοργανώσεις.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΑΛΜΕΡΙΑ
Μετά από δύο ήττες ήρθε η ώρα της νίκης για την Εσπανιόλ, η οποία επιβλήθηκε δύσκολα, με γκολ στο 90', της Θέλτα την περασμένη αγωνιστική. Μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τη Σεβίλλη την Πέμπτη υποδέχεται την Αλμερία και στοχεύει σε ένα ακόμη τρίποντο, το τέταρτο στα πέντε τελευταία ματς στην "Κορνεγιά".

Δεν παίζουν ο τιμωρημένος Αρμπίγια και ο Μπαϊγί λόγω Κόπα Αφρικα, αμφότεροι αμυντικοί. Παρελθόν ο Λανθαρότε (φορ).

Τελευταίος αγώνας
ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΘΕΛΤΑ 1-0
90' Καϊσέδο

Δεύτερη σερί ήττα για την Αλμερία. Αν και πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στη Βαλένθια, έχασε στο φινάλε και παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη. Πολύ σημαντικό το παιχνίδι με την Εσπανιόλ, όπου οι Ανδαλουσιανοί θα αναζητήσουν το βαθμολογικό όφελος. Αλλωστε εκτός έδρας έχουν πετύχει όλες τις νίκες τους φέτος!

Σημαντικά και πάλι τα προβλήματα. Κίκε (χαφ) και Ρουμπέν (τερμ., 15 συμμ.) είναι τραυματίες. Στο Κόπα Αφρικα οι επιθετικοί Σονγκό και Τιεβί.

Τελευταίος αγώνας
ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΑΛΜΕΡΙΑ 3-2
11' Παρέχο, 28' Ροντρίγκο, 83' Νεγρέδο / 13', 33' Χέμεντ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ
Αγχωτική νίκη για τη Βαλένθια την περασμένη εβδομάδα, είδε κι έπαθε για να κερδίσει την Αλμερία στο "Μεστάγια" και χρειάστηκε ένα γκολ του Νεγρέδο στο τέλος για να αποφύγει το κάζο. Παραμένουν εκτός Μπαραγκάν (μέσος) και Πιάτι (επιθ.). Στο Κόπα Αφρικα ο εξτρέμ Φεγκουλί.

Αποθεραπεύτηκε ο στόπερ Οταμέντι και θα επιστρέψει στο ντέρμπι με τη Σεβίλλη, ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι για την τέταρτη θέση, καθώς η Βαλένθια είναι στο -1 με αγώνα παραπάνω.

Τελευταίος αγώνας
ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΑΛΜΕΡΙΑ 3-2
11' Παρέχο, 28' Ροντρίγκο, 83' Νεγρέδο / 13', 33' Χέμεντ

Η τρίτη σερί νίκη της Σεβίλλης στο πρωτάθλημα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό, καθώς η ομάδα διατηρείται σταθερά στην τετράδα, έχοντας μάλιστα και αγώνα λιγότερο (με τη Ρεάλ). Μάλιστα για πρώτη φορά ο κόσμος αποθέωσε τον Ουνάι Εμερί στο "Σάντσεθ Πιθχουάν"!

Στο "Μεστάγια" οι Ανδαλουσιανοί θέλουν να διευρύνουν το αήττητο των έξι αγωνιστικών και να φύγουν με βαθμολογικό όφελος. Δύο σερί "διπλά" έχει η Σεβίλλη στο πρωτάθλημα. Μοναδικός απών ο μέσος Μ' Μπιά λόγω Κόπα Αφρικα.

Τελευταίος αγώνας
ΣΕΒΙΛΛΗ-ΜΑΛΑΓΑ 2-0
36' Μπάκα, 68' Σουάρες

ΜΙΚΡΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
• Η Βαλένθια έχει κερδίσει τα εννιά από τα 11 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στην Πριμέρα.
• Η Σεβίλλη έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της, στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, στο πρωτάθλημα.
• Η Βαλένθια έχει κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια που υποδέχτηκε την Σεβίλλη σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.
• Η Βαλένθια έχει σκοράρει τουλάχιστον δυο φορές, στις εννιά από τις 11 τελευταίες αναμετρήσεις της, στο «Μεστάγια».

Εκτίμηση
Λα Κορούνια-Γρανάδα NG
Εσπανιόλ-Αλμερία 1
Βαλένθια-Σεβίλλη 1





Βαθμολογία 2023-24