logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ντέρμπι στο Πριγκιπάτο!
 1/2/2015

ΚΑΕΝ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 725χιλ.
Η Καέν επανέλαβε στην έδρα της Ρεν την εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στη Ρεμς και μ' ένα δεύτερο σερί 4-1 ξεκόλλησε από την τελευταία θέση για πρώτη φορά μετά τις αρχές Δεκεμβρίου. Παρόλο που ισοφαρίστηκε γρήγορα, ήταν εμφανώς πιο συγκροτημένη και με το Φερέ να δίνει σόου (τρεις ασίστ, ένα γκολ) έφτασε σ' ένα νέο θρίαμβο που της χάρισε βαθμούς και κουράγιο για ένα βαρύ Φλεβάρη. Ανταγωνισμό απέκτησε ο Ντιαμέλ στην επίθεση, αφού αποκτήθηκε ο Σάλα (Μπορντό). Χωρίς προβλήματα.

Τελευταίος αγώνας:
ΡΕΝ-ΚΑΕΝ 1-4

15' Αντρέ – 4' Πριβά, 50' Νανζίς, 85' Φερέ, 89' Ντα Σίλβα

Η Σεντ Ετιέν επιστράτευσε την άμυνά της για να μην ηττηθεί από την Παρί, αλλά για δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες έπεσε στα... δόντια του Ιμπραϊμοβιτς. Δικαίως διαμαρτύρεται για τον καταλογισμό του εις βάρος της πέναλτι που διαμόρφωσε το 1-0 στο 60', συνολικά πάντως έπαιξε για το 0-0 χωρίς ν' απειλήσει. Στο πρωτάθλημα έχασε μετά τις 5/10! Ντιομαντέ (χαφ) και Γκραντέλ (εξτρέμ) συνεχίζουν στο Κ.Άφρικα, τραυματίας επέστρεψε ο στόπερ Πογκμπά. Εκτός επίσης οι χαφ Κοάντ, Κορνιέ.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 0-1

60'πεν. Ιμπραχίμοβιτς

• Η Σεντ Ετιέν μετρά τέσσερις σερί νίκες κόντρα στην Καέν σε όλες τις διοργανώσεις.
• Η Σεντ Ετιέν δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε από τα επτά τελευταία ματς.
• Η Σεντ Ετιέν είναι αήττητη στα επτά τελευταία εκτός έδρας ματς.

ΜΠΟΡΝΤΟ – ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ 598χιλ.
Η Μπορντό ήταν καλύτερη από την Μπαστιά όσο οι αριθμητικές ισορροπίες δεν είχαν διαταραχθεί. Αναίτια όμως όταν απέκτησε πλεονέκτημα ενός παίκτη, έχασε την επιθετικότητά της και εγκλωβίστηκε στο 0-0. Μάλιστα αν στο φινάλε δεν ήταν ο γκολκίπερ Καρασό, θα είχε χάσει από παιδαριώδη λάθη των αμυντικών της. Συμπλήρωσε αισίως πέντε ματς χωρίς νίκη. Τιμωρημένος ο χαφ Σερτίκ και τραυματίας ο φορ Ντιαμπατέ. Γυρίζουν από το Κ.Άφρικα οι Σανέ (στόπερ), Ποκό (χαφ), Σεβέ (εξτρέμ).

Τελευταίος αγώνας:
ΜΠΑΣΤΙΑ-ΜΠΟΡΝΤΟ 0-0

Μποβί λαμπρός οδηγεί την Γκινγκάμπ! Με δύο δικά του γκολ η ομάδα του Γκουρβενέκ έβγαλε νοκ άουτ τη Λοριάν πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το 3-2, έστω κι αν μετά το 80' κλήθηκε να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα με αριθμητικό μειονέκτημα. Το +7 από τη ζώνη είναι απόρροια της μόλις μιας ήττας στα τελευταία επτά ματς και πλέον φιγουράρει σχεδόν στη μέση του πίνακα. Τιμωρημένος ο δυναμικός χαφ Σανκαρέ, μακροχρόνιοι κάποιοι τραυματίες. Στο Κ.Άφρικα ο εξτρέμ Ντουνιαμά.

Τελευταίος αγώνας:
ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ-ΛΟΡΙΑΝ 3-2

19', 76'πεν. Μποβί, 69' Μαντάν – 72'πεν. Ζανό, 92' Λεβέκ

• Η Μπορντό μετρά έξι σερί εντός έδρας νίκες κόντρα στη Γκινγκάμπ.
• Η Μπορντό μετρά τρία σερί εντός έδρας over.
• Η Μπορντό μετρά πέντε ματς χωρίς νίκη.

ΜΟΝΑΚΟ – ΛΙΟΝ 488χιλ.
Το παιχνίδι της υπομονής έκανε η Μονακό στην έδρα της Λιλ, κατορθώνοντας με σωστή τακτική και διαχείριση του χρόνου να φτάσει στο πολύτιμο 1-0 και να βρεθεί πιο κοντά στην πρώτη τετράδα. Ο Μπερμπάτοφ σκόραρε από στημένη φάση και η ομάδα του Ζαρντίμ έφτασε τις έξι νίκες σε αήττητο επτά αγώνων έχοντας σε όλους ανεξαιρέτως κρατήσει την εστία της ανέπαφη. Σταθερή η απουσία του χαφ Μπακαγιόκο, μπαίνει ο αρ.μπακ Κιρζαβά. Συνεχίζουν στο Κ.Άφρικα οι Αμπντενούρ (στόπερ), Τραορέ (φορ).

Τελευταίος αγώνας:
ΛΙΛ-ΜΟΝΑΚΟ 0-1

57' Μπερμπάτοφ

Όχι εντυπωσιακή, αλλά σίγουρα πειστική ήταν η Λιόν στο παιχνίδι με τη Μετς, φτάνοντας με άνεση στο 2-0. Στο "Λουί Ντε" πηγαίνει με την αέρα των επτά συνεχόμενων νικών (12 στα τελευταία 14) και του +4 από τους διώκτες της. Αν συνεχίσει ανάλογα, θ' αρχίσει δικαίως να θεωρείται το βασικό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο επιθετικός Λακαζέτ των 21 γκολ θα λείψει πιθανότατα για τρεις εβδομάδες. Στο Κ.Άφρικα ο αμυντικός Ζεφάν, πίσω ο στόπερ Κονέ.

Τελευταίος αγώνας:
ΛΙΟΝ-ΜΕΤΣ 2-0

31'πεν. Λακαζέτ, 83' Τολισό

• Η Μονακό δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία ματς.
• Η Λυών μετρά επτά σερί νίκες.
• Η Λυών δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:
Μονακό – Λυών Χ
Καέν – Σεντ Ετιέν G
Μπορντό – Γκινγκάμπ G





Βαθμολογία 2023-24