logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για την ρεβάνς η Σεβίλλη!
 1/2/2015

ΛΕΒΑΝΤΕ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Οχτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Λεβάντε, η οποία έχασε και από τη Βιγιαρεάλ στο "Μαδριγάλ" την περασμένη εβδομάδα και παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Έχει τώρα δύο σερί παιχνίδια στην έδρα της, την οποία οφείλει να αξιοποιήσει για να σωθεί.

Πρώτα με την προβληματική Μπιλμπάο, όπου θα ψάξει την επιστροφή στις νίκες. Δεν παίζει ο τιμωρημένος αμυντικός Νταβίδ Ναβάρο και ο μέσος Πάπε Ντιοπ που είναι στο Κόπα Άφρικα.

Τελευταίος αγώνας
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΛΕΒΑΝΤΕ 1-0
56' Βιέτο

Η κατηφόρα συνεχίζεται για τη Μπιλμπάο... Οι 20 βαθμοί σε 20 αγωνιστικές δεν είναι ακριβώς ό,τι ονειρευόταν στην αρχή της σεζόν, όταν στόχευε και πάλι στην Ευρώπη. Μόνο δύο βαθμούς έχουν πάρει οι Βάσκοι στα επτά τελευταία παιχνίδια!

Στο Λεβάντε ο στόχος είναι προφανής, αλλά και η κούραση μεγάλη από τη ρεβάνς Κυπέλλου με τη Μάλαγα, όπου πάντως επικράτησε με 1-0 εντός και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Το καλό για τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο αγωνιστικό πρόβλημα.

Τελευταίος αγώνας
ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΜΑΛΑΓΑ 1-1
70' Σαν Χοσέ / 78' Γκέρα

ΑΛΜΕΡΙΑ-ΧΕΤΑΦΕ
Τρεις σερί ήττες έχει η Αλμερία, η τελευταία από την Εσπανιόλ ήταν και βαριά. Το παιχνίδι με την Χετάφε είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθειά της να εξέλθει της ζώνης του υποβιβασμού. Παραμένει στο Κόπα Αφρικα ο επιθετικός Τιεβί, με τον μέσο Κίκε επίσης εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο Σονγκό (φορ) γύρισε από το Κόπα Αφρικα, αλλά τραυματίας. Οι αμυντικοί Σίμο Ναβάρο και Βέλες τραυματίστηκαν με την Εσπανιόλ και είναι αμφίβολοι. Ερωτηματικό και με τον βασικό γκολκίπερ Μαρτίνεθ.

Τελευταίος αγώνας
ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΑΛΜΕΡΙΑ 3-0
37', 40' Στουάνι, 74' Καϊσέδο

Ανάσα για τη Χετάφε η μεγάλη νίκη με ανατροπή επί της Θέλτα την περασμένη εβδομάδα. Ξέφυγε κάπως από τη ζώνη του υποβιβασμού με την πρώτη νίκη της μετά από 9 άκαρπες αγωνιστικές! Πρώτη νίκη και για τον Κίκε Φλόρες ενώ για το κύπελλο, αποκλείστηκε από την Βιγιαρεάλ με δεύτερη ήττα, αυτήν την φορά εντός με 1-0.

Πάει στην Αλμερία τώρα με στόχο να... μην χάσει από έναν άμεσο αντίπαλο για την παραμονή. Στο Κόπα Αφρικα ο μέσος Λασέν. Παραμένουν εκτός Μπαμπά (φορ), Λαφίτα (χαφ), Βαλέρα (μπακ) και Γκουάιτα (τερμ.).

Τελευταίος αγώνας
ΧΕΤΑΦΕ-ΘΕΛΤΑ 2-1
19' Βάθκεθ, 85' Σαράμπια / 15' Σαρλ

ΣΕΒΙΛΛΗ-ΕΣΠΑΝΙΟΛ
Εκτός τετράδας βρέθηκε η Σεβίλλη μετά την ήττα της στο... τετ-α-τετ με τη Βαλένθια, η οποία την προσπέρασε, έχει πάντως παιχνίδι λιγότερο αυτό που ακολουθεί μεσοβδόμαδα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Προς το παρόν επικεντρώνεται στον αγώνα με την Εσπανιόλ (με την οποία έπαιξε και μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο αλλά το 1-0 με το οποίο επικράτησε δεν της έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά) από όπου θέλει να χτίσει νέο νικηφόρο σερί.

Παραμένουν εκτός Κρικόβιακ (χαφ), Ρέγες (επιθ.) και Τρεμουλίνας (αμυν.), ενώ ο μέσος Μ' Μπιά συνεχίζει στο Κόπα Αφρικα.

Τελευταίος αγώνας
ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ 3-1
18', 32' Παρέχο, 56' Φουέγο / 36' πέν. Μπάκα

Στη Σεβίλλη παίζει πάλι η Εσπανιόλ, λίγες μέρες μετά τη ρεβάνς Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο όπου παρά την ήττα με 1-0, πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά (είχε κερδίσει 3-1 στο πρώτο ματς εντός έδρας). Οι "μπιανκαθούλες" πήραν ώθηση στη βαθμολογία με τις δύο σερί νίκες τους απέναντι σε Θέλτα και Αλμερία στην "Κορνεγιά". Εκτός έδρας αντίθετα προβληματίζει: μόλις πρόσφατα πήρε το πρώτο "διπλό" φέτος...

Μοναδικός απών ο στόπερ Μπαϊλί λόγω Κόπα Αφρικα. Αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής, αφού υπήρχε μεγάλη μεταγραφική κινητοποίηση.

Τελευταίος αγώνας
ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΑΛΜΕΡΙΑ 3-0
37', 40' Στουάνι, 74' Καϊσέδο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
Άλλη ομάδα είναι η Μπαρτσελόνα από τη στιγμή που έχασε από τη Σοσιεδάδ και έγινε κουβέντα για κρίση, με τη διοίκηση να καλεί σε πρόωρες εκλογές, αν διώχνει τον τεχνικό διευθυντή και να αμφισβητείται ο Λουίς Ενρίκε. Επτά σερί νίκες έχει η ομάδα, μαζί με τις δύο στο Κύπελλο επί της Ατλέτικο.

Νέο ντέρμπι ενόψει κόντρα στη Βιγιαρεάλ, με τους "μπλαουγκράνα" να περιμένουν από την τριάδα Μέσι-Νεϊμάρ-Σουάρες να συνεχίσει τα... μαγικά της. Σταθερά εκτός Βερμάλεν, Ντούγκλας.

Τελευταίος αγώνας
ΕΛΤΣΕ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-6
35' Πικέ, 55' πέν., 88' Μέσι, 69', 71' Νεϊμάρ, 93' Πέδρο

Από τις 2 Νοεμβρίου έχει να χάσει η Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα. "Τρέχει" ένα απίστευτο αήττητο σερί 10 αγωνιστικών, στις οποίες έχει πετύχει 7 νίκες. Έτσι διόρθωσε το κακό ξεκίνημα και βρίσκεται με άνεση στην εξάδα, και με αέρα 6 βαθμών από την 7η Μάλαγα.

Μετά το Κύπελλο και τη ρεβάνς με τη Χετάφε (όπου επικράτησε και πάλι με 1-0, αυτήν την φορά εκτός) πάει στο "Καμπ Νόου" με πίστη σε κάτι θετικό παρά τη μεγάλη φόρμα της αντιπάλου της. Δεν έχει προβλήματα ο Μαρθελίνο.

Τελευταίος αγώνας
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΛΕΒΑΝΤΕ 1-0
56' Βιέτο

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:
Αλμερία-Χετάφε Over
Σεβίλλη-Εσπανιόλ 1-1 (Η-Τ)
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 4-6 Goal





Βαθμολογία 2023-24