logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ενδιαφέροντα ζευγάρια…
 3/3/2015

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Στην φάση των «16» βρίσκεται το κύπελλο Γερμανίας. Οι ομάδες της τρίτης κατηγορίας και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αυτόματα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας σε κάθε κλήρωση με ομάδες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Στους μονούς αγώνες αν δεν κριθεί η πρόκριση σε ενενήντα λεπτά υπάρχει παράταση και αν και εκεί δεν υπάρχει νικητής τότε όλα κρίνονται στην διαδικασία των πέναλτι!

ΑΑΛΕΝ – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ
Με μεγαλύτερο πρόβλημα την επίθεσή της η Άαλεν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό. Ο κόουτς Στέφαν Ρούτενμπεκ προβληματίζεται με την εικόνα επιθετικά καθώς η ομάδα έχει σκοράρει τρεις φορές στα τελευταία επτά ματς χωρίς να έχει πετύχει νίκη.

Σημαντικές απώλειες υπάρχουν στο κέντρο του γηπέδου. Λείπει ο αμυντικός μέσος Χάιναουλτ και ο ακραίος μέσος Ντάγκφους. Θετική είδηση η επιστροφή του μέσο-επιθετικού Λούντβιγκ από τιμωρία και του κεντρικού μέσου Χόφμαν από ίωση.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΑΑΛΕΝ – ΑΝΟΒΕΡΟ 2-0
Με αυτογκόλ του Γκιουλσελάμ (24’) και τέρμα του Κλάους (59’) προκρίθηκε δίκαια απέναντι στο ακίνδυνο Ανόβερο.

Η ομάδα του Μάρκους Γκίσντολ άργησε αλλά, σιγά σιγά φαίνεται να βρίσκει τον εαυτό της μετά την διακοπή. Η Χόφενχαϊμ στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε εύκολα στο πρωτάθλημα την Μάιντς και δείχνει να βρίσκει καλή αγωνιστική ισορροπία μετά από καιρό!

Οι Σβέγκλερ και Σαλίχοβιτς είναι απόλυτα έτοιμοι καθώς ξεπέρασαν τα προβλήματά τους. Μοναδική απώλεια ο κεντρικός αμυντικός Σούλε αλλά λείπει αρκετό καιρό όπως και ο έμπειρος μέσος Χέρντλινγκ. Αναμένεται να παραταχθεί στην Σολτς Αρένα με το καλύτερο δυνατό σχήμα.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΦΣΒ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ 5-1
Εύκολη πρόκριση. Σκόραραν Σίπλοκ (23’), Βέστεργκαρντ (45+), Φιρμίνο (57’, 90’), Μοντέστ (72’). Μείωσε ο Σκέμπρι (80’).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ
Μετά την νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης κράτησε το μηδέν στην άμυνα και στο πρωτάθλημα στην νίκη απέναντι στην Φράιμπουργκ με 1-0. Ο κόουτς Ρότζερ Σμιντ με πρόκριση στο κύπελλο θα έχει ολοκληρώσει ένα δύσκολο δεκαήμερο με τρία εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σημαντικό πρόβλημα η τιμωρία του βασικού μέσο-επιθετικού Σον που είχε αποβληθεί στον προηγούμενο γύρο με το Μαγδεμβούργο. Μόνιμοι τραυματίες είναι οι Γεβντάι, Κρούζε και προστέθηκε στην λίστα και ο κεντρικός μέσος Κάστρο με πρόβλημα στον αστράγαλο.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 2-2 (4-5 πεν.)
Για το Μαγδεμβούργο σκόραραν Σίφκες (28’), Μπραντ (111’). Για την Μπάγερ οι Τσαλχάνογλου (3’), Παπαδόπουλος (116’). Η Λεβερκούζεν έπαιζε με παίκτη λιγότερο 45’… προκρίθηκε στα πέναλτι.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” του Κόστα Ρούνιαϊτς είναι σε ανοδική πορεία. Με την νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ μπήκαν στην πρώτη τριάδα, έχουν εξαιρετική ψυχολογία και ελπίζουν για δεύτερη σερί χρονιά να γιορτάσουν πρόκριση στους οκτώ μέσα στην ΜπαγιΑρένα… πέρσι τα κατάφεραν στην παράταση!

Σημαντικό νέο πρόβλημα για την Κάιζερσλαουτερν είναι ο τραυματισμός του βασικού κεντρικού αμυντικού Χάιντς. Νέο πρόβλημα και η απώλεια του αναπληρωματικού μέσου Τόμι! Ξεκουράστηκαν στο πρωτάθλημα και επιστρέφουν οι μέσοι Ντεμιρμπάι και Χόφμαν.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ – ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ 2-0
Μπήκε δυνατά και καθάρισε γρήγορα την πρόκριση με τα δύο γκολ του Χόφμαν (12’, 22’).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΔΡΕΣΔΗΣ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας, απέναντι στην ουραγό Ρέγκενσμπουργκ ήθελε να διώξει την κρίση και τα κατάφερε… δύσκολα. Μετά από τέσσερις σερί ήττες πέτυχε την πρώτη νίκη της μετά την διακοπή και πάει με καλύτερη ψυχολογία στον αγώνα με την Ντόρτμουντ.

Μέχρι στιγμής έχει αποκλείσει Σάλκε και Μπόχουμ αλλά απέναντι στην φορμαρισμένη Ντόρτμουντ η αποστολή είναι δύσκολη. Ο κόουτς Νέμετ έχει πολύ δουλειά και δύο απώλειες από την ομάδα καθώς είναι εκτός ο βασικός μέσος Χάρτμαν και ο νεαρός επιθετικός Μπάουμαν.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΔΡΕΣΔΗΣ – ΜΠΟΧΟΥΜ 2-1 παρ.
Ωραίο παιχνίδι με την Δρέσδη να προκρίνεται στην παράταση. Με γκολ του Έλερς (61’, 94’) ανέτρεψε το 0-1 του Τερόντε (54’).

Στο ντέρμπι με την Σάλκε έκανε την καλύτερη εμφάνισή της φέτος. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε 31 τελικές προσπάθειες για να πάρει την δίκαιη νίκη στο τοπικό ντέρμπι! Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που φυσικά έχει στους στόχους της και το κύπελλο!

Συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα ο Παπασταθόπουλος που λογικά δεν θα ρισκάρει να παίξει με την Δρέσδη. Εκτός αγώνων για τον Γιούργκεν Κλοπ είναι και οι Πίστσεκ, Ντουρμ και Γκροσκροϊτς.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΣΑΝ ΠΑΟΥΛΙ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 0-3
Πολύ εύκολη πρόκριση για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με γκολ των Ιμόμπιλε (33’), Ρόις (44’), Κάγκαουα (86’).

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΟΛΩΝΙΑ
Στην Μπουντεσλίγκα προσπαθεί να κρατηθεί με την άμυνα στην κατηγορία. Πάλεψε αλλά έχασε 1-0 από την Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ έχει μόνο δύο νίκες στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια. Δώδεκα αγώνες με τους περισσότερους να κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Επιστρέφει ο κεντρικός αμυντικός Τορεχόν που είναι τιμωρημένος στο πρωτάθλημα. Σίγουρα απουσιάζει ο επιθετικός Πέτερσεν και οι αμυντικοί Κεμπφ, Στάνκο. Ακολουθεί κρίσιμο εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα. Ο κόουτς Στράιχ σκέφτεται την ξεκούραση των μέσων Φραντς, Ντέλι, Κλάους που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΜΟΝΑΧΟ 1860 – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 2-5
Εύκολη πρόκριση. Σκόραραν Φράις (25’), Μεχμέντι (59’, 64’, 89’) και Σμιντ (84’). Για τους Βαυαρούς οι Ράμα (16’), Οκότι (69’).

Οι “τράγοι” γνώρισαν συντριβή στο πρωτάθλημα με 4-1 από την Μπάγερν Μονάχου… αναμενόμενο! Η ομάδα του Πέτερ Στούγκερ βρίσκεται πλέον μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Η Κολωνία είναι χωρίς νίκη σε πέντε αγώνες. Οι δύο ομάδες δεν έχουν και μεγάλες διαφορές αγωνιστικά με την επίθεση μεγάλο πρόβλημά τους.

Τιμωρημένος για τον αγώνα ο μέσο-επιθετικός Πέσκο. Τραυματίες οι Γκέρχαρντ (μέσο-επιθετικός) και Χέλμες (επιθετικός). Το 4-4-2 διατηρεί ο κόουτς Στούγκερ που ψάχνει λύση στο πρόβλημα του γκολ! Καλή άμυνα… κακή επίθεση.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΟΛΩΝΙΑ 0-0 (1-4 πεν.)
Προκρίθηκε στα πέναλτι σε παιχνίδι που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 71ο λεπτό. Ήρωας ο τερματοφύλακας Χορν.

Εκτίμηση
Ααλεν-Χοφενχάϊμ Over
Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν 2-3 goal
Φράϊμπουργκ-Κολωνία 2