logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

«Δοκιμασία» για Χιχόν
 29/3/2015

ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ
Σε ελεύθερη πτώση η Οσασούνα, έχασε και στην Τενερίφη και πλέον αριθμεί ήττες και μία ισοπαλία στα οχτώ τελευταία παιχνίδια της. Η ομάδα της Παμπλόνα είναι εμφανώς επηρεασμένη από όσα εξωαγωνιστικά την ταλανίζουν... Πολλά τα προβλήματα ενόψει Χιχόν, παρά τις επιστροφές των Βουγιαντίνοβιτς (αμυν.), Ρομπέρτο Τόρες (χαφ) που εξέτισαν. Οι μέσοι Νεκουνάμ, Χοσέ Γαρθία είναι τιμωρημένοι, με τον πρώτο να λείπει και στην Εθνική, όπως και οι Ανσαριφάρντ (επιθ.), Λοέ (χαφ). Επιστρέφει έξι μήνες μετά ο στόπερ Λοτιέ.

Γκέλα για την Σπόρτινγκ Χιχόν την περασμένη εβδομάδα, καθώς παραχώρησε ισοπαλία στο "Μολινόν" στην Ουέλβα που μάχεται για την παραμονή και δεν μπόρεσε έτσι να εκμεταλλευτεί την ήττα της Μπέτις και να βρεθεί μόνη πρώτη. Μοιράζεται την κορυφή μαζί της και πάει στην Παμπλόνα με κάποια πίεση, καθώς έχει μόνο μία νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς, και χωρίς τους μέσους Χουάν Μουνίθ (τιμωρία) και τον Ντι (Εθνική). Έχασε προπονήσεις ο γκολκίπερ Αλμπέρτο Γαρθία, αλλά αναμένεται να παίξει.

ΜΙΡΑΝΤΕΣ-ΧΙΡΟΝΑ
Με ένα βαθμό έφυγε από την έδρα της Αλμπαθέτε η Μιραντές την περασμένη εβδομάδα. Έχει διαφορά... ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού (+10) και δείχνει σε ανάκαμψη: έχει μία ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς. Παραμένει πάντως το πρόβλημα στο γκολ. Φιλοξενεί τώρα τη Χιρόνα χωρίς τον επιθετικό Πέδρο Μαρτίν που είναι τιμωρημένος, αλλά με επιστροφές για τον Τεράθας, καθώς οι μέσοι Ρούπερ και Καρνίθερ εξέτισαν τις ποινές τους.

Νέα γκέλα για τη Χιρόνα, η οποία δεν αξιοποίησε ούτε το δεύτερο σερί εντός έδρας ματς, μένοντας ξανά στην ισοπαλία, αυτή τη φορά στο καταλανικό ντέρμπι με τη Σαμπαντέλ. Αν και είναι χωρίς νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές, αν και έχει μόνο μία νίκη στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, η Χιρόνα απέχει μόνο ένα τρίποντο από τη δυάδα, ενώ είναι σταθερά στα πλέι οφ. Πάει στο "Αντούβα" με στόχο να επιστρέψει στις επιτυχίες. Παραμένουν εκτός Ζουνκά, Μπόρδας, Ντ. Γαρθία.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΑΛΚΟΡΚΟΝ
Σημεία ζωής από τη Σαραγόσα που επέστρεψε στις νίκες με "διπλό" επί της Σανταντέρ. Είχε πέντε αγωνιστικές να κερδίσει και με το τρίποντο αυτό απέχει μόλις ένα βαθμό από την Πονφεραντίνα, με την οποία ουσιαστικά δίνει μάχη για μία θέση στα πλέι οφ. Στο ματς με την Αλκορκόν οφείλει να δώσει συνέχεια παρά τις απουσίες των τιμωρημένων Μπόρχα, Λόλο και των Μπόνο (τερμ.), Βαγέχο (χαφ) λόγω Εθνικών. Από την άλλη γλίτωσε την τιμωρία ο γκολκίπερ Αλκολέα, ενώ εξέτισαν Καμπρέρα (αμυν.), Ντόρκα (χαφ) και αποθεραπεύτηκαν οι μέσοι Μπάσια, Ρομέρο.

Επιβεβαίωσε την πολύ καλή της κατάσταση απέναντι στην Μπαρτσελόνα Β' η Αλκορκόν και με τη νίκη της διεύρυνε το αήττητο σερί της στις πέντε αγωνιστικές. Θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και στη Σαραγόσα, όπου πάντως έχει δύσκολο έργο. Επιστρέφει στον πάγκο μετά την τιμωρία των 3 αγωνιστικών ο κόουτς Χοσέ Μπορδαλάς. Εξέτισε και ο μέσος Αντόνιο Μαρτίνεθ. Παραμένουν πιθανότατα εκτός Ιρίμπας (μπακ), Αντερσον, Ουσέρο, Φεμενία (μέσοι).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β'-ΤΕΝΕΡΙΦΗ
Συνεχίζεται η κατρακύλα της Μπαρτσελόνα Β' και μετά την αλλαγή προπονητή και την προαγωγή του Βινιάλς από την τρίτη στη δεύτερη ομάδα. Οι "μπλαουγκράνα" έχασαν και από την Αλκορκόν και παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη. Υποδέχονται τώρα την Τενερίφη και έχουν ανάγκη την επιστροφή στις νίκες μετά από επτά άκαρπες. Πολλά τα προβλήματα: Μπανιάκ (αμυν.) και Ορτολά (τερμ.) είναι τιμωρημένοι, Οντόα (τερμ.), Ντιανιέ, Χαλίλοβιτς, Σάμπερ (μέσοι), Μουνίρ (επιθ.) είναι διεθνείς. Εξέτισε ο μέσος Έντγκαρ Ιέ.

Από μία σημαντική νίκη επί της Οσασούνα προέρχεται η Τενερίφη, σημαντική, αφού μ' αυτή ξέφυγε επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Αήττητη εδώ και επτά αγωνιστικές η Τενερίφη, έχει καταφέρει μ' αυτό το σερί να απομακρύνει τον κίνδυνο. Θέλει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της και να φύγει με το "διπλό" από τη Βαρκελώνη. Παίζει ο αρχισκόρερ Ντιέγκο Ιφράν (9 γκολ), αφού δεν τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή. Στην Εθνική ο βασικός γκολκίπερ Ντάνι Ερνάντες, στη θέση του Αμπάντ (8 συμμ.).

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ-ΜΑΓΙΟΡΚΑ
Με ένα βαθμό έφυγε από το καταλανικό ντέρμπι με την Χιρόνα η Σαμπαντέλ, η οποία πάντως παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας. Η Σαμπαντέλ είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία ματς, αλλά οι τρεις σερί ισοπαλίες δεν της επιτρέπουν να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, όπου παραμένει καθηλωμένη. Τα θετικά αποτελέσματα πάντως δημιουργούν καλή ψυχολογία και μ' αυτή όπλο η καταλανική ομάδα θα προσπαθήσει για το τρίποντο κόντρα στη Μαγιόρκα.

Από δύο σερί ήττες προέρχεται η Μαγιόρκα και οι δύο μάλλον απρόσμενες, από Αλαβές εκτός και Γιαγκοστέρα εντός. Θεωρητικά βατό είναι το έργο της και κόντρα στη Σαμπαντέλ, αλλά βατό ήταν και στα προηγούμενα ματς όπου τα... θαλάσσωσε και έμεινε πάλι πίσω στη μάχη για τα πλέι οφ. "Θα είναι λάθος να πάμε χαλαρά στο Σαμπαντέλ", είπε ο Σίσκο. Ο αμυντικός Τρουγιόλς δεν παίζει λόγω τιμωρίας.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:
Σαραγόσα – Αλκορκόν 1
Μπαρτσελόνα Β – Τενερίφη Over
Μιράντες -Χιρόνα 2





Βαθμολογία 2023-24