logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για το ριπίτ η Άρσεναλ!
 30/5/2015

Τι ισχύει
Η ποδοσφαιρική σεζόν στην Αγγλία τελειώνει όπως κάθε χρόνο με τον τελικό του Κυπέλλου, που διεξάγεται το Σάββατο (30/5) ανάμεσα σε Άρσεναλ και Άστον Βίλα. Ο τελικός είναι μονός και διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, οπότε σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90 λεπτά θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση, ενώ αν δεν αναδειχτεί και πάλι νικητής θα υπάρξει διαδικασία των πέναλτι.

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
Η Άρσεναλ κατάφερε να τελειώσει το πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας την απ’ ευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η σεζόν δεν θα είναι επιτυχημένη αν δεν τελειώσει με την κατάκτηση ενός τροπαίου. Οι «κανονιέρηδες» υπερασπίζονται τον περσινό τους τίτλο στο Κύπελλο ως φαβορί απέναντι στην Άστον Βίλα, την οποία η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κέρδισε δύο φορές φέτος στο πρωτάθλημα.

Μόνο ένα πρόβλημα αντιμετωπίζει η Άρσεναλ για τον τελικό, καθώς δεν πρόκειται να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού στο γόνατο ο επιθετικός Γουέλμπεκ.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΑΡΣΕΝΑΛ 1-2 (παρ.)
Ο Σάντσες με δύο γκολ στο 39’ και το 105+1’ έδωσε την πρόκριση στην Άρσεναλ, η Ρέντινγκ σκόραρε με τον ΜακΚλίρι στο 54’.

Η Άστον Βίλα πέρασε πολλές περιπέτειες, όμως ολοκληρώνει καλά τη σεζόν, καθώς κατάφερε να μείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ διεκδικεί και το Κύπελλο. Ο Τιμ Σέργουντ, ως πρώην παίκτης και προπονητής της Τότεναμ θα ήθελε πολύ να πάρει το τρόπαιο από τα χέρια της Άρσεναλ και ποντάρει σε μεγάλο βαθμό στην εκτελεστική δεινότητα του φορμαρισμένου Μπεντέκε.

Ο επιθετικός Κόζακ εκτός, όπως και ο μπακ Κλαρκ. Αμφίβολος ο μεσοαμυντικός Χερντ, αναμένεται να επιστρέψει ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Γκίβεν, ο μέσος Ρίτσαρντσον και ο μπακ Οκόρε.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2-1
Η Λίβερπουλ προηγήθηκε στο 30’ με τον Κουτίνιο, αλλά οι Μπεντέκε (36’) και Ντελφ (54’) έδωσε την πρόκριση στη Βίλα με ανατροπή.

Εκτίμηση
Αρσεναλ-Αστον Βίλα 2-3 Goal