logo as
   [190] ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ ΑΘΛΕΤΙΚ - ΓΟΥΟΤΕΡΦΟΡΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 1-1  [200] ΝΙΣ - ΛΟΡΙΑΝ 2-0  [197] ΚΑΛΙΑΡΙ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2-1  [177] ΑΑΡΑΟΥ - ΤΟΥΝ Final 3-0  [178] ΣΙΟΝ - ΣΤΑΝΤΕ ΝΙΟΝ Final 1-0  [183] ΡΕΤΖΙΑΝΑ - ΚΟΖΕΝΤΣΑ ΚΑΛΤΣΙΟ 0-3  [193] ΚΕΡΙ - ΑΘΛΟΟΥΝ ΤΑΟΥΝ 1-2  [202] ΡΙΟ ΑΒΕ - ΑΡΟΥΚΑ Half 1-0  [189] ΝΤΕΡΙ ΣΙΤΙ - ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ 0-2  
 
 
 
 
 
 
 

Εμπιστοσύνη στις έδρες!
 30/5/2015

ΤΟΡΟΝΤΟ-ΣΑΝ ΧΟΣΕ 3504 χλμ.
Το γρήγορο γκολ του συνήθη ύποπτου Τζιοβίνκο από το πέμπτο λεπτό έμελλε να κρίνει υπέρ του Τορόντο την αναμέτρηση με το Πόρτλαντ, με τους Καναδούς να διατηρούνται στις θέσεις πλέι οφ. Under τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία του παιχνίδια, ενώ έχει δώσει τα οκτώ από τα πρώτα δέκα ματς της σεζόν εκτός έδρας. Νοκ άουτ οι βασικοί Μπέντικ (γκολκίπερ), Κάλντγουελ (στόπερ) και Αλτιντορ (επιθετικός).

Το Σαν Χοσέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ορλάντο, στο οποίο παραχώρησε ισοπαλία με 1-1. Αν και οι συνθήκες το ευνοούσαν, καθώς πήρε αριθμητικό αβαντάζ στο 52’, η υπεροχή του δεν καρποφόρησε καθώς δέχθηκε γκολ με πέναλτι και απλώς έφτασε στην ισοφάριση με τον ίδιο τρόπο. Μετράει οκτώ συνεχόμενα under. Απουσιάζουν οι Φράνσις (αριστερός μπακ), Πιεράτσι (μέσος), Εμεγκάρα (φορ) και ακόμη τρεις μακροχρόνιοι τραυματίες.

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ-ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ 1305 χλμ.
Δεύτερη διαδοχική ήττα γνώρισε το Βανκούβερ, που έφυγε με άδεια χέρια από την έδρα του Κολοράντο χάνοντας την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή της Δύσης. Οι Καναδοί δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα σε δεύτερο συνεχόμενο ματς και μοιραία υπέκυψαν με γκολ που δέχθηκαν στις αρχές της επανάληψης. No goal τα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια. Αμφίβολος ο βασικός στόπερ Ροντρίγκες, χωρίς άλλα προβλήματα.

Το Σολτ Λέικ πάλεψε όμως δεν απέφυγε την ήττα στην έδρα του Λος Αντζελες κι έτσι παραμένει στις μεσαίες θέσεις της Δύσης. Οι «βασιλικοί» βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας, έχοντας μοιραίο τον Ολάβε που υπέπεσε σε πέναλτι (ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε κιόλας), πάντως στη μεγαλύτερη διάρκεια είχαν την –ανούσια- υπεροχή. Πέρα από τον τιμωρημένο στόπερ, θα απουσιάσει ο έτερος κεντρικός αμυντικός Σούλερ.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ-ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΓΙΟΥΝ. 197 χλμ.
Η Ουάσινγκτον δεν απέφυγε την ήττα στην έδρα του Πόρτλαντ, ωστόσο διατηρείται στην κορυφή της Ανατολής. Δεδομένη πάντως η αγωνιστική της πτώση, έχοντας μόνο μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Είναι πολύ δυνατή στην αήττητη έδρα της, όπου μετράει τέσσερις νίκες σε επτά αγώνες. Αμφίβολοι ο μέσος Φαρφάν και ο βασικός επιθετικός Εσπίντολα, νοκ άουτ ο βασικός χαφ Ντε Λεόν και μακροχρόνια ο επιθετικός Τζόνσον.

Με μεγάλο διπλό απέδρασε η Φιλαδέλφεια από την έδρα της ισχυρής Νέας Υόρκης, κατακτώντας δεύτερη συνεχόμενη νίκη (κι ενώ είχαν προηγηθεί τέσσερις κολλητές ήττες). Πάντως η Γιούνιον στάθηκε αρκετά τυχερή, ιδίως με τα δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, προτού ρίξει τον αντίπαλο στο καναβάτσο. Εχει τέσσερα διαδοχικά no goal. Αμφίβολοι οι Μπλέικ (αναπληρωματικός γκολκίπερ), Γκάντις (μπακ), Βιτόρια (στόπερ) και Λαχούντ (μέσος), απουσιάζει ο μέσος Κρουζ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΙΤΙ-ΧΙΟΥΣΤΟΝ 2619 χλμ.
Η Νέα Υόρκη Σίτι υπέστη την έβδομη ήττα στα εννιά τελευταία παιχνίδια, υποκύπτοντας αυτή τη φορά στην έδρα του Σολτ Λέικ. Η νεοσύστατη ομάδα έχει μείνει με μόλις μία νίκη σε 12 αγωνιστικές. Από δοκιμαστικά τεστ περνάει ο διεθνής Αμερικανός στόπερ Ονιέγου (πρώην Σταντάρ Λιέγης και Μίλαν). Εξέτισε ο μπακ Αλεν, αμφίβολοι οι βασικοί Γουίλιαμς (μπακ) και Γκραμπαβόι (μέσος), δεν υπολογίζονται οι αναπληρωματικοί Τζον (στόπερ) και Τέιλορ (επιθετικός).

Μετά από δύο διαδοχικές νίκες, το Χιούστον υπέκυψε στις καθυστερήσεις στην έδρα του Λος Αντζελες χωρίς πάντως να αξίζει καλύτερης τύχης. Οι Ντινάμο υποχρεώθηκαν σε αμυντικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα, ενώ επιθετικά απείλησαν ελάχιστα τους πρωταθλητές -έχοντας τη μοναδική μεγάλη τους ευκαιρία στο… 89’. «Μας πονάει ο τρόπος που ηττηθήκαμε» ανέφερε απογοητευμένος ο Ιρλανδός τεχνικός Οουεν Κόιλ που και σε αυτό το παιχνίδι διαθέτει πλήρη αποστολή.

ΟΡΛΑΝΤΟ-ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ 1526 χλμ.
Το Ορλάντο στάθηκε όρθιο στην Καλιφόρνια, κρατώντας στην ισοπαλία το Σαν Χοσέ. Αναγκάστηκε να παίξει σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, παρόλα αυτά μπόρεσε να προηγηθεί με πέναλτι ενώ δέχθηκε την ισοφάριση με τον ίδιο τρόπο. Η νεοσύστατη ομάδα παίζει σταθερά καλά και πλέον πέραν των εντυπώσεων κερδίζει και βαθμούς. Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ/χαφ Σέι, τραυματίες οι βασικοί Κολέν (στόπερ), Μολίνο (μεσοεπιθετικός), Ριμπέιρο (μεσοεπιθετικός) και κάποιοι αναπληρωματικοί. Το Κολόμπους έχασε μέσα από την αγκαλιά του τη νίκη απέναντι στο Σικάγο, για να απομακρυνθεί περαιτέρω από τις πρώτες θέσεις της Ανατολής. Με τον μόνιμο σκόρερ Καμαρά να σκοράρει δις, οι Κρου φάνηκε να βάζουν τα θεμέλια για την επικράτηση, ωστόσο ο αντίπαλος μπήκε γρήγορα και πάλι στο ματς και έκανε τη ζημιά στις καθυστερήσεις. Εξέτισε ο βασικός χαφ Σαϊντ, αμφίβολος ο επιθετικός Φίνλεϊ αναμένεται να απουσιάσει ο βασικός κεντρικός χαφ Τραπ.

ΣΙΚΑΓΟ-ΜΟΝΤΡΕΑΛ 1215 χλμ.
Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε το Σικάγο να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα του Κολόμπους, μένοντας στο 2-2 για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική. Οι Φάιαρ έδειξαν χαρακτήρα, καθώς στις αρχές της επανάληψης βρέθηκαν να υπολείπονται δύο τερμάτων όμως αντέδρασαν και πήραν έναν ανέλπιστο βαθμό, καθώς ο αντίπαλος είχε και πολλές περισσότερες χαμένες ευκαιρίες. Παραμένει χωρίς ισοπαλία εντός έδρας. Μακροχρόνια τραυματίες οι Στέφενς (μέσος), Μαγκί και Νιάρκο (επιθετικοί).

Δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του το Μόντρεαλ, που επιβλήθηκε του Ντάλας δίνοντας συνέχεια στον θρίαμβο επί του Σολτ Λέικ. Οι Καναδοί έχουν δώσει μόλις επτά αγώνες πρωταθλήματος, καθώς είχαν παράλληλες υποχρεώσεις στο CONCACAF Τσάμπιονς Λιγκ (όπου έφτασαν στους τελικούς). Over τα πέντε τελευταία του παιχνίδια, ενώ δεν έχει σκοράρει στις τρεις εξορμήσεις του έως τώρα. Εκτός οι βασικοί Καμαρά (δεξιός μπακ), Οντούρο (εξτρέμ) και Κούπερ (φορ) και αρκετοί μακροχρόνιοι τραυματίες.

ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ-ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΑΪΜΠΕΡΣ 1990 χλμ.
Το αήττητο πέντε αγώνων (με τέσσερις ισοπαλίες πάντως) διεκόπη για το Κολοράντο που έφυγε με άδεια χέρια από τη σκληρή έδρα του Σιατλ. Οι Ράπιντς, που παραμένουν κολλημένοι στην τελευταία θέση της Δύσης, δέχθηκαν γκολ νωρίς και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν παρότι είχαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες κυρίως στην επανάληψη. Εχει μόνο μία νίκη σε έξι εντός έδρας αγώνες. Εκτός πλάνων οι μέσοι Σάρβας, Χέρστον και ΛαΜπρόκα.

Μετά από δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες, το Πόρτλαντ υπέταξε την Ουάσινγκτον για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της Δύσης. Οι Τάιμπερς μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πήραν κεφάλι στο σκορ από το έκτο λεπτό κιόλας, προβάδισμα που υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους έχοντας και σύμμαχο την τύχη σε αρκετές περιπτώσεις. Την επανεμφάνισή του πραγματοποίησε ο αρχηγός Τζόνσον (μέσος) που απείχε από τον Σεπτέμβριο, αμφίβολος ο βασικός μέσος Βάλερι.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:
Βανκούβερ – Σολτ Λεικ 1
Ουάσινγκτον – Φιλαδέλφεια 1
Νέα Υόρκη Σίτι – Χιούστον Over





Βαθμολογία 2024