logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Αμφίρροπες κόντρες
 5/7/2015

ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ – ΒΙΚΙΝΓΚ
Έλαβε τέλος το νικηφόρο σερί των τριών αγωνιστικών για την ομάδα του Μπιορν Πέτερ Ίνγκεμπρετσεν μετά την ήττα στην έδρα της Στάμπεκ με 3-2. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά ισοφάρισε με δυο γρήγορα γκολ στις αρχές της επανάληψης. Πάνω που πίστεψε ότι ισορρόπησε το ματς, ήρθε το τρίτο γκολ στο 58’ χωρίς να μπορέσει να απαντήσει εκ νέου. Τιμωρημένος ο αποβληθείς στο 82’ μέσος Μοχάμεντ Αμπού (14 συμ.).

Η νίκη στα πέναλτι επί της Κρίστιανσουντ στο κύπελλο δεν επηρέασε από άποψη κούρασης την ομάδα του Σελ Γιόνεβρετ, καθώς ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Σάρπσμποργκ επικρατώντας εντός έδρας με 3-1. Προηγήθηκε προς το τέλος του ημιχρόνου, ισοφαρίστηκε στο 42’, πέτυχε όμως δύο απανωτά γκολ στις αρχές της επανάληψης. Μετράει δύο σερί νίκες και πέντε συνεχόμενα Over, ενώ εκτός έδρας έχει τρία σερί Over. Δεν αναφέρεται κάποιο νέο αγωνιστικό πρόβλημα.

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ – ΜΙΟΝΤΑΛΕΝ
Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί των τριών αγωνιστικών η ομάδα του Τροντ Φρέντρικσεν, αφού έφυγε ηττημένη από την έδρα της Σταρτ με 3-1. Έμεινε πίσω με το «καλημέρα» (2’), δέχθηκε δεύτερο στο 21’, για να μειώσει προσωρινά ένα λεπτό αργότερα, στη συνέχεια είχε κάποιες ευκαιρίες, εντούτοις η χαριστική βολή της δόθηκε στο 85’. Μετράει τέσσερα σερί G/G, όπως και τρία στα τέσσερα εντός έδρας. Χωρίς νέα προβλήματα.

Νέα ισοπαλία, για την ομάδα του Βέγκαρντ Χάνσεν μετά το εντός έδρας 2-2 που παραχώρησε στη Σάντεφιορντ. Μάλιστα θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με την εξέλιξη του αγώνα, αφού βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο ημίχρονο και έως το 84’, ενώ το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στις καθυστερήσεις. Μετράει τρεις σερί ισοπαλίες, όλες με γκολ, επτά στα οκτώ ματς ήταν G/G, όπως και τα πέντε στα έξι ματς εκτός έδρας.

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ – ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ
Χαράς ευαγγέλια για την ομάδα του Γιαν Χάλβορ Χάλβορσεν, η οποία πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της χρονιάς, καθώς επιβλήθηκε στο Όσλο της Βαλερένγκα με 2-1. Η νίκη αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς ήρθε με ανατροπή, με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, το δεύτερο στις καθυστερήσεις και ενώ είχε μείνει πίσω στο σκορ στην αρχή της επανάληψης. Μετράει πέντε συνεχόμενα Over, όπως και τα έξι στα επτά ματς εντός έδρας.

Στην κορυφή παρέμεινε η Ρόζενμποργκ παρά το γεγονός ότι σκόνταψε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μόλντε, με την οποία μοιράστηκε βαθμούς και εντυπώσεις με 1-1. Προηγήθηκε με γκολ του Σέντερλουντ στο 32’, αλλά η χαρά της κράτησε μόλις δυο λεπτά, δεχόμενη την ισοφάριση με αυτογκόλ. Στη συνέχεια έχασε πολλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, αρκούμενη στον πόντο. Τα τέσσερα τελευταία είχαν 2-3 γκολ, ενώ εκτός έξι στα επτά ήταν Over.

ΟΝΤ – ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ
Συνεχίστηκε το αήττητο σερί για την ομάδα του Νταγκ Άιλεφ Φάγκερμο, με μία ακόμη ισοπαλία, καθώς έφυγε από την έδρα της Λίλεστρομ με το 1-1. Προηγήθηκε στο σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους, πίστεψε πως μπορεί να κάνει το διπλό, ισοφαρίστηκε όμως στις αρχές της επανάληψης με πέναλτι και αρκέστηκε να παίξει συντηρητικά στη συνέχεια για να διασφαλίσει τον πόντο. Αήττητη οκτώ αγωνιστικές με έξι ισοπαλίες, όπως και τα τρία τελευταία εντός.

Ήττα σοκ για την ομάδα του Κιέτιλ Ρέκνταλ, αφού έφυγε με άδεια χέρια από την εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπόντο Γκλιμτ χάνοντας με 1-2. Προηγήθηκε στις αρχές της επανάληψης, έδειξε να παίρνει τον έλεγχο, δεν κατάφερε όμως να διπλασιάσει, ενώ δέχτηκε δυο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάνοντας σημαντικό έδαφος στη μάχη της κορυφής. Χωρίς νίκη στα τρία τελευταία, έξι στα επτά τελευταία ήταν Over, ενώ εκτός παραμένει αήττητη (4-3-0).

ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ – ΤΡΟΜΣΟ
Τη νίκη μέσα από τα χέρια της έχασε η ομάδα του Λαρς Μπόχινεν, αρκούμενη τελικά στην ισοπαλία στην έδρα της Μιοντάλεν με 2-2. Μπήκε πολύ δυνατά και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με ισάριθμα γκολ του Κίρκεβολντ, ένα στα μισά και άλλο ένα στα τέλη του α’ ημιχρόνου, φάνηκε όμως κουρασμένη μετά το 75’ και λύγισε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Χωρίς νίκη στα έντεκα τελευταία, τα εννέα εκ των οποίων έληξαν Over.

Άμεση ανάκαμψη για την ομάδα του Στάιναρ Νίλσεν, καθώς μετά την ήττα από τη Στρόμσκγοντσετ, υπέταξε τη Χάουγκενσουντ με 2-0 εντός έδρας. Άγχωσε πάντως τους οπαδούς της, αφού παρότι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, έπρεπε να φτάσει το 80’ για να ανοίξει το σκορ. Τα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια είχαν 2-3 γκολ, ενώ εκτός έδρας τέσσερα στα πέντε πιο πρόσφατα ματς ήταν G/G. Χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα.