logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Εκτός έδρας αποστολές
 5/7/2015

ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ – ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ
Με ήττα τελείωσε τις υποχρεώσεις της πριν τη διακοπή η ομάδα του Χανς Έκλουντ, καθώς έφυγε με το εις βάρος της 2-0 από την έδρα της Φάλκενμπεργκ. Η εμφάνιση της ήταν μετριότατη και ουσιαστικά πλήρωσε ένα κενό στην απόδοση της στα μισά του α’ ημιχρόνου. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα ενώ τρία στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ήταν G/G. Τιμωρημένος ο τοπ σκόρερ Χακίμ Αράμπα (13 συμ., 6 γκολ).

Μετά την ήττα από την Γκέτεμποργκ η ομάδα του Μάγκνους Χάγκλουντ ήθελε άμεση επιστροφή στις νίκες και το πέτυχε με εμφατικό τρόπο, ήτοι την εντός έδρας νίκη επί της Γκέφλε με 5-1. Προηγήθηκε με τον Κλάεσον και το γκολ που δέχτηκε στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου μάλλον την πείσμωσε, καθώς στην επανάληψη «πυροβολούσε» αδιακρίτως. Πέντε στα έξι τελευταία ήταν G/G και Over. Τιμωρημένος ο μέσος Άντερς Σβένσον (13 συμ., 2 ασίστ).

ΚΑΛΜΑΡ – ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ
Ο επιμένων νικά λέει ο λαός, όμως στην περίπτωση της ομάδα του Πέτερ Σβερντ αυτό μετατρέπεται σε επιμένων ανταμείβεται, καθώς έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Σούντσβαλ με 1-1. Είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της «λευκής» ισοπαλία, όμως δέχτηκε γκολ στο 90’. Παρά ταύτα δεν το έβαλε κάτω και δικαιώθηκε ισοφαρίζοντας δυο λεπτά αργότερα. Τα πέντε τελευταία έληξαν όλα G/G. Ετοιμοπόλεμος πλέον ο μέσος Ράσμους Ελμ.

Με ισοπαλία πήγε στη διακοπή η ομάδα του Αντρέας Αλμ, αφού έφυγε από την έδρα της Χάκεν με το στείρο 0-0. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν περισσότερο στο α’ ημίχρονο και τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο στην επανάληψη, χωρίς ωστόσο να παραβιαστεί κάποια από τις δυο εστίες. Παραμένει αήττητη στα τέσσερα τελευταία. Αμφίβολος είναι ο αμυντικός Σάουλι Βαϊσάνεν (6 συμ., 1 γκολ).

ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ
Πολύ κοντά σε μια σπουδαία νίκη βρέθηκε η ομάδα του Ρότζερ Φραντζέν, αλλά τελικά αρκέστηκε στην εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Κάλμαρ με 1-1. Το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο, όμως οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 90’. Δυο λεπτά αργότερα όμως ήρθε μια τραγική αδράνεια να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία, ενώ τα τέσσερα τελευταία ήταν Under. Τιμωρημένος ο μέσος Ρόμπερτ Λούντστρεμ (13 συμ., 1 γκολ).

Στο τελευταίο παιχνίδι δικαιολόγησε γιατί βρίσκεται εδώ και καιρό στην κορυφή της βαθμολογίας, περνώντας νικηφόρα από την έδρα της Χάμαρμπι με 1-0. Μπορεί να άγχωσε τους οπαδούς της, καθώς σκόραρε στα τελευταία λεπτά, όμως αυτό που έχει σημασία είναι το τρίποντο. Παραμένει αήττητη στα δέκα τελευταία, μετρώντας οκτώ νίκες, ενώ εκτός έδρας τέσσερα από τα έξι ήταν N/G και Under. Τιμωρημένος ο μέσος Τόμας Ρόγκνε (11 συμ., 1 γκολ).

ΧΑΚΕΝ – ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ
Μάλλον ευχαριστημένη θα πρέπει να είναι η ομάδα του Πέτερ Γκέρχαρντσον μετά την εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία που παραχώρησε στην ΑΪΚ. Έδειξε δυο πρόσωπα, μια και στο α’ ημίχρονο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες. Στην επανάληψη όμως δέχτηκε πίεση και περιορίστηκε περισσότερο στα αμυντικά της καθήκοντα. Αυτό ήταν το τέταρτο σερί ματς που αγνοεί τη νίκη, όλα Under. Τιμωρημένος ο μέσος Λέονταρντ Ζούτα (13 συμ., 1 ασίστ).

Μετά από δυο άκαρπες προσπάθειες η ομάδα του Χένρικ Λάρσον επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα με το εντός έδρας 3-0 επί της Ατβίνταμπεργκ. Ο Τζόρνταν Λάρσον, γιός του προπονητή της ομάδας, άνοιξε το σκορ σε μια από τις πρώτες επιθέσεις και αυτό έλυσε τα πόδια των συμπαικτών του. Λίγο πριν την ανάπαυλα πέτυχαν και δεύτερο και εδραίωσαν τη νίκη τους. Τρία στα τέσσερα τελευταία ματς έληξαν N/G. Δεν αντιμετωπίζει νέα αγωνιστικά προβλήματα.





Βαθμολογία 2024