logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μεγάλο ντέρμπι στην Ζυρίχη!
 2/8/2015

ΛΟΥΓΚΑΝΟ-ΒΑΝΤΟΥΖ
Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η νεοφώτιστη Λουγκάνο, που υπέστη δεύτερη ήττα στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, αυτήν την φορά με 3-2 εντός από την Τουν. Πάντως ο τεχνικός, Ζέμαν υποστήριξε: «Δεν μπορώ να καταλάβω την κριτική που ασκείται. Η ομάδα μου έδειξε ότι διαθέτει… καρύδια και λείπει απλώς το θετικό αποτέλεσμα». Αγωνιστικά, εξέτισε και επιστρέφει ο Γιοσίποβιτς (φορ). Αμφίβολος ο Δώνης (φορ) ενώ δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής οι νεοαποκτηθέντες Σούσντζαρ (φορ), Ντάτκοβιτς (στόπερ) και Κούλινα (χαφ).

Προηγήθηκε δυο φορές στο σκορ αλλά τελικά παραχώρησε ισοπαλία με 2-2 εντός στην Ζυρίχη. Κενά στα μετόπισθεν έχει διαπιστώσει ο τεχνικός, Τζόρτζιο Κοντίνι που ψάχνει λύσεις ενόψει και των αναμετρήσεων (που ξεκίνησαν την Πέμπτη) με την γνώριμη Τουν για τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Για τα αγωνιστικά, και πάλι θα μείνουν εκτός οι Κάουφμαν (στόπερ), Κουζμάνοβιτς (μέσος), Σκουρπφ (μέσος), Σούτερ (φορ) και Ουντέρσι (μπακ) που δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών τους.

ΤΟΥΝ-ΛΟΥΚΕΡΝΗ
Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα με τον Σφόρτσα στον πάγκο πανηγύρισε η Τουν, με το 3-2 εκτός επί της Λουγκάνο παρότι είχε μείνει πίσω στο σκορ. Παράλληλα έχει και υποχρεώσεις στο Γιουρόπα, καθώς την Πέμπτη αντιμετώπιζε εντός την Βαντούζ (γνωρίζονται καλά). Λογικά θα είναι σε θέση να αγωνιστεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Βίζερ (μέσος, από Ααράου). Αγωνιστικά, συνεχίζουν να απουσιάζουν οι Σίγκφριντ (εξτρέμ), Πεϊρέτι (χαφ), Γκλάρνερ (μπακ) και Σούτερ (μέσος) που δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών τους.

Ισοφάρισε γρήγορα το προβάδισμα της Γιουνγκ Μπόϊς και παρότι για σχεδόν 25 λεπτά είχε αριθμητικό πλεονέκτημα δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία με 1-1. Δυο βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια για την ομάδα του Μάρκους Μπάμπελ, που πάντως δεν ανησυχεί, θεωρώντας ότι θα έρθουν και οι νίκες, πιστεύοντας στο ρόστερ που έχει στην διάθεση του. Αναφορικά με τα αγωνιστικά, δεν έχουν προκύψει νεότερα προβλήματα απουσιών. Παραμένουν εκτός πλάνων οι Ρογκουλί (στόπερ), Πούλτζιτς (στόπερ) και Σάκτεν (μπακ) που είναι τραυματίες.

ΖΥΡΙΧΗ-ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ
Τοπικό ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα (ίδιο γήπεδο- Λέτζιγκρουντ). Βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ αλλά ισοφάρισε ισάριθμες για το 2-2 εκτός με την Βαντούζ. Ο Ουρς Μέϊερ έμεινε στον πάγκο αλλά σίγουρα ένα κακό ξεκίνημα μπορεί να τον φέρει προ των ευθυνών του. Είχε αγώνα με την Ντιναμό Μινσκ εντός για το Γιουρόπα Λιγκ. Στα αγωνιστικά, αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Καμπράλ (μεσοαμυντικός). Από εκεί και πέρα, παραμένουν εκτός πλάνων οι Αλέσεβιτς (στόπερ), Κεκόγιεβιτς (στόπερ), Σκονμπάχλερ (μέσος) και Γιαπί (εξτρέμ) που είναι τραυματίες. Δεν είχε κληθεί στην αποστολή ούτε στο δεύτερο ματς ο πολύτιμος Τσικχαουί (φορ).

Σε ένα παιχνίδι με ανατροπές στο σκορ, η Γκρασχόπερς ηττήθηκε με 3-2 εντός από την πρωταθλήτρια Βασιλεία. Και στα δυο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος οι «ακρίδες» του Περλουίτζι Ταμί έχουν δείξει επιθετικές αρετές αλλά στα μετόπισθεν έχουν σημαντικά προβλήματα (έξι γκολ σε δυο αγώνες παθητικό). Σημαντική η αποχώρηση του έμπειρου Πάβλοβιτς (μπακ, Φροζινόνε). Για τα αγωνιστικά, δεν υπάρχουν νέα προβλήματα απουσιών. Παραμένει εκτός πλάνων ο Γάλλος Μπαρτέ (στόπερ) λόγω τραυματισμού.

Εκτίμηση
Λουγκάνο-Βαντούζ 1
Τουν-Λουκέρνη Under
Ζυρίχη-Γκρασχόπερς 2 / Over





Βαθμολογία 2023-24