logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Προβάδισμα οι γηπεδούχοι…
 2/9/2015

Τι ισχύει
Το ισπανικό Κύπελλο ξεκινά με τη συμμετοχή των 37 ομάδων της τρίτης και 5 ομάδων της τέταρτης κατηγορίας, με έξι ομάδες της τρίτης κατηγορίας να περνούν μπάι (Μπαρακάλντο, UCAM Μούρθια, Φερόλ, Λογρονιές, Ουρακάν Βαλένθια). Η πρόκριση κρίνεται σε μονό ματς, στις έδρες των ομάδων που κληρώθηκαν να είναι γηπεδούχοι. Δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ. Αν δεν υπάρξει νικητής στο 90άλεπτο, ακολουθεί παράταση, και αν χρειαστεί πέναλτι.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ-ΚΑΣΤΕΓΙΟΝ
Στην τρίτη κατηγορία αγωνίζεται πλέον η Σαμπαντέλ, μετά από κάποιες διαδοχικές σεζόν στην Σεγούντα. Είναι στον τρίτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας και έχει ξεκινήσει εκτός έδρας ισοπαλία με την Ελντένσε και εντός έδρας νίκη επί της Ολιμπίκ ντε Σάτιβα.

Το Κύπελλο δεν μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα για τη Σαμπαντέλ, όπως άλλωστε συμβαίνει με τις περισσότερες ισπανικές ομάδες σ' αυτό το γύρο. Αυτό που προσπαθεί να δει η καταλανική ομάδα είναι αν θα μπορέσει να διεκδικήσει την άμεση επάνοδο στη Σεγούντα κι εκεί στρέφει την προσοχή της.

Η Καστεγιόν είναι η μία από τις πέντε ομάδες της τέταρτης κατηγορίας που συμμετέχουν φέτος στο Κόπα Ντελ Ρέι. Συμμετέχει στον έκτο όμιλο της κατηγορίας και έχει μπει καλά στο πρωτάθλημα, με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές κόντρα σε Ράγιο Ιμπένσε και Γιόβε Εσπανιόλ.

Είναι προφανές ότι το Κύπελλο δεν την "καίει", αλλά ούτως ή άλλως στο ζευγάρι με την Σαμπαντέλ, ομάδα από ανώτερη κατηγορία, είναι το αουτσάιντερ, ενώ "παίζει" και την πρόκριση εκτός έδρας.

ΜΟΥΡΘΙΑ-ΚΑΝΤΙΘ
Μουδιασμένο ξεκίνημα από τη Μούρθια... Μετά από δύο αγωνιστικές, στον τέταρτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας, έχει μόνο ένα βαθμό, αφού έχασε στην πρεμιέρα από τη Μαρμπέγια, ενώ το Σάββατο έμεινε στο Χ στην έδρα της με τη Βιγιανοβένσε.

Το Κύπελλο δεν την απασχολεί, αφού την ενδιαφέρει να ανακάμψει στο πρωτάθλημα για να διεκδικήσει την άνοδο. Ωστόσο μία πιθανή πρόκριση επί της Κάντιθ μπορεί να της δώσει ψυχολογική ώθηση και να τη βοηθήσει για τη συνέχεια.

Σχετικά καλή εκκίνηση από την Κάντιθ στο πρωτάθλημα. Συμμετέχει στον τέταρτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας και μετά από δύο αγωνιστικές έχει δύο βαθμούς, μετά την ισοπαλία στην έδρα της Ουέλβα και τη νίκη επί της Καρταχένα.

Τώρα πάει στη Μούρθια για το Κύπελλο, το οποίο πάντως είναι δευτερεύον, γι' αυτό και ο προπονητής της Κάντιθ, ο γνωστός στην Ισπανία Κλαούντιο Μπαραγκάν, αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς ακολουθεί τοπικό ντέρμπι με τη Γρανάδα Β' για το πρωτάθλημα.

Εκτίμηση
Σαμπαντέλ-Καστεγιόν 1
Μούρθια-Κάντιθ Under