logo as
   [921] ΣΕΛΑΓΙΑ - ΤΑΠΑΤΙΟ 1-3  [929] ΡΕΑΛ ΤΟΜΑΓΙΑΠΟ - ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ Final 0-2  [927] ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ ΝΤΕΛ ΒΑΛΕ - ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ Final 2-3  [923] ΚΛΑΜΠ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔ ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ - ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ Final 1-2  [928] ΜΠΟΛΙΒΑΡ - ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ Final 2-1  
 
 
 
 
 
 
 

Ημέρα των φαβορί
 3/9/2015

ΒΕΛΓΙΟ – ΒΟΣΝΙΑ
Το Βέλγιο έκανε δύσκολη τη ζωή του. Η ήττα 1-0 από την Ουαλία στο Κάρντιφ περιέπλεξε την κατάσταση στο 2ο όμιλο και οι "κόκκινοι διάβολοι" οφείλουν να επιστρέψουν στις νίκες προκειμένου να διατηρηθούν τουλάχιστον στη δεύτερη προνομιούχο θέση. Έχουν την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα μεταξύ των ανταγωνιστών τους, αλλά μέχρι τώρα αυτό δεν αρκεί. Αν υπήρξε μία έκπληξη στις κλήσεις ήταν η κλήση του Μπογιατά της Σέλτικ αντί του Βάντεν Μπόρε της Άντερλεχτ. Επέστρεψε στην εθνική και ο στόπερ Βερμάλεν (Μπαρτσελόνα).

Τελευταίος αγώνας:
Ουαλία-Βέλγιο 1-0

Το Βέλγιο υπέστη ήττα στο Κάρντιφ με γκολ που πέτυχε για την Ουαλία ο Μπέιλ (25').

Μετά το 3-1 επί του Ισραήλ τον Ιούνιο, η Βοσνία βάζει μπροστά το τελικό σχέδιο για την αντεπίθεσή της. Το διπλό στις Βρυξέλλες μοιάζει να είναι μονόδρομος, αν θέλει να διατηρηθεί σε τροχιά απευθείας πρόκρισης, διαφορετικά θα παλέψει για την τρίτη θέση του 2ου ομίλου μπλέκοντας στα μπαράζ. Με τον Μπαζντάρεβιτς στον πάγκο της είναι αήττητη σε τρία παιχνίδια.Οι αμυντικοί Ζουκάνοβιτς (Σαμπντόρια) και Τσότσαλιτς (Μαλίν) δεν κλήθηκαν γιατί αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, ο μέσος Σαλίχοβιτς (Γκουιζού) είναι στη φάση που δεν υπολογίζεται.

Τελευταίος αγώνας:
Βοσνία-Ισραήλ 3-1

Το Ισραήλ προηγήθηκε με τον Μπεν Χαϊμ ΙΙ (41'), αλλά η Βοσνία έκανε την ανατροπή με Βίστσα (42', 75') και Τζέκο (45').

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Χωρίς τον Γκους Χίντινκ, αλλά τον Ντάνι Μπλιντ σε ρόλο ομοσπονδιακού θα εμφανιστεί η Ολλανδία στο ματς του Άμστερνταμ. Παρά το 2-0 του Ιουνίου επί της Λετονίας, η ομοσπονδία αποφάσισε την αποπομπή του έμπειρου προπονητή δίνοντας τα ηνία σ' έναν τεχνικό με πολύ λιγότερες παραστάσεις, που γνωρίζει όμως τ' αποδυτήρια, όντας ήδη στο τιμ. Οι "οράνιε" θέλουν μόνο νίκη για να κυνηγήσουν την απευθείας πρόκριση.Οι αμυντικοί Φλάαρ (άνεργος) και Βίλεμς (Αϊντχόφεν) δεν είναι στην επιθυμητή κατάσταση και έμειναν εκτός αποστολής. Ντε Φράι (μπακ) και Χούντελαρ (φορ) είχαν κάποια μικροπροβλήματα.

Τελευταίος αγώνας:
Λετονία-Ολλανδία 0-2

Η Ολλανδία νίκησε τη Λετονία στη Ρίγα με γκολ των Βαϊνάλντουμ (67') και Νάρσινχ (71').

Με τον αέρα της πρωτοπόρου πηγαίνει στο Άμστερνταμ η Ισλανδία. Στο ματς του Ιουνίου νίκησε 2-1 την Τσεχία, αφού έκανε την ανατροπή, και την προσπέρασε στη βαθμολογία του 1ου ομίλου, αποκτώντας αβαντάζ στη μάχη της πρόκρισης. Έχει δεχθεί μόνο τρία γκολ σ' έξι παιχνίδια και αυτό είναι το μυστικό της έως τώρα επιτυχίας της. Αν δεν χάσει, βάζει πλώρη για τα τελικά. Με τους συνήθεις στην αποστολή. Σταθερά κομβικός για την απόδοσή της ο χαφ Σίγκουρντσον (Σουόνσι), μέσα και οι Φινμπόγκασον (Ολυμπιακός) και Γκούντιοσεν.

Τελευταίος αγώνας:
Ισλανδία-Τσεχία 2-1

Η Τσεχία προηγήθηκε με τον Ντότσκαλ (55'), η Ισλανδία όμως έκανε την ανατροπή με Γκούναρσον (60') και Σίγκθορσον (76')

ΤΣΕΧΙΑ – ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
Την ευκαιρία να ξεφύγει στη μάχη της πρόκρισης σπατάλησε η Τσεχία, χάνοντας στο Ρέικιαβικ. Το υπέρ της 1-0 στο ματς του Ιουνίου έγινε 2-1 για την Ισλανδία και η δεύτερη ήττα στον 1ο όμιλο την έριξε στη δεύτερη θέση. Εντός έχει 2-1-0 και το ματς στο Πλζεν είναι η ευκαιρία να διατηρηθεί ό,τι κι αν συμβεί τουλάχιστον στην πρώτη δυάδα, μπροστά δηλαδή από τους Ολλανδούς.Ο ομοσπονδιακός Βρμπα δεν θέλησε να πάρει κανένα απολύτως ρίσκο με τον χαφ Ροσίτσκι. Λείπουν ταυτόχρονα ποδοσφαιριστές όπως οι χαφ Πλάσιλ και ο αμυντικός Κάντλετς.

Τελευταίος αγώνας:
Ισλανδία-Τσεχία 2-1

Η Τσεχία προηγήθηκε με τον Ντότσκαλ (55'), η Ισλανδία όμως έκανε την ανατροπή με Γκούναρσον (60') και Σίγκθορσον (76')

Στον πόντο που πήρε στην πρεμιέρα έχει μείνει το Καζακστάν, μετρώντας έκτοτε πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια του 1ου ομίλου. Το 1-0 από την Τουρκία ήταν η πιο πρόσφατη εξ αυτών και φυσικά μετά απ' αυτήν δεν έχει ελπίδες να κυνηγήσει κάτι καλό στη συνέχεια. Επί της ουσίας παιχνίδια όπως αυτό στο Πλζεν είναι περισσότερο πειραματικά για το προπονητικό σταφ. Στα 37 του ο τερματοφύλακας Μποϊτσένκο κλήθηκε ξανά στην εθνική - τελευταία φορά ήταν το Φεβρουάριο 2004. Ανέτοιμος ο μεσοαμυντικός Σμίτγκαλ, προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό.

Τελευταίος αγώνας:
Καζακστάν-Τουρκία 0-1

Το Καζακστάν ηττήθηκε από την Τουρκία με το γκολ που σημείωσε ο Τουράν (83').

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ
Η Τουρκία δίνει μάχη για να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά το κακό ξεκίνημα στον 1ο όμιλο. Το 1-0 στο Καζακστάν ήταν η συνέχεια ενός αήττητου σερί τεσσάρων αγώνων, επίδοση που αύξησε τις ελπίδες κατάκτησης τουλάχιστον τρίτης θέσης στον 1ο όμιλο, μήπως και πάει στα μπαράζ. Έχει τρία στα τέσσερα ματς στην έδρα της και είναι υποχρεωμένη να πάρει το "απόλυτο".Ο αμυντικός Γιονούλ και ο μέσος Αρντά άρχισαν ξεχωριστό πρόγραμμα, δεν είναι βέβαιο πως θα προλάβουν. Αρχίζει να μονιμοποιείται ο χαφ Τσαλχάνογλου.

Τελευταίος αγώνας:
Καζακστάν-Τουρκία 0-1

Η Τουρκία νίκησε εκτός έδρας το Καζακστάν με το γκολ που σημείωσε ο Τουράν (83').

Η Λετονία δεν έχει τύχη στον 1ο όμιλο. Το 2-0 από την Ολλανδία ήταν η τρίτη ήττα της στα έξι ματς που έχει δώσει στα προκριματικά, αυτό που πληρώνει όμως είναι η αδυναμία να βρει νίκες που θα την κρατήσουν σε τροχιά τριάδας. Δεν πέτυχε καμία έως τώρα, έχοντας σκοράρει μόνο δύο γκολ, ...μισό τη φορά δηλαδή.Ο μεσοεπιθετικός Ικάουνιεκς (Μετς) είχε κληθεί αρχικά από τον ομοσπονδιακό Πάχαρς, αλλά προ ημερών και λόγω του τραυματισμού του αντικαταστάθηκε από τον χαφ Κάμες.

Τελευταίος αγώνας:
Λετονία-Ολλανδία 0-2

Η Λετονία ηττήθηκε από την Ολλανδία στη Ρίγα με γκολ των Βαϊνάλντουμ (67') και Νάρσινχ (71').