logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ημέρα των γηπεδούχων
 7/10/2015

ΓΚΕΛ – ΧΕΙΣΤ 31χλμ
Τα δύο τέρματα του Αλέγκρια δεν στάθηκαν αρκετά στην Γκελ που σε ένα ακόμα ματς «προδόθηκε» από την άμυνα και εν τέλει περιορίστηκε στην ισοπαλία με τη Ντέινζε. «Ψάχνει» ακόμα την πρώτη φετινή νίκη, αλλά τουλάχιστον με πέντε ισοπαλίες δείχνει πως παλεύει όλα τα ματς. Αποτελεί την… βασίλισσα του g/g (7/8) καθώς εχει δεχτεί γκολ και στις οκτώ αγωνιστικές, παρότι παρουσιάζεται αξιόπιστη επιθετικά.

Κατρακύλας συνέχεια για την Χέιστ που παρότι ισοφάρισε, κόντρα στην ροή του ματς την Ούπεν, στην επανάληψη διασύρθηκε, συνεχίζοντας τα κάκιστα φετινά απτοελέσματα. Παραμένει χωρίς νίκη φέτος, μετρώντας ήδη πέντε ήττες σε οκτώ αγωνιστικές ενώ έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα φετινά ματς, επιδεικνύοντας έτσι την χειρότερη αμυντική επίδοση στην κατηγορία. Δεύτερη αγωνιστική ποινής για τον Ταμπέρ.

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΚΟΞΙΝΤΕ 51χλμ
Αν και καλύτερη, η Σερκλ Μπριζ περιορίστηκε στην ισοπαλία στο γειτονικό ντέρμπι με την Ρόζελαρ, χάνοντας την ευκαιρία να «πατήσει» στην πρώτη θέση για πρώτη φορά φέτος. Εντός στόχων βέβαια ούσα αήττητη, έχοντας σκοράρει και στα επτά ματς αλλά με… εμμονή στις ισοπαλίες. Επιστρέφει ο Έλληνας αμυντικός Ρούσος (δανεικός από Γιουβέντους), ανέτοιμος ο επιθετικός Μποσεκότα.

Μετά τρεις κολλητές ισοπαλίες, η Κόξιντε επέστρεψε στα συνήθη αναιμικά φετινά αποτελέσματα, γνωρίζοντας την ήττα από την καλύτερη Βιρτόν, έχοντας τεθεί εκτός ματς από το 23’ (2-0). Χαμένη στην… μετριότητα φέτος η περυσινή πρωταθλήτρια της Γ΄Κατηγορίας, με δεδομένες αμυντικές αδυναμίες καθώς έχει δεχτεί γκολ και στις επτά αγωνιστικές, ενώ ακόμα… περιμένει την ΄πρώτη φετινή νίκη και φαντάζει έτσι φαβορί από νωρίς για τον υποβιβασμό.

ΝΤΕΙΝΖΕ – ΡΟΖΕΛΑΡ 33χλμ
Ο επιμένων νικά ή έστω σώζει την ισοπαλία! Η Ντέινζε βρέθηκε να χάνει 2-0 στην έδρα της Γκελ αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να «τσιμπήσει» έναν βαθμό. Έχει «ανεβάσει» στροφές στις τελευταίες εβδομάδες μετρώντας μόλις μια ηττα στην τελευταία εξάδα αγώνων. Αξιόπιστη εντός έδρας (αήττητη) και επιθετικά, αλλά με προβληματική αμυντική λειτουργία καθώς έχει κρατήσει μόλις μια φορά το μηδέν στην εστία της.

Μαχητική εμφάνιση από την Ρόζελαρ, που κράτησε στην ισοπαλία την φιλόδοξη Σερκλ Μπριζ. Με αρκετές μεταπτώσεις φέτος στην απόδοση της όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα και με αδυναμίες στην άμυνα καθώς έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία της μόλις μια φορά σε οκτώ ματς. Δεύτερη αγωνιστική ποινής για τον μέσο Βανφλετερεν, δεν υπολογίζονται και πάλι οι βασικοί μέσοι Μαρτέν και Κουσμάν.

ΝΤΕΣΣΕΛ - ΓΟΥΑΪΤ ΣΤΑΡ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 100χλμ
Ένα ημίχρονο άντεξε στο Λόμελ η Ντέσελ, που στην επανάληψη επέδειξε τις συνήθεις πλέον αδυναμίες της και δεν απέφυγε την ήττα από τους καλύτερους γηπεδούχους. Παραμένει χωρίς νίκη, επιδεικνύοντας συνάμα απογοητευτικές επιδόσεις σε άμυνα (δεύτερη χειρότερη) και επίθεση (χειρότερη), «φλερτάροντας» έτσι από νωρίς με τον υποβιβασμό, μετά από 14 σερί χρονιές στην κατηγορία, έχοντας προχωρήσει ήδη σε αλλαγή προπονητή.

Εντυπωσιακή νίκη για την Γουάιτ Σταρ που επικράτησε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις της Λιρς, σε ένα από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από την προηγούμενη αγωνιστική. Αυτό ήταν το τρίτο κολλητό εντός έδρας τρίποντο για τους πρωτευουσιάνους, που αντιθέτως παραπαίουν εκτός Βρυξελλών, όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί. Προέρχεται από δύο κολλητά over, ενώ μετρά πέντε no goal σε οκτώ ματς φέτος.

ΟΥΠΕΝ - ΠΑΤΡΟ ΜΑΑΣΜΕΧΕΛΕΝ 147χλμ
Με… ισπανική αύρα και πάλι, η Ούπεν πέρασε επιβλητικά από το Χέιστ με εξαιρετική εμφάνιση στην επανάληψη, διασύροντας την Χέιστ. Ο Ισπανός Κάσες και ο Γιεφρεν (άλλοτε ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα) ηγήθηκαν της 5ης φετινής νίκης και η πιο επιθετική ομάδα του πρωταθλήματος, δικαιούται να τρέφει φέτος υψηλούς στόχους. Ο Γιέφρεν πάντως θα απουσιάσει λόγω εθνικής ομάδας όπως και οι τρεις Σενεγαλέζοι (Ντιανέ, Ντιεντιού, Ν’ Νταγιέ).

Η Πάτρο είχε ρεπό την προηγούμενη αγωνιστική και αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 27 Σεπτεμβρίου όπου κατέκτησε τον βαθμό στην έδρα της Κόξιντε, έχοντας προηγηθεί δις στο σκορ. Προβληματική πάντως φέτος σε όλα τα επίπεδα, παραμένοντας χωρίς νίκη ενώ μετρά την χειρότερη επιθετική επίδοση στην κατηγορία. Περιέργως, παρουσιάζεται πιο ανταγωνιστική στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ-ΓΚΙΛΛΟΪΣ - ΛΟΜΕΛ ΓΙΟΥΝ. 113χλμ
Αν και παρουσιάστηκε ανταγωνιστική, η Ουνιόν δεν κατάφερε να αναστατώσει την ισχυρή Τούμπιζε, αγωνιζόμενη και με δέκα ποδοσφαιριστές στο τελευταία δεκάλεπτο λόγω αποβολής. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από πέντε αγωνιστικές για την ομάδα του Μαρκ Γκροσιάν, που σκοράρει σε έξι σερί αγωνιστικές. Τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός Μασένγκο, ανέτοιμος ο Βαντεμπιμπίκ.

Νέα νίκη για την Λόμελ που ανέβασε την απόδοση της στην επανάληψη και επιβλήθηκε της Ντέσελ, στο τρίτο τρίποντο στην τελευταία τετράδα αγώνων. Σε αντιδιαστολή με τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας, παρουσιάζεται σοβαρή και αμυντικά, μετρώντας άλλωστε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην κατηγορία. Εξέτισε ο βασικός επιθετικός ντε Μπέλντερ, αμφίβολος ο βασικός μέσος Μπερτιέν.





Βαθμολογία 2023-24