logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Σπάει τα κοντέρ η Παρί!
 1/12/2015

ΛΟΡΙΑΝ – ΝΙΣ 1307χιλ.
Ο Καμερουνέζος Μουκαντζό έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα και η Λοριάν άφησε πίσω την ήττα από την Παρί, παίρνοντας αποτέλεσμα στην Κορσική. Το 1-1 με την Γκαζελέκ τής έδωσε μονάχα ένα βαθμό, ταυτόχρονα όμως επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν, δεδομένου ότι στα τελευταία επτά έχει χάσει μονάχα από τους πρωταθλητές. Εκτός ο χαφ Αμπντουλά (τραυματίας) και οι τιμωρημένοι Γκασαμά (μπακ), Γουαρίς (φορ). Πιθανή η απουσία του στόπερ/αρχηγού Λοτοά.

Τελευταίος αγώνας:
ΓΚΑΖΕΛΕΚ ΑΖΑΞΙΟ-ΛΟΡΙΑΝ 1-1

18' Λαρμπί - 31'πεν. Μουκαντζό

Δεν κύλησαν καλά τα πράγματα για τη Νις στην Τουλούζη. Το 2-0 ήταν απόρροια του αριθμητικού μειονεκτήματος με το οποίο έπαιζε από το 31', το οποίο μάλιστα συνδυάστηκε με πρώτο γκολ. Έκανε προσπάθειες, αλλά κυρίως αμυνόταν χωρίς να γλιτώσει το δεύτερο τέρμα στο 58'. Η ήττα αυτή τής στέρησε την ευκαιρία να πλασαριστεί δεύτερη. Λόγω τιμωρίας του βασ.γκολκίπερ Ασέν θα παίξει με τον εφεδρικό γκολκίπερ Καρντινάλ που έχει 2,5 συμμετοχές εφέτος. Μόνιμες άλλες απουσίες.

Τελευταίος αγώνας:
ΤΟΥΛΟΥΖ-ΝΙΣ 2-0

31'πεν. Μπραϊτβάιτε, 58' Μπεν Γεντέρ

ΑΝΖΕ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 290χιλ.
Η Ανζέ δεν είχε σκοράρει στα προηγούμενα τέσσερα ματς, απέναντι στη Λιλ ωστόσο βρήκε δύο γκολ στο πρώτο 25λεπτο και μετά έκανε αυτό που ξέρει καλά: να αμύνεται αποτελεσματικά. Απειλήθηκε επιφανειακά και αφότου βρέθηκε με παίκτη περισσότερο στο γήπεδο, δεν κινδύνευσε στο ελάχιστο να απωλέσει το 2-0 και την έβδομη εφετινή νίκη της. Επέστρεψε μάλιστα στη δεύτερη θέση. Σταθερές οι επιλογές για τον Μουλέν, χωρίς άγχος σε αυτό το ματς όσοι παίξουν.

Τελευταίος αγώνας:
ΑΝΖΕ-ΛΙΛ 2-0

20' Σουνού, 25' Τραορέ

Η Παρί αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του α' γύρου. Το 4-1 επί της Τρουά αντανακλά την τεράστια διαφορά που χωρίζει την πρώτη από την τελευταία της κατηγορίας, αν και οι πρωταθλητές δεν είχαν πολλά κέφια. Για τους... προληπτικούς ήταν η 13η νίκη τους σε 15 αγωνιστικές της σεζόν - 9η σερί. Υποτροπή ο μεσοεπιθετικός Παστόρε, σταθερά εκτός ο χαφ Βεράτι. Δεν θα ρισκάρει ο εξτρέμ Λαβέτσι αν δεν είναι 100%.

Τελευταίος αγώνας:
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΤΡΟΥΑ 4-1

20' Καβάνι, 58'πεν. Ιμπραϊμοβιτς, 67' Κιρζαβά, 84' Ογκουστέν - 91' Αγιάς

ΝΑΝΤ – ΛΙΟΝ 684χιλ.
Μόνο το 2-1 επί της Νις στο εξ αναβολής ματς κρατάει η Ναντ από το Νοέμβριο, αφού ούτε με την Μπαστιά βρήκε δεύτερη νίκη. Ήταν πιο επιθετική, αλλά αφεντικό στο χορτάρι δεν έγινε. Στο φινάλε μάλιστα, μένοντας με παίκτη λιγότερο, ρίσκαρε να δεχθεί γκολ και να ηττηθεί. Προς το παρόν δεν αντιμετωπίζει μπλεξίματα, κρατώντας τη θέση της στο μέσο του πίνακα. Τιμωρημένος ο πολυσύνθετος χαφ Μπεντόγια που επέστρεψε από τραυματισμό. Εκτός ο χαφ Ρονζιέ, πιθανόν και ο χαφ Τουρέ.

Τελευταίος αγώνας:
ΝΑΝΤ-ΜΠΑΣΤΙΑ 0-0

Χειρότερα δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί η εβδομάδα (Παρασκευή με Παρασκευή) για τη Λιόν. Το 3-0 από τη Νις έδωσε τη θέση του στο 2-1 από τη Γάνδη και ως αποκορύφωμα ήρθε το 4-2 από τη Μονπελιέ, με κορυφαίο τον γκολκίπερ Λόπες. Το αποτέλεσμα αυτό έριξε την ομάδα του Φουρνιέ τρίτη, στο +16 από την Παρί, και τον προπονητή στα μάτια του κόσμου. Ποινή για τον στόπερ Γιανγκά-Εμπιουά, τραυματίες οι Ζαλέ (δεξ.μπακ) και Φεκίρ (επιθετικός). Οριακά ο στόπερ Ιμτιτί.

Τελευταίος αγώνας:
ΛΙΟΝ-ΜΟΝΠΕΛΙΕ 2-4

14' Λακαζέτ, 84' Γκεζάλ – 8'αυτ. Γκονανόλ, 11', 48' Νινγκά, 80' Καμαρά





Βαθμολογία 2023-24