logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ντέρμπι στο «Λουί ΙΙ»
 28/8/2016

ΜΠΟΡΝΤΟ-ΝΑΝΤ 355χιλ.
Όσο θετικά ήταν τα σχόλια για την Μπορντό της πρεμιέρας μετά το 3-2 επί της Σεντ Ετιέν τόσο αρνητικά ήταν για την εμφάνισή της στο ντέρμπι με την Τουλούζ. Πριν από τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ήταν ήδη πίσω με 2-0 και ουδέποτε αντέδρασε. Στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε ακόμη δύο γκολ και το 4-1 από τον Τέλιν στο φινάλε δεν μετρίασε τις εντυπώσεις. Εκτός κάποιων μακροχρόνιων, λείπει και ο τιμωρημένος στόπερ Τρουά. Αναγκαία επανεμφάνιση του Καρασό στο γκολπόστ.

Τελευταίος αγώνας:
ΤΟΥΛΟΥΖ-ΜΠΟΡΝΤΟ 4-1

3' Ντιόπ, 9' Ζιλιέν, 67', 82' Μπραϊτβάιτε - 90' Τέλιν

Η Μονακό δεν ήταν... Ντιζόν και η Ναντ απέτυχε να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στην πρεμιέρα. Από το 25' ήταν πίσω στο σκορ και στο υπόλοιπο του ματς προσπάθησε μάταια να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση για ν' αποφύγει την ήττα. Είχε ελπίδες μέχρι το φινάλε, το 1-0 δεν άλλαξε όμως και πηγαίνει στη δυτική Γαλλία για κάτι καλύτερο. Ο χαφ Τουρέ εξακολουθεί ν' ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης, χτύπησε και ο χαφ Ιλόκι. Για βασικός ο Κατσάνικλιτς.

Τελευταίος αγώνας:
ΝΑΝΤ-ΜΟΝΑΚΟ 0-1

25' Μποσκίλια

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΤΟΥΛΟΥΖ 540χιλ.
Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη απέναντι στην Μπορντό η Σεντ Ετιέν έκανε την ανατροπή στο ματς με τη Μονπελιέ. Τα κατάφερε γιατί έπαιζε καλύτερα από το πρώτο ημίχρονο κι ας δέχθηκε πρώτη γκολ. Απ' όταν ισοφάρισε, έβαλε το νερό στ' αυλάκι φτάνοντας στο 3-1. Φρέσκος τραυματίας ο αρ.μπακ Πολομάτ, τιμωρημένος ο στόπερ/αρχηγός Περέν. Μέσα ο εξτρέμ Αμουμά, οριακά ο φορ Σόντερλουντ. Πήρε έτοιμους χαφ (Σεβέ, Βερετού).

Τελευταίος αγώνας:
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΜΟΝΠΕΛΙΕ 3-1

47' Μονέ Πακέ, 50' Σεν Λουί, 85' Μπέριτς - 23' Μουνιέ

Ό,τι δεν πήρε η Τουλούζ στο "Βελοντρόμ" το βρήκε στο ντέρμπι με την Μπορντό. Το 2-0 του 9', από ισάριθμες κεφαλιές, ευνόησε τα σχέδια των "βιολέ", οι οποίοι ήλεγξαν απόλυτα την κατάσταση, πήγαν στο 4-0 με τα γκολ του Μπραϊτβάιτε στο δεύτερο μισό και πανηγύρισαν μια νίκη κυρίως ψυχολογικής σημασίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο εξτρέμ Ντουρμάζ ετοιμάζεται για την αποστολή, αν όχι για ντεμπούτο. Φεύγει τελικά ο πολυσύνθετος μεσοαμυντικός Ακπρό.

Τελευταίος αγώνας:
ΤΟΥΛΟΥΖ-ΜΠΟΡΝΤΟ 4-1

3' Ντιόπ, 9' Ζιλιέν, 67', 82' Μπραϊτβάιτε - 90' Τέλιν

ΜΟΝΑΚΟ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 954χlm
Η Μονακό είχε βασικό στόχο της να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πέτυχε διάνα σφραγίζοντας την πρόκριση με το 1-0 επί της Βιγιαρεάλ την Τρίτη. Με το ίδιο σκορ είχε επικρατήσει της Ναντ στο "Μπουζουάρ" και είχε κάνει σεφτέ στο νέο πρωτάθλημα, αφού στην πρεμιέρα έμεινε στο 2-2 με την Γκινγκάμπ. Ανατροπή κλίματος για το Ζαρντίμ. Λείπουν σταθερά οι επιθετικοί Φαλκάο, Λοβ και ο αμυντικός Σιντιμπέ - όλοι τους τραυματίες.

Τελευταίος αγώνας:
ΝΑΝΤ-ΜΟΝΑΚΟ 0-1

25' Μποσκίλια

Μετά το αγχώδες 1-0 επί της Μπαστιά ήρθε το ευρύ 3-0 επί της Μετς. Άνετη η επικράτηση των πρωταθλητών παρόλο που στο πρώτο μισό δεν είχαν βρει δίχτυα και το τρίτο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις. Είχαν δύο δοκάρια και άλλες κλασικές ευκαιρίες, με τον Καβάνι να είναι άστοχος. Τρίτο γκολ σε τρία επίσημα για τον αρ.μπακ Κιρζαβά! Μπήκαν στις ομαδικές προπονήσεις οι στόπερ Τ.Σίλβα, Μαρκίνιος που πάνε για βασικοί. Αδειάζει το ρόστερ (Σιρίγκου, Ματουιντί, Σταμπουλί).

Τελευταίος αγώνας:
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΜΕΤΣ 3-0

52' Λούκας, 67' Κιρζαβά, 94' Βεράτι





Βαθμολογία 2023-24