logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

«Δοκιμασία» για Ρόμα
 26/10/2016

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Η Γιουβέντους φωνάζει δικαίως για γκολ που της ακυρώθηκε στο 36' με τη Μίλαν, αλλά η επόμενη ευκαιρία της ήρθε στο 96' κι ενώ στο 65' είχε δεχθεί το γκολ της ήττας. Δεύτερη αποτυχία στο τρέχον πρωτάθλημα -και αυτή στο Μιλάνο-, αυτό που άλλαξε σε σχέση με πέρυσι είναι ότι δεν είναι... μπετόν στην άμυνα και οι κακές εμφανίσεις συγχωρούνται πιο δύσκολα. Χτύπησε και λείπει ο Ντιμπάλα (ε. 8/3, 2 ασίστ), εκτός και οι Ρουγκάνι (α. 2/1), Ασαμόα (μ. 4/0), δύσκολα οι Κιελίνι (α. 7/0), Πιάτσα (ε. 5/0).

Η Σαμπντόρια είχε τεράστια πίεση πριν από το ντέρμπι με την Τζένοα, αλλά προηγήθηκε στο 12' και παρά το ότι ισοφαρίστηκε στο 24' και το ότι έχασε πέναλτι στο 45', βρήκε το 2ο γκολ στο 47' (καραμπόλα) και πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη. Το σερί 0-2-4 πέρασε στην ιστορία, πήραν βαθιά ανάσα οι «μπλουτσερκιάτι» και ιδίως ο τεχνικός Μάρκο Τζιαμπάολο, ο οποίος δεχόταν έντονη κριτική μέχρι πρότινος. Αμφίβολοι δίνονται οι Βιβιάνο (τ. 8 συμ.), Πάβλοβιτς (α. 3/0).

ΙΝΤΕΡ – ΤΟΡΙΝΟ 158
Γειτονικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Ιντερ ήταν απογοητευτική στην έδρα της Αταλάντα, το ότι έχανε μόνο 1-0 στο ημίχρονο ήταν επιτυχία. Στην επανάληψη δεν συνήλθε, αλλά ένα παγκόσμιο γκολ του Εντερ στο 50' ήταν αρκετό για την ισοφάριση, άγγιξε και το 1-2, δεν το άξιζε, για να δεχθεί το δίκαιο 2-1 στο 88'. Τρίτη ήττα στη σειρά για την ομάδα που νίκησε τη Γιουβέντους με ανατροπή, κινδυνεύει με απόλυση ο τεχνικός Φρανκ Ντε Μπουρ. Αμφίβολοι δίνονται οι Μέλο (μ. 2/0), Μιανγκέ (α. 3/0).

Η Τορίνο έκανε ιδανική εκκίνηση απέναντι στη Λάτσιο, προηγήθηκε στο 20', αλλά στη συνέχεια είχε καλύτερο παίκτη τον τερματοφύλακα Χαρτ και μοιραία το ματς γύρισε στο τελευταίο εικοσάλεπτο, για να ισοφαρίσει με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Πάλι καλά που πήρε τον βαθμό, μπορεί να μην έδωσε συνέχεια στις τρεις σερί νίκες, αλλά τουλάχιστον το ξεκίνημά της φέτος είναι το καλύτερο για την «γκρανάτα» μετά το 1992! Υπάρχει θέληση για Γιουρόπα. Εκτός ο Μολινάρο (α. 4/0), δύσκολα ο Ντε Σιλβέστρι (α. 5/0).

ΚΙΕΒΟ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Η Κιέβο παρατάχθηκε με βασικό στόχο την ισοπαλία στην έδρα της Εμπολι και την πήρε δίχως να μοχθήσει ιδιαίτερα. Στο 23' άγγιξε το γκολ (για χιλιοστά δεν πέρασε η μπάλα τη γραμμή), ενώ στο 80' έμεινε με δέκα παίκτες, δίχως να αντιμετωπίσει προβλήματα. Σταθερή η παρουσία της ομάδας του Ρολάντο Μαράν, μπορεί να έχει νικήσει μόλις ένα ματς από τα τελευταία τέσσερα, αλλά παραμένει μακριά από μπελάδες. Τιμωρημένος ο «εγκέφαλος» Κάστρο (μ. 9/2, 2 ασίστ), δύσκολα ο Τσέζαρ (α. 5/0).

Η Μπολόνια μπήκε πολύ δυνατά στο ντέρμπι με τη Σασουόλο κι ευτύχησε να σκοράρει στο 10', ενώ είχε δοκάρι και δύο χαμένα τετ α τετ προκειμένου να «αγκαλιάσει» τη νίκη. Δεν κατάφερε να πετύχει το 2ο γκολ και δέχθηκε την ισοφάριση στο 86', σε μία ανύποπτη φάση. Την αδικεί το 1-1. Χωρίς νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι, παραμένει ανταγωνιστική. Τιμωρημένος ο αρχηγός Γκασταλντέλο (α. 7/0), εκτός ο Μιράντε (τ. 2 συμ.), δύσκολα οι Κραφτ (α. 6/0), Ντέστρο (ε. 6/3).

ΛΑΤΣΙΟ – ΚΑΛΙΑΡΙ
Η Λάτσιο παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες στην έδρα της Τορίνο και μάλιστα δέχθηκε γκολ στο 20', αλλά στη συνέχεια ήταν κυρίαρχος, έχασε ευκαιρίες και μάλιστα γύρισε το ματς με δύο γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, για να δεχθεί το 2-2 στις καθυστερήσεις με «φθηνό» πέναλτι. Τέταρτο σερί ματς μακριά από τις ήττες, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι είναι υπολογίσιμη. Εκτός οι Ντε Φράι (α. 8/1), Μπίγλια (μ. 4/0), Λουκάκου (α. 4/0), δύσκολα οι Μπάστος (α. 4/0), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (μ. 8/1).

Η Κάλιαρι προηγήθηκε της Φιορεντίνα μόλις στο 2', αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική, καθώς από το 20' έως το 53' δέχθηκε πέντε γκολ και συνετρίβη. Τουλάχιστον, έβαλε ακόμη δύο γκολ στο τελευταίο ημίωρο και διασκέδασε κάπως τις εντυπώσεις, σε ένα εντυπωσιακό ματς. Πρώτη εντός έδρας ήττα για την ομάδα του Μάσιμο Ραστέλι, το θετικό είναι ότι σκοράρει με ευκολία και λογικά δεν θα έχει θέμα για τη σωτηρία. Τραυματίες είναι οι Ιονίτσα (μ. 3/0), Φαρίας (μ. 1/0), Ζοάο Πέδρο (μ. 3/1).

ΝΑΠΟΛΙ – ΕΜΠΟΛΙ
Εξαιρετικές σχέσεις σε διοικητικό επίπεδο. Η Νάπολι μπήκε... πυροβολώντας στο ματς με την Κροτόνε, έβγαζε φάση κάθε δύο λεπτά, προηγήθηκε στο 17' και παρά το ότι έμεινε με 10 παίκτες στο 31', στο 33' έκανε το 2-0 και πήρε την εύκολη νίκη. Τέλος το μίνι σερί των δύο ηττών στο πρωτάθλημα, μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στο «-4» η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι (στην Εμπολι από το 2012 έως το 2015). Τιμωρημένος ο Γκαμπιαντίνι (ε. 8/1), εκτός ο Μίλικ (ε. 7/4), δύσκολα ο Αλμπιόλ (α. 6/0).

Η Εμπολι δεν ήταν καλύτερη από την Κιέβο και όσο και αν προσπάθησε, δεν έβγαλε κλασικές ευκαιρίες, για να αρκεστεί στο 0-0, παρά το ότι μετά το 80' έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Η ομάδα του Τζιοβάνι Μαρτουσέλο δεν σκόραρε στα οκτώ από τα εννέα ματς πρωταθλήματος και υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, ενώ λείπουν οι οικονομικές δυνατότητες ώστε να ενισχυθεί δραστικά τον Γενάρη. Χτύπησε (λείπει) ο Λορινί (α. 5/0), αμφίβολος δίνεται ο έμπειρος Τζιλαρντίνο (ε. 6/0).

ΠΕΣΚΑΡΑ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Η Πεσκάρα δέχθηκε γκολ από την Ουντινέζε στο δεκάλεπτο, συνήλθε άμεσα και είχε δοκάρι, αλλά το 2-0 στο 71' αποδείχθηκε καθοριστικό, παρά το ότι μείωσε άμεσα (το 3-1 στις καθυστερήσεις). Μόλις μία νίκη για την ομάδα του Μάσιμο Οντο και αυτή «στα χαρτιά», επί της Σασουόλο, παίζει καλή μπάλα, αλλά δεν παίρνει αποτελέσματα και πλέον υπάρχει αρκετό άγχος. Εξέτισε ο Κόντα (α. 2/0), εκτός ο Γκιόμπερ (α. 4/0), δύσκολα οι Μανάι (ε. 6/1), Βέρε (μ. 7/0), Μπαεμπέκ (ε. 3/1).

Η Αταλάντα έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο με την Ιντερ, στην ανάπαυλα προηγήθηκε 1-0 (αντί για 3-0), αλλά ισοφαρίστηκε στο 50' και χρειάστηκε το πέναλτι του Πινίγια στο 88' για να πάρει τη νίκη. Από εκεί που είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση έκανε σερί 3-1-0 και αποδεικνύει περίτρανα ότι το ρόστερ της είναι για το πρώτο μισό της βαθμολογίας και όχι για να εμπλακεί σε περιπέτειες. Χαμόγελα από τον τεχνικό Γκασπερίνι (5 χρόνια παίκτης της Πεσκάρα). Δύσκολα ο Τολόι (α. 8/0).

ΣΑΣΟΥΟΛΟ – ΡΟΜΑ
Η Σασουόλο ήταν κουρασμένη στην Μπολόνια, δέχθηκε το γκολ στο 10', γλίτωσε από το δοκάρι και από δύο τετ α τετ του αντιπάλου, για να πάρει τον τυχερό βαθμό με τον Μάτρι στο 86'. Μία ήττα στα τελευταία τέσσερα, τα αποτελέσματά της δεν είναι τόσο άσχημα, αν σκεφτούμε ότι για 1η φορά στην ιστορία της παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο (παίκτης και οπαδός της Ρόμα). Χτύπησε (αμφίβολος) ο αρχηγός Μανιανέλι (μ. 9/0), δύσκολα οι Μπεράρντι (ε. 2/1), Μισιρόλι (μ. 1/0), Λέτσερτ (α. 2/0).

Η Ρόμα δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Παλέρμο, νίκησε άνετα δίχως να φορτσάρει, με το 3-0 στο 68' να στρέφει το μυαλό στις επόμενες υποχρεώσεις. Τρίτη νίκη στη σειρά για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, το κακό είναι ότι δέχθηκε γκολ για 4ο συνεχόμενο ματς και να διεκδικήσει τίτλο, θα πρέπει να κόψει αυτή την κάκιστη συνήθεια. Σούπερ εκτός με τη Σασουόλο (3-0-0, 7-0 γκολ). Εκτός οι Πέρες (α. 7/0), Βερμάελεν (α. 2/0), αμφίβολοι οι Ζέζους (α. 6/0), Περότι (μ. 8/3)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΚΡΟΤΟΝΕ
Η Φιορεντίνα δέχθηκε γκολ από την Κάλιαρι μόλις στο 2ο λεπτό και παρά το ότι σε οκτώ ματς είχε έξι τέρματα, σημείωσε πέντε σε 33 λεπτά στη Σαρδηνία, για να πάρει μία εκκωφαντική νίκη (χαλάρωσε στο τελευταίο ημίωρο και δέχθηκε ακόμη δύο γκολ). Επικράτηση έπειτα από σερί τεσσάρων αγώνων, ο Πάουλο Σόουζα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη βελτίωση των μεσοεπιθετικών, περιμένει ανάλογη συνέχεια. Θετικό το ότι δεν έχουν προκύψει σοβαρές απουσίες.

Η Κροτόνε ήταν σάκος του μποξ από το ξεκίνημα απέναντι στη Νάπολι. Δέχθηκε το γκολ στο 17' και παρά το ότι ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες στο 31', το 0-2 στο 33' της έκοψε τα φτερά, απλά μείωσε στο φινάλε, ενώ κινδύνευσε με βαρύτερο σκορ. Μόλις ένας βαθμός στο... σακούλι για την ομάδα του Ντάβιντε Νικόλα, δείχνει ότι δεν έχει θέση στην κατηγορία, ενώ ο προπονητής της κινδυνεύει με απόλυση. Οι οπαδοί «κράζουν» τη διοίκηση τις τελευταίες μέρες. Χωρίς δεδομένες απουσίες.





Βαθμολογία 2023-24