logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Όλα «ανοιχτά»
 21/2/2017

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΜΟΝΑΚΟ
Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να κοντράρει ουσιαστικά την Μπαρτσελόνα στη μάχη για την πρωτιά, αλλά πήρε σχετικά εύκολα την πρόκριση εις βάρος των Γκλάντμπαχ και Σέλτικ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά πέρυσι, φέτος θέλει το κάτι παραπάνω. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη 2η θέση, αλλά στο «-8» από την κορυφή, ενώ το Σάββατο έμεινε στο εκτός έδρας 0-0 με τη Χάντερσφιλντ (ομάδα της Τσάμπιονσιπ) για το Κύπελλο (ακολουθεί επαναληπτικός). Εντός έδρας με γαλλικές ομάδες έχει 1-1-0. Εκτός οι Γκιντογκάν (μ. 10/3, 6/2), Ζεσούς (ε. 4/3, νέος), δύσκολα οι Κομπανί (α. 3/0, 0/0), Κλισί (α. 14/1, 6/0), πιο πιθανός ο Κολάροφ (α. 23/1, 7/0).

Η Μονακό σκόραρε με άνεση στα ματς του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και το σημείο «κλειδί» που της επέτρεψε να πανηγυρίσει την πρόκριση και μάλιστα ως πρώτη, ήταν οι δύο νίκες επί της Τότεναμ. Με 10-4-1 στα τελευταία 15 επίσημα ματς, η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει σκοράρει 108 φορές στα επίσημα ματς φέτος, διαθέτει σούπερ γραμμή κρούσης. Στο πρωτάθλημα έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με την Μπαστιά, αλλά παραμένει στην κορυφή, στο «+3» από τον ανταγωνισμό. Μετράει τέσσερις σερί προκρίσεις επί αγγλικών ομάδων σε διπλά ματς, στην Αγγλία έχει 4-4-2.Τιμωρημένος ο Ζέμερσον (α. 22/1, 10/0), εκτός ο Μποσίλια (μ. 11/6, 2/0), αμφίβολος ο Μπακαγιόκο (μ. 22/2, 9/0).

• Οι Μονεγάσκοι νίκησαν ήδη φέτος επί αγγλικού εδάφους (2-1 την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ»), ενώ στη συγκεκριμένη χώρα έχει θετικό απολογισμό 4-2-2.
• Άλλωστε, η πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος έπαιξε κι έχασε από τη Λιντς στον 1ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1995, αλλά έκτοτε, σε τέσσερις διπλές αναμετρήσεις (σε νοκ άουτ φορμάτ, όχι σε όμιλο) με αντιπάλους αγγλικές ομάδες πανηγύρισε ισάριθμες προκρίσεις.
• Αυτό συνέβη στους «16», στα προημιτελικά και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και στα προημιτελικά του Γιουρόπα.

Πιθανές συνθέσεις:
Μαν. Σίτι:
Καμπαγιέρο - Σανιά, Στόουνς, Οταμέντι, Κλισί - Τoυρέ, Ντε Μπρούινε, Σίλβα - Στέρλινγκ, Αγκουέρο, Σανέ
Μονακό: Σούμπασιτς - Τουρέ, Γκλικ, Ραγκί, Μεντί - Σίλβα, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Λεμάρ - Φαλκάο, Ζερμέιν

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Η Λεβερκούζεν δεν εντυπωσίασε με την παρουσία της στη φάση των ομίλων, αλλά διατηρήθηκε αήττητη (2-4-0) και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16». Βέβαια, στη συγκεκριμένη φάση μετράει τέσσερις αποκλεισμούς, με τον ένα απέναντι στην Ατλέτικο και δη στα πέναλτι. Στο πρωτάθλημα πέρασε (3-1) από το Αουγκσμπουργκ, αλλά βρίσκεται μετά βίας στα όρια της πρώτης οκτάδας, δεν διαγράφει καλή πορεία. Εντός έδρας με ισπανικέ ομάδες έχει 7-5-5.Τιμωρημένος ο Τσαλχάνογλου (μ. 15/6, 6/1), εκτός ο Τα (α. 16/1, 5/0), αμφίβολος ο Λ. Μπέντερ (μ. 7/0, 3/0), επιστρέφει ο Τοπράκ (α. 15/1, 5/0).

Η Ατλέτικο Μαδρίτης εντυπωσίασε με την παρουσία της στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς πήρε πέντε νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές κι έχασε στο Μόναχο όταν όλα είχαν κριθεί και είχε εξασφαλίσει την πρωτιά. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε έφτασε δύο φορές στον τελικό την περασμένη τριετία, μεγάλες οι προσδοκίες και φέτος. Στο πρωτάθλημα έχει χάσει έδαφος και βρίσκεται στην 5η θέση, παλεύει για την τετράδα. Το Σάββατο πέρασε (4-1) από την έδρα της Σπόρτινγκ Χιχόν. Με απολογισμό 5-3-10 στη Γερμανία (τρεις σερί ήττες). Εκτός οι Γοδίν (α. 20/1, 6/0), Χουανφράν (α. 17/0, 4/0), Τιάγκο (μ. 9/1, 3/0), Α. Φερνάντες (μ. 3/0, 0/0), επιστέφει ο Ομπλακ (τ. 15/0, 6/0), αμφίβολος ο Γκαϊτάν (μ. 13/3, 3/0).

• Το πόσο ισορροπημένα ματς προκύπτουν όταν οι δύο ομάδες «διασταυρώνουν τα ξίφη τους», φαίνεται και από τη διπλή κόντρα τους τη σεζόν 2010-11 στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ.
• Το 1-1 επιστέγασε αμφότερες τις αναμετρήσεις, με την τότε κάτοχο του τροπαίου να μην περνάει καν στα νοκ άουτ ματς, καθώς είχε υποστεί δύο ήττες από τον εκπληκτικό Αρη! Στο Λεβερκούζεν η λέξη «εκδίκηση» στριφογυρνάει στο μυαλό των παικτών και του τεχνικού τιμ, αλλά οι «ασπιρίνες»… πνίγονται όταν παίζουν στους «16».
• Σε τέσσερις περιπτώσεις έχουν υποστεί ισάριθμους αποκλεισμούς και αν με την Ατλέτικο έπεσαν μαχόμενοι, αυτό δεν συνέβη στις άλλες τρεις περιπτώσεις. Το 2005 έχασαν από τη Λίβερπουλ με συνολικό σκορ 2-6 (1-3, 1-3), το 2012 από την Μπαρτσελόνα με 2-10 (1-3, 1-7) και το 2014 από την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-6 (0-4, 1-2).
• Το 7-5-5 που έχει ως απολογισμό η Λεβερκούζεν εντός έδρας απέναντι σε ισπανικές ομάδες αφήνει μία «χαραμάδα» ελπίδας, αλλά σε οκτώ περιπτώσεις που έδωσε διπλά ματς με ισπανικές ομάδες, πήρε δύο προκρίσεις (1988, Μπαρτσελόνα στους «8» του ΟΥΕΦΑ και Εσπανιόλ, στον διπλό τελικό της διοργάνωσης), αλλά έκτοτε ακολούθησαν έξι σερί αποκλεισμοί.
• Βέβαια, η Ατλέτικο δεν… πετάει από τη χαρά της όταν παίζει στη Γερμανία. Στη συγκεκριμένη χώρα υπέστη τρεις σερί ήττες, ενώ συνολικά έχει 5-3-10.

Πιθανές συνθέσεις:
Λεβερκούζεν:
Λένο - Βεντέλ, Γεβντάι, Τόπρακ, Χένρικς - Καμπλ, Αρανγκίζ - Μπραντ, Χαβέρτζ, Μπελαράμπι – Τσιτσαρίτο
Ατλέτικο Μαδρίτης: Μόγια - Λουίζ, Ερνάντεζ, Σάβιτς, Βρσάλικο - Καράσκο, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ - Γκριεζμάν, Τόρες