logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Δοκιμασία στην Τουρκία!
 23/2/2017

ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο κόουτς Ακτσάι έπαιξε πιο επιθετικά στο πρωτάθλημα, στο εκτός έδρας ματς με την Αδάνασπορ και η Οσμάνλισπορ διέλυσε την αντίπαλό της με 5-1. Η ψυχολογία άλλαξε προς το καλύτερο και το 4-4-2 κέρδισε πολλούς πόντους καθώς θέλει μόνο νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο κόουτς Ακτσάι δεν έχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Από τραυματισμό και ίωση επιστρέφει ο Νιγηριανός μέσο-επιθετικός Ουμάρ (30 ματς/6 γκολ/4 ασίστ) που είναι δύσκολο να ξεκινήσει βασικός. Εκτός μάχης ο αριστερός μπακ Μπαγίρ (23 ματς/1 γκολ/1 ασίστ).

Παρά την μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα, έπαιξε με βασικούς απέναντι στην ΑΕΚ και ηττήθηκε στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου με 1-0. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έχει σκοράρει μόνο σε ένα από τα τελευταία τέσσερα ματς και εμφανίζει δημιουργικό πρόβλημα. Τιμωρημένος ο κεντρικός αμυντικός Μπρούνο Βιάνα (22 ματς/1 γκολ) αλλά επιστρέφει από τιμωρία για να τον αντικαταστήσει ο Ντα Κόστα (19 ματς). Τραυματίας είναι ο Καπίνο (17 ματς) αλλά είναι έτοιμος ο Ελιουνούσι (23 ματς/4 γκολ).

Πρώτος αγώνας:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ 0-0

Λίγο καλύτερος ο Ολυμπιακός αλλά από την στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες ήταν δύσκολο να νικήσει τους Τούρκους.

• Ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν στα Κύπελλα Ευρώπης σε Τουρκικό έδαφος και στις τρεις ηττήθηκε.
• Η πρώτη από αυτές στο μακρινό 1958 και συγκεκριμένα στις 17/09/1958 όταν ηττήθηκε 3-0 από την Μπεσίκτας στο Κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης (μάλιστα ηττήθηκε επίσης με σκορ 3-0 στη ρεβάνς στον Πειραιά και αποκλείστηκε).
• Η δεύτερη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Τουρκία ήταν στις 21/10/2003, όταν ηττήθηκε 1-0 από την Γαλατασαράι στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (νίκησε 3-0 στην Ριζούπολη στον δεύτερο γύρο). Η τελευταία επίσκεψη του Ολυμπιακού στην Τουρκία ήταν στις 23 Οκωβρίου 2008 όταν και ηττήθηκε 1-0 από την Γαλατασαράι σε ματς για την 1η αγωνιστική της τότε φάσης των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
• Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στην Τουρκία με 5-0 γκολ και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός την Πέμπτη το βράδυ αν θέλει να πάρει την πρόκριση από την Οσμανλισπόρ.

Πιθανές συνθέσεις:
Οσμανλισπορ:
Καρτσεμάρσκας – Βρισάγεβιτς, Κουρουκσού, Προχάτσκα, Τιάγκο Πίντο – Λουίς Κάρλος, Γκουβέν – Ρεγκατέν (Μπιφουμά), Εντιαγέ, Ντελάρζ – Γουεμπό
Ολυμπιακός: Λεάλι – Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια – Ρέτσος, Μαρτίνς – Μανθάτης , Φορτούνης, Σεμπά – Καρντόσο

ΑΠΟΕΛ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Ο ΑΠΟΕΛ έχασε στο "Σαν Μαμές", αλλά το 3-2 τον κράτησε στο παιχνίδι της πρόκρισης στη 16άδα του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Γιαννιώτας σκόραρε στο 89' και οι πρωταθλητές Κύπρου ανταμείφθηκαν για τη συνολική παρουσία τους στο ματς, έχοντας προηγηθεί και παλέψει για το καλύτερο. Χθες βράδυ θα έπαιζε εντός με την ΑΕ Λεμεσού με στόχο ν' απομακρυνθεί στη μάχη του τίτλου.Χειρότερα τα νέα για τον επιτελικό Μπερτόγλιο που υπέστη θλάση. Διάταση ο δεξ.μπακ Μιλάνοφ, θα το παλέψει μήπως και προλάβει.

Η Μπιλμπάο έκανε την ανατροπή, από 0-1 σε 3-1, αλλά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε στο φινάλε (3-2) μετέβαλε τα δεδομένα πριν από το ταξίδι στη Λευκωσία. Αναμφίβολα έχει τον πρώτο λόγο, αφού προκρίνεται με δύο αποτελέσματα (Χ2), έχοντας δείξει ότι είναι πολύ καλύτερο σύνολο, παρόλα αυτά δεν είναι ήσυχη. Κακή ήττα το 2-0 από τη Βαλένθια στην Πριμέρα, δεν αντέδρασε στο β' ημίχρονο.Ο αμυντικός Λαπόρτ, κυρίως δε ο επιθετικός/αρχισκόρερ Αντούριθ χτύπησαν την Κυριακή και αμφότεροι δεν μπορούν να βοηθήσουν με μυϊκά προβλήματα. Σταθερά εκτός ο βασ.γκολκίπερ Κέπα.

Πρώτος αγώνας:
Μπιλμπάο-ΑΠΟΕΛ 3-2

Εφραίμ (36') και Γιαννιώτας (89') κράτησαν όρθιο τον ΑΠΟΕΛ στο Μπιλμπάο. Η Αθλέτικ είχε σκοράρει ενδιάμεσα με Μερκή (38'αυτ.), Αντούριθ (61') και Γουίλιαμς (72').

Πιθανές συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν – Μιλάνοφ, Μερκής, Γιαμπερέ, Λάγο – Μοράις, Κάνιας, Αλωνεύτης, Γιαννιώτας, Μπερτόγλιο – Ντε Καμάργκο
Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ – Ντε Μάρκος, Γιεράι, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα – Σαν Χοσέ, Μπενιάτ – Γουίλιαμς, Ραούλ Γκαρθία, Μουνιαΐν – Oυίλιαμς